• Han har ikke noe ønske om å følge med, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen.

Jensen har hatt mulighet til å følge med på mediedekningen av saken mot ham etter at han ble pågrepet mandag forrige uke. Først etter en uke i varetekt sendte Spesialenheten for politisaker inn en begjæring om medieforbud for den korrupsjonssiktede politimannen, melder NRK.

Oslo tingrett innvilget begjæringen, og ga Jensen forbud mot å lese aviser, se på TV og høre på radio fram til 25. mars.

Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, sier de ikke motsatte seg begjæringen om medieforbud, og at Jensen ikke har hatt noe ønske om å følge med på medienes dekning av saken mot ham.

Mental helse

— Det er rett og slett fordi han føler han ikke har godt av å lese det, sier Hagen til NTB.

Forsvareren har fortalt Jensen om hvordan det ser ut i mediene når det gjelder bruk av navn og bilde.

— Det blir smurt ut over avisenes forsider dag ut og dag inn, og det kommer vanvittige påstander om tonnevis med hasj. Han har ikke ønsket å følge med på det, og jeg tror det er et riktig valg av ham, sier Hagen.

— Jeg tror det er gunstig for hans mentale helse at han ikke leser alt dette, sier Hagen.

- Psykisk terror

Tirsdag neste uke går isolasjonstiden for Jensen ut. Dersom Spesialenheten for politisaker begjærer forlenget isolasjon, vil Jensen motsette seg dette.

— Ja, det kommer vi til å motsette oss. Det å sitte helt isolert på en celle uten noe som helst samkvem med andre enn sin egen forsvarer, det er mange som har ment at det er en anerkjent metode for psykisk terror, sier Hagen og legger til at Eirik Jensen har det tungt.

— Man må ikke glemme at han tar fullstendig avstand fra de beskyldningene som er framsatt mot ham. Bare det å sitte fengslet for det han mener er falske beskyldninger, er i seg selv en lidelse. Og så blir han fullstendig isolert ved siden av. Det er klart at det er egnet til å forsterke lidelsene, sier advokaten.

Det lyktes ikke NTB å få noen kommentar fra Spesialenheten for politisaker onsdag. (©NTB)