Milde ble 61 år gammel. Ifølge VG døde han etter kort tids sykeleie.

Tor Milde var musikkjournalist, forfatter og kritiker, og hadde en lang karriere i norsk presse. Han ble for alvor kjent da han satt i dommerpanelet i Idol i 2005 og 2006.

— Få har betydd så mye for utbredelsen av populærkultur i Norge som Tor de siste 30 årene. Vi i VG har hatt glede av å bruke ham som medarbeider i over 15 år, og jeg har også hatt den udelte gleden av å være hans venn. Vi mottar dødsbudskapet med sorg, sier redaksjonssjef Espen Olsen Langfeldt i VG.

Realityprogram

Som 30-åring jobbet Milde som markedssjef i Narvesen, men en dag tok han et nytt steg og sa opp jobben og startet musikk- og ungdomsbladet Hits, skriver Aftenposten.no.

Etter Hits startet Milde som journalist og redaktør i ungdomsbladet Topp. Parallelt var han også journalist i musikkavisen Puls/Beat. Han var i tillegg med på å starte jentebladet Mag, i dag kjent som Style Mag.

Fra 2004 til 2011 var Milde tilknyttet P4, der han fungerte som anmelder og ekspert på film og musikk. I de senere årene har Milde levert stoff til en rekke aviser og magasiner.

IDOL-JURYEN 2005: Tor Milde (fra v.), David Eriksen, Ole Evenrud og Tone-Lise Skagefoss.
REALITY: I 2007 prøvde Tor Milde å finne kjærligheten på TV3.
TV3

Etter to sesonger med Idol avsluttet Milde i 2006 karrieren som dommer, men fortsatte som Idol-kommentator for VG. Her hadde han også den faste fredagsspalten «Ukens anbefalinger — 10 ting du må ha».

I 2007 stilte han opp i realityprogrammet «Den rette for Tor», der han skulle finne kjærligheten på TV3.

I 1999 skrev han boken «Slik er menn» sammen med Einar Røhnebæk, etterfulgt av «Listomania - det beste og the aller værste i pop og rock» i 2004.

De skarpeste replikkene

— Tor var en av mine aller beste venner. Dette er veldig trist. Han var alltid der, og nå er han borte, sier journalist og programleder Yan Friis.

På Facebook skriver forfatter og forlegger Vidar Kvalshaug:

«Farther Along, Tor Milde. Du var mentor for oss yngre i viktige år, fortelleren av de beste historiene, du hadde de skarpeste replikkene bak ditt bikkjesnille ansikt og vi kommer til å fortelle hverandre gode Milde-historier i mange, mange år. Det var ikke måte på hva du kunne, hadde vært med på, sagt og ikke sagt. Møtt alle de store rockestjernene, mørklagt et fjell i protest mot Jean Michael Jarre, kombinert kommers og kred på forbilledlig måte. Du var noe vi alle ville være og en alle ville være sammen med. Takk for alt, spesielt for at du lærte meg mye mer enn jeg trengte å vite om Michael Nesmith og Red Rhodes' stålløp på «And the hits just keeps on comin'».»