— Det er vanskelig å si om det blir flere stengte togstrekninger i løpet av kvelden og natten. Vi har forberedt oss godt og har ekstra beredskap for å klare arbeidsmengden som kommer. Nå avhenger det av været, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket.

I Hordaland har Bergensbanen vært stengt lørdag ettermiddag og kveld, men klokken 21.30 er det bare en liten strekning mellom Bergen og Arna som sliter.

— Utenom dette er Bergensbanen åpen igjen, men det er fra en halvtimes til en times forsinkelse på det fleste strekningene på grunn av været, sier Bakken til NTB.

Sliter med strømtilførsel

I Rogaland er Jærbanen, som er en del av Sørlandsbanen, fortsatt stengt mellom Stavanger og Egersund. Jernbaneverket forventer gjenåpning rundt klokka 03.00 natt til søndag.

Lenger sør på Sørlandsbanen, mellom Bø og Lunde i Vest-Agder, er det usikkert når det blir åpnet igjen. Som så mange andre steder er manglende strømtilførsel problemet.

— Kjøreledningene svaier for mye i vinden mange steder, noe som gjør at togene ikke kan kjøre. Alle stengningene er stort sett knyttet til ekstremværet, sier Bakken.

Flere problemer

Utover kvelden har togproblemene fulgt været og lørdag kveld er flere strekninger på Østlandet stengt, melder Jernbaneverket.

— Østfoldbanene fra Kornsjø til Sverige er stengt på vestre linje på grunn av været. Også mellom Larvik og Skien på Bratsbergbanen er det nå trøbbel, opplyser Bakken.

Videre forteller han at det kan oppstå nye problemer, nå spesielt i sørlige og østlige deler av landet.

— Vi følger utviklingen hele tiden og når vi kommer over en terskel så stopper vi trafikken. Utover kvelden og natta kan vi ikke gi noen garantier. Selv om vi har ryddet mye skog er det fortsatt noen steder hvor svære trær kan falle over linjene, avslutter Bakken til NTB.