Fire personer ble mandag morgen lettere skadet i en togulykke på jernbanestasjonen i Trondheim. Ulykken skjedde da toget, som kom fra Røros, ikke klarte å bremse.

— Et tog sørfra klarte ikke å stanse, og det ble bråstopp inn i det som kalles endesperre eller endepull, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet er to av de skadde menn og den tredje skadde er en kvinne. Kjønnet på den fjerde skadde er ikke kjent. De fire ble lettere skadd, opplyser politiet.

— Det dreier seg om mulige bruddskader, nakke- og hodeskader, opplyser innsatsleder Roger Mogstad til adressa.no.

Kan skyldes uværet

Det er foreløpig uklart hvordan ulykken vil påvirke togtrafikken, men folk oppfordres til å møte opp til oppsatt avgangstid, forteller pressevakt Erik Lødding i NSB.

ta25df98.jpg
SCANPIX
ta25df96.jpg
SCANPIX

NSB har rutinemessig varslet Havarikommisjonen, som skal undersøke toget. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men ifølge innsatsleder Mogstad kan det ha med uværet de siste dagene å gjøre.

— NSB antyder at sjøvann kan ha spilt en rolle, sier han til adressa.no.

Ifølge Mogstad er det så langt ikke noe som tyder på at toget har hatt for høy hastighet inne på stasjonsområdet. Fartsgrensen inne på stasjonsområdet er 30 kilometer i timen.

— NSB har målinger på området som skal undersøkes i etterforskningen, men vi har ingen grunn til å tro at toget har kjørt for fort, sier Mogstad.

- Smalt i en stopper

Det er foreløpig usikkert hvor mange personer som var om bord da ulykken skjedde.

Per Krangnes var passasjerer på toget og satt i den bakerste vogna i togsettet.

— Vi merket først at toget ristet svakt, og så ble det bråstopp. Farten var ikke høy, 15 kilometer i timen kanskje, og det var ikke noe problem for de av oss som ikke hadde reist oss fra setet. Det var verre for de som sto i midtgangen, sier Krangnes til adressa.no.

Alexander Rygh var på stasjonen da ulykken skjedde.

— Toget smalt i en stopper ved perrongen, sier Rygh.