Hittil har 1767 fedre og ni bedrifter registrert seg i appen. På én måned er det bare opprettet 83 aktiviteter, viser tall fra Barne-, ungdoms— og familiedirektoratet (Bufdir).

«Pappatid»-appenskulle gjøre det enklere for småbarnsfedre å være sosiale i pappapermen. Men flere brukere gir uttrykk for en app som ikke fungerer:

«Ideen er grei, utførelsen godt under middels, og innholdet nesten fraværende. I Porsgrunn får jeg opp at jeg kan dra i Tusenfryd i morgen. Thats it (…)Med nok brukere blir den kanskje brukbar. Som tidlig bruker er den verdiløs», skriver en far i App Store.

«God idé, men elendig app», «ubrukelig» og «lite gjennomtenkt» er dommen fra Android-brukerne som har gitt appen karakteren 2,6 på en skala fra 1–5.

Dårlig start

Da Aftenposten tester pappa-appen dukker det kun opp to aktiviteter i Oslo. «Hei, her er jeg», står det i en melding. Den andre inviterer til hacking hjemme hos seg selv mens man bytter på å passe hverandres barn. Et tilbud som neppe frister mange.

Appen har fått en dårlig start, ifølge app-ekspert.

– Mitt inntrykk er at appen brukes sjeldent, og av få, og at den sånn sett ikke har fått en god start, sier journalist hos mobilen.no, Vegard Haugen.

– Bortkastet million

– Ideen er god, men gjennomføringen holder ikke mål. Det aner meg at millionen som er brukt på denne appen, er bortkastet, sier Per Kristian Bjørkeng, småbarnsfar, forfatter av «Nettkidsa» og journalist i Aftenposten, der han har skrevet mye om digitale medier.

– Det er ikke bare å lage en app fordi det er «inn i tiden», og tenke at resten løser seg selv. For å få et sosialt nettverk til å fungere, må man tilby noe mer. Hvis dette er det hele, er det en bom, sier Bjørkeng.

Han mener regjeringen like gjerne kunne opprettet en Facebook-gruppe. Det ville fungert omtrent på samme måte og kostet langt mindre, påpeker Bjørkeng.

Uleselig førstehjelp

– På meg virker det litt som om regjeringen har hatt en god idé, men glemt å få med seg både næringslivet og pappaene selv. Hvor er babysang? Babysvømming? Husdyrparken på Ekeberg? Hopp i Havet? Åpen barnehage?, spør Ole Martin Knudsen, kjent som far til Thelma fra bloggen «Superpapsen».

Han mener informasjonsteksten i appen fremstår som uferdig. Delen som omhandler «førstehjelp» er ikke noe å støtte seg til dersom det skulle skje noe alvorlig, ettersom innholdet er direkte uleselig på mobil. Slik appen fremstår nå, er det uklart om den i det hele tatt er lansert, mener Knudsen.

– Bufetat kunne tjent på å ta noen runder med dem som faktisk tilbyr mulige aktiviteter for pappaer i perm og spurt om de ville legge inn sine aktiviteter, eller brukt noen tusener på å legge informasjonen inn selv, sier han.

Oppfordrer til bruk

– Appen ble lansert i fellesferien, og vi forventer at aktiviteten vil ta seg opp utover høsten. Målet for utgangen av 2013 er 5000 brukere og 50 aktiviteter i hvert fylke. Det tror jeg vi skal ha håp om, sier assisterende direktør i Bufdir, Runar Nygård.

Han sier at appen, som allerede har kostet én million kroner, er en førsteversjon – og at direktoratet vil ta med seg alle innspill til forbedringer.

– Det er positivt at folk engasjerer seg, enten det er kritikk eller ros. For at dette skal bli et godt tilbud må folk bli oppmerksomme på appen. Jo flere som bruker den, jo flere muligheter er det for treff i nabolaget, sier Nygård.

App-ekspert Vegard Haugen vil ikke utelukke at appen kan bli en suksess etter hvert.

– Det er et stykke dit foreløpig, men det er ikke umulig at tjenesten kan fungere bedre på sikt. Selve appen fungerer jo ganske bra, så det handler nok mest om å få flere pappaer til å faktisk bruke Pappatid.

LITE BRUKT: Målet med appen er at fedre skal komme i kontakt med hverandre og kan møtes, være sosiale, drive aktiviteter sammen eller utveksle erfaringer
Bufetat