Politimann kjørt ned og drept

En politimann omkom etter at han i natt ble kjørt ned i forbindelse med en biljakt i Grimstad.

  • Fvn.no
  • Vegard Nekstad
  • Mads Ommundsen
  • Monika B. Birkeland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

— Vi samles her og tar vare på hverandre, sier etterforskningsleder Leif Wilhelm Løvik ved Grimstad politistasjon ved 08-tiden om hva som skjer ved politistasjonen i dag.

Løvik var kollega til politimannen som omkom i natt.

— Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at en av våre polititjenestemenn er omkommet, sier politimester Kirsten Lindeberg etter at en politimann ble påkjørt under en biljakt i Grimstad, i en pressemelding.

Det vil bli holdt pressekonferanse om hendelsen på politihuset i Kristiansand klokken 09.

La ut spikermatte

Det var like etter klokka 03.30 i natt at politimannen ble truffet av en bil mens han holdt på å legge ut en spikermatte på E 18 ved avkjøringen til Rykene.

— En bil nektet å stoppe for kontroll på E 18 nær Grimstad, og patruljen ba om bistand. En ny patrulje kjørte ut fra Grimstad politistasjon og begynte å rigge seg til med å legge ut spikermatte for å stoppe bilen lenger framme på E18. Den ene av de to politimennene i patruljen holdt på med dette da bilen nærmet seg. Han ble meid rett ned av bilen som kom imot, og bilen fortsatte videre vestover mot Kristiansand, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til NTB.

Ifølge Agderposten.no, som siterer politiets eget arbeidssamband, skal politimannens kollega ha startet livreddende førstehjelp like etter hendelsen.

Ikke til å redde

To ambulansebiler fra sykehuset i Arendal rykket ut til Grimstad. Luftambulansen Arendal var på oppdrag i Lillesand og ble sendt i retning av stedet. Den skadede politimannen ble kjørt med ambulansebil fra ulykkesstedet.

Ved 05.30-tiden fikk kollegene beskjed om at livet ikke sto til å redde.

— Vi ønsker ikke å gi noen utfyllende kommentarer, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til Agderposten.no ved 06.15-tiden torsdag morgen.

Mistenkt tatt i Kristiansand

Den antatte gjerningsmannen, som ifølge NRK Sørlandet skal være en mann fra Arendal født i 1982, ble like etter klokka 04.00 pågrepet ved Hannevika i Kristiansand. Bilen personen hadde kjørt hadde pløyd gjennom snøen for å unnslippe politiet. Den antatte fluktbilen hadde store skader.

Bilen ble i natt tauet inn av Falck.

Ved 5.20-tiden hadde akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Arendal ingen kommentar til politimannens tilstand.

Veien ble stengt i begge retninger etter ulykken, og var fremdeles stengt rett før klokken 08.

— Etter det vi har skjønt vil det være stengt et par timer til, sier Jarl-Vidar Berge ved Vegtrafikksentralen til fvn.no rett før klokken 08.

Det er omkjøring via riksvei 420 og 407 og det skal ikke være trafikale problemer på stedet.

Publisert: