Høyesterett behandler trusselsak fra drapsdømt

Bare tre og en halv måned etter endt soning for dobbeltdrap ble 47-åringen pågrepet og senere dømt for drapstrusler. Høyesterett skal nå ta stilling om han kan dømmes til lang forvaring.

Publisert Publisert

ÅSTEDET: I dette huset drepte den nå 47 år gamle mannen det første av sine to tilfeldige ofre i 1996. Nå skal Høyesterett ta stilling til om mannen kan dømmes til lang forvaring for å ha kommet med drapstrusler kort tid etter at han var ferdig med 18 års soning for dobbeltdrap. Foto: Eivind Davis, NTB scanpix (Arkiv)

  • NTB
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

47-åringen ble i desember 2014 løslatt etter å ha sonet 18 års fengsel for et brutalt dobbeltdrap mot tilfeldige ofre på Dyrøy i Troms i 1996. Kort tid etter sendte han flere drapstrusler mot en kvinnelig sambygding. Flere av meldingene inneholdt bilder av en kniv under kvinnens navn, skriver Nordlys.

I januar i år ble 47-åringen dømt til to års forvaring for truslene. Hålogaland lagmannsrett økte i mai forvaringsstraffen til tre år. Av lagmannsrettens dom går det frem at en tidsbestemt fengselsstraff for disse truslene ville vært fem måneders fengsel. Forvaringsdommen fra lagmannsretten er syv ganger så lang, og kan forlenges.

Høyesterett skal behandle anken torsdag og fredag denne uken. Mannens tidligere advokat Sven Olle Nohlin begrunnet anken slik i august i år.

– Han har anket fordi han ikke anser det som å være tilstrekkelig tilknytning mellom det han er dømt for tidligere, og det han nå er tiltalt for. En kan kun idømme forvaring dersom det er tilstrekkelig tilknytning mellom de to handlingene, sa Nohlin til Nordlys.

Publisert
  1. Høyesterett
  2. Nordlys
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Politimann fra Bergen fant kvinne drept nær Heathrow i London

  2. Advokat skal i avhør om mystisk likfunn

  3. Aktor krever 20 års forvaring for overgrep mot åtte jenter

  4. Etter ti år og tre par med psykiatere gikk han fri for drapet på moren

BT anbefaler

Mann skal ha voldtatt barnevaktene (14)

Han erkjenner ikke straffskyld.

LES SAKEN