Skah opplyste på sin egen Facebook-side tidligere onsdag at han var pågrepet på Orly flyplass like utenfor Paris. Han har vært etterlyst for flere forhold, blant annettrusler mot norske myndighetspersoner.

Olympiamesteren har i lengre tid vært i konflikt med norske myndigheter etter at hans to barn ble hentet ut av Marokko med makt. Skah bodde flere år i Norge, fikk norsk statsborgerskap i 1997, men flyttet etter hvert tilbake til Marokko. Hans ekskone, Anne Cecilie Hopstock, fikk foreldreansvaret for deres to barn, skriver Aftenposten.no.

Barna og moren dro ved juletider i 2006 til Marokko, men Hopstock vendte hjem uten de to barna. Sommeren 2007 anmeldte hun Skah for å ha satt barna i fare. Statsadvokatene i Oslo tok ut tiltale 4. juli 2009. Marokko har ikke utleveringsavtale med Norge.

Smuglet ut av landet

Det var 19. juli 2009 at to norske offiserer tilknyttet marinejegerkommandoen deltok i en aksjon for å smugle barna til OL-vinneren ut av Marokko. Hans ekskone betalte for operasjonen, som ble ledet av en tidligere norsk politimann.

Barna søkte tilflukt i den norske ambassaden i Rabat. De flyktet så hjem til Norge.

I 2010 ble det kjent atUD frarådetå smugle Skah-barna til Norge.

Fryktet ny kidnapping

I september 2010 fryktet norsk politi at olympiamesteren skulle kidnappe barna sine tilbake til Marokko.

Barna skal ha blitt oppsøkt på skolen av ukjente personer i en bil. Norsk politi iverksatte da nødvendige sikkerhetsmessige tiltak for å forhindre en ny kidnapping av barna.

Skah avviste på det tidspunktet at han hadde forsøkt å kidnappe barna eller bedt andre om å gjøre det, men sa at han ikke så bort fra at han ville gjøre det.

— Hvis dette ikke finner en løsning snart, kan jeg være villig til å gjøre det, sa Skah i 2009.