150 personer deltok natt til tirsdag i letingen etter gutten. Nordmøre og Romsdal politidistrikt fikk bistand fra Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, redningshunder og frivillige, skriver Romsdals Budstikke.

Politiet opplyste natt til tirsdag at andre politidistrikt er varslet, og at det er iverksatt nasjonal og internasjonal etterlysning. Politiet har også bedt om hjelp fra Kripos.

Fra Litauen

Det var klokken 16.28 mandag at politiet ble varslet om at en sju og et halvt år gammel gutt forsvant i forbindelse med et besøk i bowlinghallen i Molde.

— Politiet holder alle muligheter åpne, og utelukker heller ikke at gutten kan være ført bort fra stedet mot sin vilje, sier politiinspektør Ove Brudevoll.

Gutten er født i Litauen og har nordeuropeisk utseende. Han er cirka 130 centimeter høy, slank, og har kort mellombrunt hår og brune øyne. Han snakker nordmørsdialekt.

Gutten hadde på seg en blå collegejakke med glidelås og supermannlogo i front da han forsvant. Han hadde også på seg blå joggebukse med hvit skrift og et grønt merke på høyre lår, svarte sokker og blå, røde og hvite bowlingsko.

Barnevern

Gutten var under barnevernets tilsyn, og ifølge Alf Stormo, pressekontakt ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, lå det an til en mulig omsorgsoverdragelse av gutten. Gutten var i bowlinghallen sammen med en representant fra barnevernet da han forsvant.

Stormo vil ikke kommentere om politiet har en formening om hvem som skal stå bak en eventuell bortføring.