Torsdag kveld ble mannen avhørt av politiet, og da tilsto han å ha drept moren, melder VG Nett.

34-åringen ble skrevet ut fra akuttpsykiatrisk avdeling i Tønsberg tirsdag. Bare timer senere tok han livet av sin 61 år gamle mor med kniv.

— Avhøret bar preg av at han er svært syk, men han forklarte seg greit om de viktigste forholdene. Jeg kan ikke gå i detaljer om hva han har forklart, men han var i stand til å forklare seg om hendelsen. Han er siktet for drap og har erkjent de faktiske forholdene. Han ble ikke spurt om han innrømmer straffskyld, sier siktedes advokat, Søren Øyvind Hellenes.

Onsdag tok Psykiatrien i Vestfold kontakt med Helsetilsynet for en granskning av totalvurderingen som førte til at mannen ble vurdert som ufarlig.

— I etterkant kan man åpenbart si at han var farlig. Spørsmålet er om det var grunnlag for å si at han var farlig på det tidspunktet han ble vurdert, sier fagdirektør Arne Repål ved Psykiatrien i Vestfold..

Mannen skal i avhør forklart at han har en sykdomshistorie som går tre år tilbake i tid, men advokat Hellenes kjenner ennå ikke alle detaljene.

— Han var innlagt kort tid før drapet, men jeg kjenner ikke detaljer. Jeg synes det er helt på sin plass at det blir en granskning etter en sånn sak, sier Hellenes.

34-åringen fra Larvik blir fremstilt for varetektsfengsling fredag.