Tre personer er pågrepet og siktet etter at en mann ble funnet død i en leilighet i Spjelkavik i Ålesund tirsdag ettermiddag, opplyser politiet.

– Etterforskningen pågår for fullt og er i en tidlig fase. Det foregår faktainnsamling og teknisk og taktisk etterforskning. Det er satt inn store ressurser i denne saken, sier politiinspektør Unni Moen Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Mistenkelig dødsfall

Brannvesenet rykket ut like etter klokka 15.30 etter å ha fått melding om brann i en leilighet i en firemannsbolig i området Øvre Holen. Da brannvesenet gjennomsøkte leiligheten, ble det funnet en død person.

— Vi har funnet en død person og driver med etterforskning på åstedet. Det innbefatter både rundspørring og kriminaltekniske undersøkelser, sier operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Politiet vil gjerne vite om noen har hørt eller sett noe i forbindelse med branntilløpet i firemannsboligen på Øvre Holen i Spjelkavik.

— Omstendighetene gjør at vi anser dette for å være et mistenkelig dødsfall. Noen flere detaljer om det har jeg ikke nå, sier Reite.

To smell

Han sier til Sunnmørsposten at det pågår en væpnet aksjon etter branntilløpet, men vil ikke utdype det av hensyn til etterforskningen.

— Nå driver vi med intensiv informasjonsinnhenting, og det handler om å være i forkant av situasjonen og tenke sikkerhet. Så det er gitt bevæpning på oppdraget, sier innsatsleder Olav Ramnefjell.

En beboer i området sier til avisa at han hørte to høye smell. Deretter så vedkommende to menn løpe fra stedet. En annen nabo sier at mannen hennes forsøkte å avskjære de to, men nådde ikke fram. Mannen avga forklaring til politiet sent tirsdag ettermiddag.

Væpnet aksjon

Politiet vet hvem som skal bo i leiligheten.

— Men om det er den personen som er funnet, kan vi ikke si noe om foreløpig, sier Reite.

Tidligere på dagen tirsdag pågikk det en væpnet aksjon i forbindelse med brannen.

– Nå driver vi med intensiv informasjonsinnhenting, og det handler om å være i forkant av situasjonen og tenke sikkerhet. Så det er gitt bevæpning på oppdraget, utdyper innsatsleder Olav Ramnefjell overfor Sunnmørsposten.