Den siktede erkjenner straffskyld og samtykker til varetektsfengsling, skriver Telemarksavisa.

Fredag satt den siktede i avhør sammen med sin advokat i en og en halv time.

Advokat Tollef Skobba sier hans klient nå samarbeider så godt det lar seg gjøre med politiet.

— Han er veldig preget av det som har skjedd, sier Skobba til Telemarksavisa.

Ukjent drapstidspunkt

Mannen som torsdag kveld ble funnet drept i en leilighet på Gulset i Skien kan ha vært død i flere dager.

Det opplyste politiet på et pressemøte på Skien politistasjon fredag ettermiddag. Hvor lang tid det er gått siden drapet er derimot ikke kjent.

— Når det gjelder dødstidspunkt kan jeg ikke si noe sikkert om det, men det er grunn til å tro at han har ligget der i noen tid, før vi fikk kunnskap om drapet som har skjedd, sa visepolitimester Knut Kolloen ifølge Varden.

Tipset TV 2

Etter å ha mottatt tips ved 21-tiden torsdag kveld om at en person skulle ha vært drept med kniv på adressen i Ravnåsen 14 i Skien, fant politiet den døde mannen ved midnatt. Tre kvarter senere ble også en 41 år gammel mann pågrepet nord i byen og siktet for drap.

Varselet kom til politiet fra TV 2 som selv hadde fått et tips om drapet og tok kontakt med politiet, som startet etterforskning av saken.

— De store nyhetsredaksjonene får ofte tips som virker helt usannsynlige, og som man ikke gjør noe med. Denne gangen var det noe med tipseren som gjorde at vi valgte å varsle politiet som i sin tur rykket ut, sier redaktør Bård Espen Hansen i Tv2.no.

Ber om hjelp

Politiet i Telemark ber nå publikum om hjelp etter drapet og opprettet fredag en egen tipstelefon. De etterlyser alle opplysninger om bevegelser rundt Ravnåsen 14 i Skien den siste uken.

Både den døde og 41-åringen er kjent av politiet fra tidligere. Den døde er ikke formelt identifisert, selv om politiet mener de vet hvem han er. Liket ble fredag sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Samtidig var teknikere fra politiet i arbeid med å sikre spor og bevis fra åstedet..

Ifølge visepolitimester Knut Kolloen blir den siktede neppe framstilt for fengsling før mandag.

Dette er det 35. drapet i Norge så langt i år. I hele fjor ble 31 personer i Norge drept her i landet, ifølge Kripos sin oversikt. (©NTB)