Tidligere statsråd Olav Akselsen er død

Tidligere sjøfartsdirektør og olje- og energiminister for Arbeiderpartiet Olav Akselsen er død. Han ble 55 år gammel.

Tidligere statsråd og sjøfartsdirektør Olav Akselsen er død.
  • NTB
Publisert Publisert

Sjøfartsdirektoratet fikk tirsdag kveld beskjeden om at Akselsen var gått bort, skriver de i en pressemelding.

– Olav markerte seg raskt som en raus og markant leder i Sjøfartsdirektoratet. Dessverre rammet kreftsykdommen ham, men selv i sykdomsperioden viste han stor interesse for det som skjedde i direktoratet og i den maritime næringen. Dette var en veldig trist beskjed å få. Våre tanker går nå til familien, sier sjøfartsdirektør Lars Alvestad.

Akselsen ga seg i mai i år som direktør i Sjøfartsdirektoratet som følge av sykdom. Noen måneder i forkant hadde det blitt kjent at han ble behandlet for hjernesvulst.

– Det har vært et privilegium å få lede og representere Sjøfartsdirektoratet. Det har også vært kjekt å få lære noe nytt hver dag. Jeg er stolt over det vi har fått til sammen, og jeg vil takke alle for samarbeidet, sa han den gang.

– Trist beskjed

Akselsen fra Stord begynte som sjøfartsdirektør i januar 2010. Vestlendingen satt også på Stortinget for Arbeiderpartiet fra 1989 til 2009.

Han var olje- og energiminister fra mars 2000 til oktober 2001 og har også vært leder for næringskomiteen, utenrikskomiteen, justiskomiteen og energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

– Det var en trist beskjed å få at Olav Akselsen har gått bort. Akselsen har gjort en solid innsats for Sjøfartsdirektoratet gjennom mange år og var sentral i å utvikle Sjøfartsdirektoratet til en moderne organisasjon som i dag spiller en avgjørende rolle i utviklingen av den maritime næringen, både nasjonalt og internasjonalt. Mine tanker går til familien og Akselsens nærmeste, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

– Stor sorg

Akselsen ville blitt 56 år gammel 28. august. Han etterlater seg ektefelle og tre barn.

– Det var med stor sorg at vi fikk beskjeden om at Olav Akselsen er død, bare 55 år gammel, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en uttalelse til NRK.

Han beskriver Akselsen som en politisk tungvekter i partiet, med glødende engasjement for folks arbeidsplasser, ikke minst i industrien langs kysten. Støre sier mange vil savne ham.

– Olav hadde en naturlig autoritet, men samtidig en ujålete stil og lun humor som gjorde at han kom godt overens med alle rundt seg, sier Støre.

Publisert
  1. Sjøfartsdirektoratet
  2. Død
  3. Olje
BT anbefaler

Se bildene fra festdagen!

Folkehav, musikk og strålende vær. Slik var ble nasjonaldagen feiret i Bergen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Kl. 23.15: Fullt kok på Festplassen før fyrverkeriet

  2. – Noen skal ha begynt å leke dørvakt. Så begynte folk å slåss i trapper og ganger.

  3. Se bildene fra festdagen!

  4. Før så de ikke vitsen med å gå i tog. – Nå er det dessverre blitt mange flere ukrainere i Bergen.

  5. – Mye slåssing og knuffing

  6. MC-ulykke på Voss: – Fremstår som alvorlig