Frp sier nei til uniforms-hijab

Det har gått for langt når minoriteter kan kreve at politiet skal rette seg etter deres religion og deres væremåte, mener justispolitisk talsmann i Frp Jan Arild Ellingsen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

– Nok en gang ser vi at det er muslimer som krever særbehandling. Religiøse symboler har ikke noe i politiet å gjøre, understreker Ellingsen.

Han støtter rekruttering av minoriteter i politiet, men mener hijab ikke er veien å gå.

– Det er viktig at vi rekrutterer politiet fra en bred del av befolkningen, men det gjøres ikke gjennom å tillate religiøse symboler, men gjennom en aktiv rekrutteringspolitikk og bedre arbeids— og lønnsbetingelser, sier han.

Ellingsen får helhjertet støtte fra innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen i Frp, som mener vi er vitne til en islamisering av Norge.

– Norge setter viktige verdier til side av hensyn til folk som har flyttet frivillig til Norge. I vår naivitet er i ferd med å islamisere Norge, sier Amundsen, og trekker fram eksempler som krav om halalmat, bønnerom og pauser for å be.

– I vår naivitet er vi i Norge i ferd med å tilpasse oss muslimer. Det er innflytterne som skal tilpasse seg Norge, understreker Amundsen.

Publisert: