— Politiet kan si at siktede har erkjent å ha tatt livet av Agnes og senket henne i Lysefjorden, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt.

Tilståelsen kom dagen etter at politiet hevet liket av en død kvinne fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Ektemannen ble konfrontert med politiets funn i et avhør tirsdag, og avbrøt da avhøret direkte. I løpet av kvelden ble det kjent at han etter noen timer sa seg villig til å la seg avhøre på nytt onsdag.

— Tankene våre går nå til de pårørende og spesielt de to barna, sier Nord-Varhaug.

Den 34 år gamle tobarnsfaren er varetektsfengslet med fulle restriksjoner. Han avbrøt først et avhør, men valgte onsdag å gå i nytt avhør og avgi ny forklaring.

— Han har forklart seg om fakta i avhør om motiv, men jeg ønsker ikke å gå inn på innholdet her og nå. Slik jeg oppfatter det, gjenstår det etterforskning av motiv bak handlingen. Men han har erkjent å ha tatt livet av henne og senket henne i sjøen, sier mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland. (

- Trist dag

Ordfører Ole Tom Guse i Forsand kommune er trist, men lettet etter at ektemannen til Agnes Elisabeth Müller har erkjent å ha tatt livet av kona.

Ordføreren ble informert om tilståelsen rett før politiet og forsvarer gikk ut med nyheten i mediene.

— Det som er skjedd, er selvfølgelig forferdelig trist, særlig for familien. Samtidig er det bra at vi har fått svar, og at det kan bli en relativt rask avklaring, slik at vi slipper lange stridigheter og en langvarig rettssak, sier Guse til NTB.

Han understreker hensynet til de to barna på sju og elleve år. De skal for øvrig fremdeles inn til dommeravhør fredag.

— Barna har fått all den hjelp vi kan gi. Jeg vet ikke når de blir orientert om den siste utviklingen. De er nå plassert i en trygg familie som gjør sitt ytterste for å lage en så normal ramme rundt dagliglivet deres som mulig i denne vanskelige situasjonen, sier Guse.

Barna har ikke slektninger i Norge. Guse kjenner ikke til om noen i kommunen har kontaktet familien i Tyskland med tanke på barnas framtid.

Torsdag vil det bli minnestund på skolen til barna, før det er åpen stund med kondolanseprotokoll i Forsand kyrkje fra klokka 18.