Det var fire år gamle Adrian Gjærde som døde i ulykken i Blindheim barnehage i Ålesund fredag formiddag. Politiet har nå avsluttet de tekniske undersøkelsene.

— Dødsårsaken antas å være at gutten fikk en snor fra en ryggsekk rundt halsen og døde som følge av dette, opplyser politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt.

Etterforskes som ulykke

Ulykken skjedde i 11-tiden fredag. Det ble iverksatt livreddende tiltak, men guttens liv sto ikke til å redde. Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 12. Politiet sendte flere etterforskere og kriminalteknikere til stedet.

— Denne tragiske hendelsen etterforskes som en ulykke, sier Kalvatn.

Politiadvokaten sier at politiet vil bruke resten av helgen til å gå gjennom detaljene rundt hendelsen.

— Vi kan derfor ikke gi ytterligere opplysninger om saken nå, sier hun.

Åpen kirke

Barnehagen ble stengt etter ulykken, og barna ble hentet av foreldrene. Fredag kveld holdt kommunens psykososiale kriseteam en samling med de ansatte i barnehagen og foreldregruppa.

Lørdag vil det bli åpen kirke mellom klokken 16 og 18 i Spjelkavik kirke.

— Det blir en stille stund, med mulighet for å sørge, tenne lys og være sammen, sier kapellan Bjarte Hove i Spjelkavik kirke til Sunnmørsposten.

Blindheim barnehage er en privat barnehage for barn fra 0-6 år. Av barnehagens nettside går det fram at barnehagen satser på friluftsliv, og at barna skal være mest mulig ute.