41-åring tilstår drapet på 16-årige Sigrid

41-åringen som er dømt for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne i 2012, har i en ny politiforklaring tilstått drapet. Men det er fortsatt en del ubesvarte spørsmål, mener politiet.

DØMT FOR DRAPET: Den drapsdømte sunnmøringen (t.h) under rettsaken i Oslo Tingrett, sammen med advokatfullmektig Ida Andenæs. Til venstre: Sigrid Giskegjerde Schjetne.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Forklaringen ble avgitt i slutten av juni, opplyser etterforskningsleder Per Einar Østrem overforDagbladet.

— Hva han forklarte kan jeg ikke si noe om nå, sier Østrem.

Også forsvarer John Christian Elden bekrefter tilståelsen.

— Jeg kan bekrefte at vår klient nå erkjenner og har tilstått at det var han som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Han ønsket at Sigrids etterlatte skulle bli varslet og få faktum. Derfor avga han ny politiforklaring, hvor han forklarte seg om forsvinningen og drapet, sier Elden.

Ifølge Dagbladet har 41-åringen forklart at han var sliten, trøtt, paranoid og veldig syk den kvelden Sigrid ble påkjørt og deretter drept.

Bakgrunn:

Les også

Høyesterett avviste anke i Sigrid-saken

Videre skal han ha forklart at han løftet jenten inn i baksetet og at hun på det tidspunktet ikke var bevisst. Han hevder han egentlig planla å kjøre til legevakten, men at han ombestemte seg.

Ubesvarte spørsmål

Selv om 41-åringen nå har tilstått drapet, er ikke politiet sikre på at det er satt et endelig punktum i saken, skriverNettavisen.

— Vi mener fortsatt det er en del ubesvarte spørsmål, og vi kommer tilbake til verdien av forklaringen han har gitt, sier Grete Lien Metlid, som leder seksjonen for vold og seksuallovbrudd i Oslo politidistrikt. Hun vil ikke si om hun mener tilståelsen er troverdig.

— Hvordan vi karakteriserer den nye forklaringen, vil vi komme tilbake til. Vi forholder oss til at han har gitt en ny forklaring. Hvordan vi håndterer dette skal vi ta stilling til når ferien er over, sier Metlid.

Familien orientert

Ifølge Dagbladet er den drepte jentens familie orientert om den nye forklaringen.

— Vi er kjent med at gjerningsmannen før sommeren var inne til politiavhør, men vi oppfatter ikke at det innebærer noen form for tilståelse fra vedkommende, sier Sigrids foreldre via bistandsadvokat Harald Stabell.

Les også:

Les også

- Sigrid-tiltalt kan ikke straffes

— Alle forstår jo at det er tungt for familien stadig å få rippet opp i denne saken, fortsetter Stabell.

Tvungent helsevern

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø i Oslo rett over midnatt natt til søndag 5. august 2012, og en omfattende leting ble satt i gang.

En måned senere ble liket funnet, innpakket og svært godt skjult, på Sofiemyr utenfor Oslo. Liket bar preg av å ha ligget der i relativt lang tid.

To menn ble først siktet:

Les også

Begge nekter for å ha drept Sigrid

Den tiltalte mannen ble mai 2014 i Borgarting lagmannsrett dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern etter å ha blitt erklært strafferettslig utilregnelig.

Juryen i lagmannsretten mente han forvoldt den 16 år gamle jentens død, men at han var psykotisk på gjerningstidspunktet. Høyesterett avviste i juli 2014 anken, og dommen mot den nå 41-årige mannen ble dermed stående.

Publisert: