Vestland Frp kaller inn til møte om regjeringssituasjonen

Fylkesstyret i Vestland Frp skal mandag møtes for å diskutere om de mener Frp skal bli eller gå ut av regjering.

Publisert Publisert

VIL MØTES: Fylkesleder i Vestland Frp, Gustav Bahus, har nå kalt inn til ekstraordinært fylkesstyremøte mandag. Tema er regjeringssituasjonen, etter det BT erfarer. Foto: Rune Meyer Berentsen (arkiv)

  • Pål Andreas Mæland
  • Rune Christophersen

Vestland Frp har kalt inn til fylkesstyremøte mandag.

BT får bekreftet at tema for møtet er regjeringssituasjonen, og hvorvidt Frp skal forbli i regjering. Møtet vil holdes i etterkant av at statsministeren har fått Frps kravliste for å bli i regjering.

Kravliste på mandag

Innkallingen ble sendt ut etter at Frp-leder Siv Jensen torsdag kveld hadde et telefonmøte med alle fylkeslederne.

Ifølge VG dreide de samtalene seg blant annet om kravlisten Frp har sagt partiet vil komme med.

Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) har avtalt et møte mandag for å gå gjennom Frps kravliste.

– Vi har avtalt et møte mandag der Siv Jensen vil gå gjennom de tiltakene Frp har varslet at de vil legge frem, heter det i en felles uttalelse fra Solberg og Jensen til NTB.

Les også

Krisemøte mandag for å redde regjeringen

Fylkesleder Gustav Bahus i Vestland Frp sier følgende om situasjonen:

– Jeg har tanker om den, men deler ikke de med mediene. Vi har en prosess internt også i Vestland Frp.

Stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad sier at man alltid diskuterer aktuelle politiske saker på fylkesstyremøter. Han avviser at det er noen dramatikk i det.

– Nå tror jeg vi skal ha is i magen, så roer det seg nok ned, sier han.

– Har mange meninger

BT har snakket med flere andre i fylkesstyret. Fellesnevneren er at de ikke ønsker å si noe om hva de personlig mener om konflikten i regjeringen.

– Jeg har ikke noe behov for å markere mitt personlige syn. Vi har rapportert det vi har ment fra fylkeslaget, sier nestleder i fylkesstyret, Sigbjørn Framnes.

Han sier at han snakket med fylkesleder Bahus om saken torsdag.

– Jeg har mange meninger om saken, men det blir bare tull hvis alle skal gå ut enkeltvis med sine meninger. Nå må vi sette oss sammen og finne ut hva Vestland Frp skal mene, sier styremedlem Rita Navarsete.

Les også

Nestleder varsler KrF-krav dersom Solberg godtar Frps krav

Landsstyret avgjør regjeringsdeltakelse

Ifølge NRK forsøkte partiledelsen og fylkeslederne å få laget ferdig listen med krav torsdag. Kravene skal blant annet handle om innvandring og terrorsikring.

Samtidig virker det som om partiledelsen vil ha enda bredere forankring for den videre kursen de skal ta. Flere andre fylkeslag skal ha ekstraordinære fylkesstyremøter mandag.

Fylkesleder Tone Ims Larssen I Oslo Frp sa på NRKs Politisk kvarter fredag at det er landsstyret som eventuelt skal avgjøre om partiet skal forbli i regjeringen.

Det er innkalt til ekstraordinært fylkesstyremøte i Oslo Frp på mandag.

– Så har jeg et mandat med meg hvis det skulle bli et ekstraordinært landsstyremøte, sier Larssen til NRK.

– Kroken på døren

Landsstyret er Frps nest øverste organ, etter landsmøtet. Det møtes normalt to ganger i året, og består av alle fylkeslederne, sentralstyret og alle stortingsrepresentantene.

– Jeg tror dette er kroken for døren for regjeringsprosjektet. Det må et under til om hun skal greie å løse denne floken, sier fylkesleder Frank Sve til Aftenposten om partileder Siv Jensen.

Publisert
  1. Fremskrittspartiet (Frp)
  2. Vestland
  3. Innvandring
  4. Siv Jensen
  5. Erna Solberg