— Verdenssamfunnet har et felles ansvar for å stanse de bestialske overgrepene IS nå utfører i Irak. Selv David Cameron sier jo at humanitær bistand ikke er nok, sier Sandberg til Klassekampen.

Sandberg, som er nestleder i Frp og medlem av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, mener norske myndigheter må gjøre alt de kan for å stanse Den islamske staten, IS, som den siste tiden har tatt over stadig større deler av Irak.

Sandberg mener flere våpen i regionen ikke vil gjøre vondt verre.

— Det verste som kan skje, er at IS får fortsette. I praksis driver de etnisk rensing, de dreper barn og kvinner. Dersom vi ikke gjør noe, kan vi få IS som nabo til Europa. Da har vi dem på dørstokken vår, sier Sandberg.

Frp-nestlederen viser til at både USA, Storbritannia, Canada og EU er i ferd med å sende våpen til kurderne, eller er i ferd med å gjøre det. Han mener utviklingen i Kurdistan har vært positiv den siste tiden.

Høyres utenrikspolitiske talsmann Øyvind Halleraker mener på sin side det er uaktuelt å forsyne kurderne med våpen. Han sier imidlertid at det kan bli aktuelt å bidra militært dersom situasjonen eskalerer.

— Men det må i så fall skje via et FN-mandat, understreker han.