Politiet rykket ut til stedet ved 19-tiden.

– I overkant av 50 personer har begynt med skadeverk. De knuser vinduer og river ned gjenstander, forteller operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til NTB.

Har kontroll

Ved 20-tiden søndag opplyser politiet at situasjonen har roet seg betraktelig og at de har kontroll på situasjonen.

Politiet på Romerike får bistand fra kolleger i Oslo. Også brannvesenet er kalt inn for å bistå. Skadeverket foregår ved fire av avdelingene ved utlendingsinternatet.

Politiets utlendingsinternat på Trandum huser personer som ikke har lovlig opphold i Norge og skal tvangsreturneres. Internatet har totalt 127 sengeplasser. Det ligger like ved Oslo lufthavn.

Streiker

TilDagbladetforteller en av de innsatte at de streiker mot forholdene ved internatet. Det skal dreie seg om at de blir innelåst tidligere i helgene, får dårlig mat og mangler trening— og fritidstilbud.

– Det er mye bedre i vanlige fengsler. Der har de bibliotek, treningstilbud og vanlig mat, uttaler mannen, som opplyser at de er klare for å være ute hele natten.

Etter hva Dagbladet erfarer, har en gruppe innsatte nektet å komme inn etter siste lufting, i tillegg til at en gruppe innsatte nekter å bli låst inn for kvelden.