Flere inntakskontor i landet har advart elevene om dette. Ifølge VG har inntakskontoret i Hordaland sendt ut 6000 SMS-er til videregående elever, der de understreker viktigheten av at elevene møter opp.

Leder av Utdanningsforbundet i Stavanger, Merethe Handegaard-Scheie, er usikker på om elevene trenger å møte hver dag av streiken for å registrere seg. Svaret vil elevene trolig få første skoledag mandag, skriver Aftenbladet.

Handegaard-Scheie tror streiken vil vare i alle fall hele uken og ber elevene om å holde seg oppdaterte på skolenes hjemmesider. Ikke alle lærerne ved skolene er tatt ut i streik og dermed kan elevene få noe undervisning innimellom.

Dersom streiken varer lenge og elevene går glipp av mye undervisning, kan dette fører til at deler av pensum må kuttes ned. Elevene kan dermed få ulike utgangspunkt når de skal ta eksamen, påpeker Handegaard-Scheie.

64.000 elever rammet

Lærerstreiken startet 1. juli, da 33 lærere ved Rothaugen skole i Bergen ble tatt ut i streik. Mandag ble streiken trappet opp, da drøye 5500 medlemmer i Utdanningsforbundet la ned arbeidet.

BeregningerNettavisenhar gjort, viser at så mange som 64.000 elever blir påvirket av streiken. I grunnskolen gjelder dette 37.774 elever, mens tallet på videregående elever er 26.456.

Drøyt 2200 av destreikende lærerne jobber i grunnskolen.

Ny opptrapping torsdag

Ved den varslede opptrappingen avstreiken torsdag, vil antalletstreikende lærere i Utdanningsforbundet nå nesten 8000. Av dem jobber ca. 3900 i den videregående skolen.

Ifølge Nettavisen vil det totale antallet elever som rammes avstreiken da ligge på 94.458 elever. Nærmere 26.000 av dem er elever i videregående skole.

Hvilke skoler som trekkes ut til åstreike, er ikke tilfeldig.

— Vi har ingen faste kriterier å gå etter, men vi får råd fra fylkeskontorene. Vi velger gjerne steder der det er dyktige tillitsvalgte med erfaring, som vi vet kan stå i konflikt en stund. Noen må ta belastningen flere år på rad. Det gjelder primært de største som Bergen, Trondheim, Stavanger og Oslo, sier Kolbjørg Ødegaard, leder for beredskapsarbeidet i Utdanningsforbundet.