— Radikalisering er et så akutt problem at arbeidsgruppen burde hatt eksterne bidragsytere, som i kommisjonen etter 22. juli, sier forfatter og journalist i det liberalkonservative tidsskriftet Minerva Lars Akerhaug til Aftenposten.

I fjor høst utga han boken Norsk jihad - muslimske ekstremister blant oss. Han sier han er både overrasket og bekymret over at ingen i regjeringens arbeidsgruppe mot radikalisering og voldelig ekstremisme er kjent for å ha spesiell kompetanse på radikal ekstremisme.

— En norsksomalier er mistenkt for å stå bak terrorangrepet på et kjøpesenter i Nairobi, som på mange måter var en like alvorlig hendelse som 22. juli, sier Akerhaug

Akerhaug mener at både personer i miljøene og forskere etter hvert har kunnskaper om dette i Norge, i tillegg kunne man hentet kompetanse fra utlandet.

— Akkurat nå handler det om å reagere. Det er akutt. Ungdommer reiser til Syria nå. Det er en tragedie for dem det gjelder og et stort problem for det norske samfunnet, sier han.

Flere titall personer er ifølge politiet reist fra Norge til Syria. Det nøyaktige tallet er ikke kjent, men Norge skal være et av de landene som har bidratt med flest utenlandske krigere i Syria i forhold til folketallet.