Nå kan du få Googles søkeresultater i ekte Star Wars-stil

Google har fått Star Wars-feber, og feirer med mye moro for fansen.

Slik vises søkeresultatene om du skriver åpningssetningen Fra Star Wars inn i Google-søkefeltet. Foto: Skjermdump/google.com
  • Tek.no
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den nye Star Wars-filmen«The Force Awakens» nærmer seg med stormskritt, og i den forbindelse har Star Wars-feberen startet for alvor.

Ikke overraskende er det mange fans av serien i IT-miljøet, ikke minst hos Google, som nå hyller filmserien på sin egen måte.

Som selskapet skriver påbloggen sinhar Google nå gjemt flere«påskeegg» for Star Wars-fansen i flere av sine tjenester,inkludert søkemotoren.

Les også

Endelig en smart minnepinne til Iphone

Søkeresultater i velkjent drakt

Som en del har oppdaget innebærerett av disse påskeeggene at det skjernoe ganske spesielt om man skriver inn den velkjente setningen« a long time agoin a galaxy far, far away » i søkefeltet.

Da vil søkeresultatene nemlig ikke bli listet opp på vanlig måte, men derimot i form av en rullende, gul tekst lik den vi kjenner fra åpningen til Star Wars-filmene — akkompagnert av den ikoniske musikken fra filmserien.

Resultatene ruller automatisk oppover, men du kan stanse rullingen med en egen pause-knapp, og det er også mulig å skru av musikken. Dette er imidlertid ikke det eneste Star Wars-snadderet Google har i ermet.

  • Han døde for 20 år siden, men skal gjøre comeback i ny Star Wars-film

Velg«lys» eller«mørk» side

I blogginnlegget avslører selskapet ogsåen ny nettside med Star Wars-tema, hvor man kan velge å ta Google-kontoen sin enten til den «lyse» eller den «mørke» siden.

Google gir deg også muligheten til å velge den mørke eller lyse siden, og gir deretter tjenestene sine temaer og detaljer som passer til valget. FOTO: Skjermdump Google

Etter man har tatt valgetkan man såklikke på de ulike Google-tjenestene, som da vil by på ulike Star Wars-relaterte detaljer.Eksempelvis vil Gmail få et Star Wars-bakgrunnsbilde og en lyssabel som innlastings-indikator, og som blant andreIFLSciencehar merket seg vil Street View-figuren i Google Maps ta form som en opprørspilot fra filmserien. Det finnes også flere skjulte Star Wars-påskeegg rundt omkring.

Tek.no eies av Teknisk Ukeblad Media AS.

**Google har også latt seg inspirere av Star Trek:

Selskapet pusler med en kommunikasjonsenhet som ligner på den fra serien**

Les også

Endelig en smart minnepinne til Iphone.

Les også

Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen

Les også

Her er Amazons nye pakkedrone

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Facebooks nye tjeneste er trolig ulovlig i Norge

  2. Nå kan du gjøre noe helt nytt i Snapchat

  3. Uenighet om du bør betale løsepenger når «ransomware»-svindlere kidnapper dataene dine

  1. Internett
  2. Google
BT anbefaler

Se Ballspark etter Stabæk-Brann

Se Ballsparks TV-sending og send inn dine spørsmål til gjengen i studio.

LES SAKEN