— Jeg kan bekrefte at Kristopher Schau skal dekke rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett for oss, sier samfunnsredaktør Lena Lindgren i Morgenbladet til Dagbladet.

Schau har tidligere vakt stor oppsikt med flere av sine prosjekter. Blant annet har han vært innlosjert i et utstillingsvindu på Karl Johan, sterilisert seg med TV-kameraer på slep og spist sin egen forhud. Morgenbladet forteller at det å engasjere Schau er et nøye gjennomtenkt og bevisst valg.

— Kristopher Schau er ikke bare komiker, og i hvert fall ikke i noen overfladisk betydning. Han har tidligere, med stort alvor, gått inn i temaer som destruktivitet, sorg, tap og død. Han skal skrive ukentlig i Morgenbladet så lenge rettssaken varer. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Lindgren.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, sier valget av Schau er svært spesielt.

— Det er kontroversielt, men det er ikke nødvendigvis noe galt i å sette Schau til det. Det er ikke Schau som redigerer Morgenbladet, det er det ansvarlig redaktør Alf van der Hagen som gjør, sier Kokkvold.

— Schau er der som en annen stemme, kanskje han vil benytte sjansen til å vise en mindre kjent side av seg, og at han også behersker dette. Det hender at nye stemmer og nye blikk kan fortelle publikum noe annet enn de som stadig dekker rettssaker, sier Kokkvold.