De tre mennene som tirsdag ble pågrepet av PST, er i Oslo tingrett fengslet i fire uker med brev— og besøksforbud og medieforbud, melder NRK.

Tirsdag pågrep PST to brødre (24 og 27) og ytterligere én mann (29) og siktet dem for deltakelse i eller støtte til en terrororganisasjon. To av mennene skal ha kjempet i Syria.

PST mener de terrorsiktede utgjør en fare for Norge, men mennene nekter straffskyld og begjærer seg løslatt.

De tre er alle norske statsborgere. 29-åringen er født i Somalia, mens brødrene er født i det tidligere Jugoslavia, men har bodd i Bærum. De sistnevnte er brødre av en nordmann som ble drept i Syria i april.

Separate møter

Sikkerheten ble forsterket i forbindelse med fengslingsmøtene som startet i Oslo tingrett klokken 13.00, får NTB opplyst. De tre ble framstilt i tre separate møter.

Advokat Steinar Backe representerer én av brødrene (24), som ble framstilt for varetektsfengsling klokken 14.

— Men min klient nekter straffskyld etter siktelsen som politiet har tatt ut mot ham, sier Backe til NTB.

Han sier klienten ikke har tatt stilling til politiets krav om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, samt forbud mot kringkasting og aviser.

Lukkede dører

PST varslet på forhånd at de ville begjære lukkede dører under fengslingsmøtene, og Backe uttalte at han ikke ville motsette seg politiets begjæring.

Advokat Brynjar Meling er oppnevnt som forsvarer for den andre broren (27). Også denne mannen nekter straffskyld etter siktelsen fra PST og vil motsette seg fengsling når rettsmøtet starter, sier Meling til NRK.

Den tredje av de pågrepne representeres av advokat John Christian Elden, og han uttalte allerede tirsdag at klienten avviste beskyldningene fra PST.

- Støttet terrorgruppe

De tre mennene er siktet etter straffelovens paragraf 147d. Den ganske ferske paragrafen omhandler deltakelse i eller støtte til en terrororganisasjon. Paragrafen har en øvre strafferamme på seks år.

Alle er siktet for å planlegge å slutte seg til ISIL, «Den islamske staten i Irak og Levanten», i nær fremtid, og to av dem er siktet for annen materiell støtte til gruppen.

ISIL er en utbrytergruppe fra al-Qaida og ble oppført på FNs terrorliste i fjor. PST anser også gruppen som en terrororganisasjon i henhold til norsk strafferett.

Terrorsiktelsen mot de tre er ikke den første av slik karakter i Norge. Også i februar siktet PST en person for å ha deltatt aktivt sammen med ISIL. Men det er første gang at en person siktes for dette uten å ha vært i Syria og deltatt i krigshandlingene.