Se innslag fra btv

Lønnskravet fra journalistene var opprinnelig på 28.000 kroner, men de godtok til slutt et tillegg på 16.000 kroner. I tillegg skal en pott på 125.000 kroner fordeles blant journalistene.

TV 2-ledelsen er fornøyd med resultatet. Det er ikke journalistene.

Btv snakket med den profilerte programlederenSiri Lill Mannes like etter allmøtet på Nøstet i ettermiddag.

— Jeg tror folk først og fremst er veldig glad for at det ikke ble streik. Vi er ikke fornøyd med resultatet, i og med at det ligger så langt unna det vi håpet på, men samtidig er vi veldig motivert for å trø til og gjøre det enda bedre fram til neste oppgjør, sier hun

— Hvorfor tror du personlig at det ble en løsning?

— Tror våre forhandlere følte behov for å vise ansvar og ikke kaste oss ut i en konflikt nå.

- Ikke grådige Hun er ikke med på at TV 2-journalistene har vært grådige, slik ledelsen har fremstilt det.

— Er det en ting som aldri har vært noe utpreget TV 2-fenomen, så er det grådighet. Tvert imot: Folk har stått på og jobbet ekstremt masse ubetalt overtid. Og det viser ikke igjen på noen statistikk.

— Kan ordbruken i forhandlingene ha skapt splid mellom journalister og ledelse?

— Det tror jeg ikke. Det faller alltid en del harde ord i en slik konflikt, og nå er folk klare til å gå videre. Rett og slett.

. Din egen lønn, hva synes du om den?

— Jeg synes jeg har en god lønn. Men det er også fordi vi har stått på og jobbet. Det er en kultur i denne bedriften for å stå på og jobbe langt mer enn det som er normalt. Det gir også uttelling i lønnsposen.

Spare på kruttet Mannes' kollega, TV 2-journalist Katrine Sæverud, er heller ikke fornøyd.

— Vi er misfornøyde med realitetene i oppgjøret, men glade for at det ikke ble streik.

-. 16.000 kroner er for lite?

— Når eierne tar ut 250 millioner i utbytte, kan jeg ikke si at jeg er fornøyd med det. I den sammenhengen er 16.000 kroner småpenger. Men politisk, når jeg ser på vår situasjon i forhold til andre i samfunnet, så kan jeg ikke gå ut og si at vi må streike for å få noen tusenlapper ekstra. Det er ikke der det ligger.

— Så dere er ikke grådige?

— Nå tror jeg vi må spare på kruttet til neste oppgjør, hvor vi kan legge inn en del andre prinsipper andre premisser i kravene våre.