I Sør-Norge var fjellovergangene over Vikafjellet, Strynefjellet, Valdresflye, Dovrefjell, Tyin og Årdal i Oppland og Sognefjellet blant de stengte strekningene.

Også fylkesvei 705 mellom Stuggudal og Brekken i Sør-Trøndelag var midlertidig stengt på grunn av uvær.

I samme fylke ble tre vogntog i morgentimene stående fast på E6 ved Ulsberg i fylket. Patruljen på stedet har varslet om at kjøreforholdene er svært vanskelige på stedet, skriver adressa.no.

Kolonnekjøring

I tillegg var det kolonnekjøring på grunn av uvær over Hemsedalsfjellet. Over Hardangervidda var det kolonnekjøring for kjøretøy over 7,5 tonn.

Adrian Andries, som hver natt kjører brød fra Bergen til Odda, sier til Bergens Tidende at nattens tur over Hardangerbrua er den tøffeste han har opplevd der.

— Det kom så sterke vindkast inn fjorden at jeg måtte styre kraftig til høyre. Det var ganske skummelt, sier Andries til avisen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for en rekke fylker i Sør-Norge.

På Østlandet førte kraftig vind til at 2.000 mistet strømmen, melder NRK.

De fleste hadde ved sjutiden fått strømmen tilbake.

Stengte veier i nord

Flere fjelloverganger i Nordland og Finnmark er også stengt på grunn av uvær. Blant disse er fjellovergangene over Saltfjellet og Bjørnfjell i Nordland, og Ifjordfjellet og Båtsfjordfjellet i Finnmark.

Statens vegvesen varsler også at Kvænangsfjellet i Troms kan bli stengt på kort varsel. Klokken 05.30 torsdag var det to minusgrader, nordlig frisk bris, og lette snøbyger i området. (©NTB)