Hadde med seg kniv i retten

Politiet: - Menneskelig svikt i adgangskontrollen.

Publisert Publisert

OSLO TINGRETT: Anders Behring Breivik i rettssal 250 mandag morgen. Foto: SCANPIX

  • Jostein Ihlebæk
  • Henning Carr Ekroll
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det er et stort sikkerhetsopplegg rundt rettssaken mot Anders Behring Breivik, og alle som er til stede i retten blir nøye kontrollert før de slipper inn.

Men i dag ble det avslørt en sikkerhetsbrist, skriver Aftenposten.no.

— En person har fått med seg en liten tapetkniv inn i rettssalen. Han ble selv oppmerksom på feilen, og tok kontakt med politiet og gjorde oss oppmerksomme på dette, sier innsatsleder Torgeir Brenden.

- En ren forglemmelse

— Det er en menneskelig svikt i adgangskontrollen som er årsak til at dette har skjedd, og vi har nå iverksatt tiltak for å sikre at dette ikke skal skje igjen, sier Brenden.

Det var en rettstegner som glemte at han hadde med seg kniven.

Les også

«Aksjehandelen viser at Breivik fungerte»

Kniven brukes til å spisse blyanten med, forklarer han.

Han ble selv oppmerksom på feilen mens han satt i rettssalen, og henvendte seg til en politivakt som var inne i retten.

— Jeg har en liten tapetkniv som jeg bruker til å spisse blyanten med, og for meg er dette et vanlig verktøy jeg benytter når jeg tegner. Jeg pleier å gå en del frem og tilbake mellom retten og atelieret, og i dag hadde jeg dessverre glemt at jeg hadde den med meg i vesken, sier tegneren til Aftenposten.no.

Ble ikke oppdaget

Han forteller at vesken ble gjennomlyst på vanlig måte, uten at sikkerhetskontrollen oppdaget kniven. Først i rettssalen forsto han at han hadde tatt den med seg inn.

— Da tok jeg jeg selv øyeblikkelig kontakt med vaktene for å fortelle hva som hadde skjedd, og overleverte kniven til dem. Politiet var svært takknemlige for at jeg tok kontakt, og alt skjedde uten dramatikk, sier tegneren, som understreker at det hele var en beklagelig glipp fra hans side.

Publisert
  1. 22. juli