— Det er ikke snakk om mange, men det er noen som har meldt seg. Vi har en god del informasjon som vi er i ferd med å gå gjennom, sier politiadvokat Per Morten Sending i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

1952.jpg
DRAMMEN KOMMUNE

Helleland er fremdeles ikke avhørt i saken. Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere om noen av kvinnene som har fått bildene sine spredt av Helleland, var under 18 år gamle da bildene ble distribuert.

Skal være sykmeldt

Sending ønsker heller ikke å kommentere om politiet har fått tilgang til datamaskinene til Helleland. Han påpeker at han ikke kan kommentere detaljer i etterforskningen ettersom Helleland ennå ikke er avhørt.

Når dette vil skje, er usikkert.

— Dette har med hans helsetilstand å gjøre. Det ser ut til at vi må vente litt før et avhør kan bli gjennomført, men vi ønsker å gjennomføre dette så snart det er mulig. En siktelse tar vi stilling til senere i etterforskningen, sier han.

Ifølge Drammens Tidende er Helleland sykmeldt.

Gikk etter bloggere

I en pressemelding sendt ut mandag, innrømmet den unge politikeren å ha stjålet nakenbilder av kvinner og deretter spredt dem på pornografiske nettsteder. Hellelands metode gikk ut på å lete etter bilder på bloggsamfunnet blogg.no, og så bryte seg inn på de kvinnelige bloggernes e-postkonto.

Einar Otto Stangvik avslørte Hellelands handlinger, det skjedde allerede i vinter.

Han mener at minst ett av ofrene han har identifisert ble funnet gjennom bloggportalen. I tillegg har han sendt politiet bilder av fem til syv uidentifiserte jenter, skriver Drammens Tidende.

Risikerer fengselsstraff

Blogg.no har 1,5 millioner blogger liggende ute, registrert på i overkant av 350.000 kvinner i alderen 18-21 år.

Helleland blir nå etterforsket for to straffbare forhold i saken, med en strafferamme på flere års fengsel.

Tilegnelsen av andre personers passord og bilder kan straffes med opptil et års fengsel. Videreformidlingen av bildene på nettet vurderes av politiet som en potensielt mer alvorlig sedelighetsforbrytelse. Alvorlighetsgraden avgjøres blant annet av omfang, hvor kompromitterende bildene er og jentenes alder.