Helt konkret ber Gudbrandsdal politidistrikt blant annet om observasjoner av en Imsdal-flaske, delvis fylt med hvitvin, som hadde drikketut og påskriften «Party Marty». Fornærmede skal ha hatt den med seg og etterlatt seg den i russebussen der gjengvoldtekten skal ha skjedd.

En 18 år gammel russejente har fortalt at hun ble voldtatt av tre-fire unge menn i en buss som var med på landstreffet lørdag kveld og natt til søndag. Hun har hatt en kvinnelig politikontakt med seg siden hun anmeldte forholdet. Politiet mener jentas historie er troverdig, spesielt i lys av undersøkelsen som ble gjort på voldtektsmottaket på Gjøvik søndag morgen.

— Hun skal ha møtt disse guttene på dansegulvet og ble med dem inn i en av bussene. Det er snakk om fullbyrdet voldtekt, selv om det i mindre grad er brukt fysisk vold, sier operasjonsleder Alf-Harald Rosenberg i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Tre-fire gjerningsmenn

Derfor ber politiet også russ som har vært med i lignende frivillige aktiviteter melde seg for politiet for å bli sjekket ut av saken. Etter det fornærmede har fortalt, var det beruselse med i bildet. Det er ikke mistanke om at hun var blitt dopet ned.

— Vi har bare vage beskrivelser av gjerningsmennene og bussen der voldtekten fant sted. Det dreier seg om tre-fire unge menn i russedresser eller russebukser og mørke parkaser, som er ganske vanlig blant russen i år. Mest spesielt er det kanskje at de hadde på seg hvite pannebånd, sier Rosenberg.

Jenten var søndag formiddag ikke formelt avhørt.

— Vi har ikke klart å få veldig mye opplysninger fra jenta ennå. Vi har gått gjennom bussene for å finne et åsted, men ingen av bussene har samsvart helt med hennes beskrivelser av bussen, sier Arvid Røste, som var operasjonsleder natt til søndag.

Han forteller at politiet har registrert alle bussene, tatt bilder av dem og gått igjennom dem til i løpet av natten. Voldtekten skal ha funnet sted på mykt underlag, muligens i en sengeseksjon i den aktuelle bussen, ifølge Rosenberg.

- Jenten er preget

— Jenten er naturligvis preget, og dette er en veldig alvorlig sak. Problemet så langt er at alle er likt kledd, og alle har vært mer eller mindre beruset. Vi har ikke klart å finne noen vitner, sier Røste.

Politiet håper å få avhørt jenta så raskt som mulig, men det kan hende at hun trenger å hvile før de får snakket ordentlig med henne.

Ifølge Røste er det anslått at rundt 6.500 russ var til stede på landstreffet natt til søndag. Landstreffet arrangeres på Birkebeineren Skistadion. Mellom 40 og 50 busser deltok.

Alle busene måtte vente til treffet var over med å forlate området, Politiet føler seg dermed sikre på at de har bilde av bussen. Utfordringen ligger i å finne riktig buss, i og med at beskrivelsene av den foreløpig er svært vage.

— Vi er avhengige av hjelp fra russen. i denne etterforskningen. Hvis noen tror de vet noe, så ring oss, ber Rosenberg.

Gudbrandsdal politidistrikt kan nås på 61053000.