Pågrepet etter skoletrussel

Snaut to timer etter at over 1000 elever måtte forlate skolen på grunn av trusler, ble en ung mann pågrepet, mistenkt for å stå bak truslene.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

En person som politiet antar er gjerningspersonen ble pågrepet noen minutter etter klokken 13, mistenkt for å stå bak truslene mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad torsdag formiddag.

Ifølge øyenvitner ble en mann i 18-årsalderen, lagt i jern av tre politimenn bevæpnet med maskingevær, skriver Fredriksstad Blad.

— Vi anser trusselsituasjonen som avklart og vi mener at den pågrepne er sannsynlig gjerningspersonen, sier visepolitimester Thor B. Klepper i Østfold politidistrikt til NTB.

Han forteller at skolen ble evakuert etter at politiet ble gjort kjent med trusler om voldsutøvelse.

- Massakre

En lærer ved skolen skal ifølge NRK ha sagt til elevene i et klasserom at noen var på vei for å skyte dem og at de måtte komme seg vekk så snart som mulig.

Ifølge VG Nett gikk trusselen ut på at mange på skolen skal drepes i løpet av de neste to døgnene. Vedkommende som fremsatte trusselen, truer med en massakre.

— Jeg vil ikke kommentere hva truslene er gått ut på eller hvordan de er fremsatt, sier Klepper til NTB.

- Kontroll

Glemmen videregående skole i Fredrikstad sentrum og skolens filial på Rolvsøy i Fredrikstad ble evakuert ved 11.30-tiden.

Store styrket bevæpnet seg og rykket ut. Politiet mente å ha kontroll på situasjonen, men kort tid etter pågripelsen var beredskapen fortsatt høy utenfor skolene.

På spørsmål om politiet anså truslene som reelle, sier Klepper:

— Vi må alltid ta slike ting alvorlig.

Over 1000

Det går rundt 1200 elever ved Glemmen videregående skole i Fredrikstad. I tillegg jobber det rundt 300 lærere og andre ansatte ved skolen, som er har yrkesrettede fag.

Øyenvitner beskriver situasjonen som kaotisk, og evakueringen ble opplevd som dramatisk.

— Det gikk greit å få alle ut, men det var helt kaos da politiet kom i store styrker med våpen og skuddsikre vester. Vi fikk beskjed om å holde oss veldig langt unna skolen, sier elev ved medielinjen på Glemmen videregående skole Patrik Eian Fjeldstad til NTB.

— Vi ble kastet vekk fra skoleområdet. Vi fikk beskjed om at skolen måtte evakueres og at alle måtte dra øyeblikkelig, sier Ole-Kristian Bill (19) til VG Nett.

Publisert: