Barnehageløftet ryker

Bergen er en av landets kommuner som har problemer med å nå full barnehagedekning i 2008.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Blant kommunene som svikter småbarnsforeldrene og regjeringens fagre løfter, er Bergen, Oslo, Bærum, Ålesund, Skedsmo, Halden, Karmøy og Søgne. I disse kommunene bodde ved årsskiftet nesten 80 prosent av alle som ventet på barnehageplass. Heller ikke i løpet av 2008 forsvinner køene, viser en omfattende ringerunde som VG har foretatt.

– Er vi heldige, kommer vi i mål til høsten. Men jeg kan ikke garantere noe, sier byråd for barn og skole i Bergen, Tomas Martin Moltu (KrF). Samme situasjon finner vi i Bærum:

– Jeg kan ikke gi noen garanti for inneværende år, men fra og med våren 2009 kan jeg garantere at Bærum skal ha klar barnehageplass til alle barn når de fyller ett år, sier Anne Lene Hojem (H), leder for sektorutvalget for barn og unge i Bærum kommune.

I Oslo er situasjonen enda verre. Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard (H), kan ikke engang love barnehageplass til alle i 2009.

Den eneste kommunen som hadde venteliste ved årsskiftet, men som allerede nå kan garantere full barnehagedekning i løpet av året, er Sandnes.

Publisert: