Først ned i underetasjens møterom var de fire lærerorganisasjonene.

Utdanningsforbundets Ragnhild Lied sier alle har jobbet intenst igjennom helgen.

— Dette er avgjørende, nå skal vi inn og høre hvordan posisjonene er. Så skal vi komme ut og formidle det etterpå, sa hun på vei inn.

KS' forhandlingsleder Per Kristian Sundnes bekreftet at også på den kanten har det vært jobbet flittig i helgen.

— Jeg tror ikke jeg skal kommentere så mye nå, vi har jobbet grundig nok en gang, nå skal vi ned og høre hva de andre har å si, sa han.

Sonderinger

Når Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund, Norsk Lektorlag, Musikernes fellesorganisasjon igjen møter KS søndag kveld, er det fortsatt betegnet som sonderinger.

Partene møttes til to sonderingsmøter fredag etter at forhandlingene brøt sammen torsdag 14. august. Da gjorde de det klart allerede i forkant av møtet at det ikke ville føre til noen løsning samme dag.

Men før de gikk fra hverandre fredag kveld, uttalte begge parter at målet var å få en «avklaring» før utgangen av helga.

Gjennom helgen har partene holdt kortene tett til brystet, og de vil ikke åpent kommentere noen aspekter ved de pågående sonderingene.

Press på seg

Presset på dem er åpenbart stort, først og fremst fordi den såkalte tredjepart - skoleelevene og foreldrene deres - blir hardere rammet for hver dag streiken pågår.

Til sammen er over 7.800 medlemmer i de fire lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund, Norsk Lektorlag og Musikernes fellesorganisasjon i streik.

— Greier vi ikke å finne en løsning før skolene åpner mandag, risikerer vi å få opinionen imot oss. Problemet er at det er mye som skal løses før den tid. Vi vil gjøre alt for å få en avklaring før mandag morgen, men det vil ikke bli lett, sa en kilde på lærersiden til VG.