Innenriks

Valgkomiteen i Trøndelag holder nytt møte om Giske

Valgkomiteen i Trøndelag Ap holder fredag et nytt møte om Trond Giske for å vurdere om han fortsatt bør innstilles som styremedlem.
Abonnent
Innenriks

Eirik Jensen-saken tilbake til lagmannsretten

Borgarting lagmannsrett skal nok en gang behandle Eirik Jensen-saken. Det er klart etter at Høyesteretts ankeutvalg fredag anken fra den tidligere politimannen.
Abonnent
Innenriks

Moxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog

Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslår strakstiltak for å skjerpe regelverket for vogntogtrafikk etter flere vogntogulykker på dårlige kjøreforhold denne vinteren.
Abonnent
Innenriks

Nå skal Havarikommisjonen granske vogntogtrafikken

Etter flere alvorlige ulykker med vogntog i vinter åpner Havarikommisjonen nå undersøkelse av vilkårene for disse transportoppdragene.
Abonnent
Innenriks

VG: Ny bekymringsmelding om Trond Giske fra tillitsvalgt

Ap mottok torsdag et varsel om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne tatt opp på video. Kvinnen sier det ser verre ut enn det var. Giske er takknemlig.
Abonnent
Innenriks

Trond Giske blir ikke nestleder i Trøndelag Ap

En enstemmig valgkomité har bestemt at Trond Giske ikke blir innstilt som nestleder i Trøndelag Ap, men han blir medlem av styret og arbeidsutvalget.
Abonnent
Innenriks

Kvinneledere i Ap mener Giske skader partiet

Arbeiderpartiets kvinnepolitiske ledere i Rogaland, Hordaland, Troms og Finnmark mener alle det er for tidlig for et nytt toppverv for Trond Giske.
Abonnent
Innenriks

Over 40 i forsvaret sier de har blitt voldtatt det siste året

24 kvinner og 20 menn i Forsvaret sier i en spørreundersøkelse at de ble voldtatt i løpet av det siste året. Ytterligere 123 sier de har blitt forsøkt voldtatt.
Abonnent
Innenriks

Trond Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap

Den avgåtte partinestlederen Trond Giske ønsker ifølge VGs kilder å bli nestleder i Trøndelag Ap, men valgkomiteen er splittet.
Abonnent
Innenriks

En person omkommet etter at jordras tok hus i Orkdal

Personen som var savnet etter at et jordskred rammet et bolighus i Orkdal i Trøndelag lørdag ettermiddag, er funnet omkommet, melder politiet.
Abonnent
Innenriks

Store beslag av smertepiller

I løpet av tre uker har tollere beslaglagt nesten 262.000 piller med det smertestillende medikamentet tramadol.
Abonnent
Innenriks

Aktor i Valdres-saken: Vurderer anke til Høyesterett

Moren i Valdres-saken er dømt til åtte måneders betinget fengsel for grov mishandling av datteren. – Anke til Høyesterett vil vurderes, sier statsadvokaten.
Abonnent
Innenriks

Flere Ap-trøndere støtter Giske-comeback

Et flertall av et utvalg Ap-topper i de største byene og tettstedene i Trøndelag ønsker at Trond Giske skal renomineres. Flere savner ham også i partiledelsen.
Abonnent
Innenriks

PST frafaller terrorsiktelse etter Kiwi-knivstikking

Terrorsiktelsen mot russeren som knivstakk en kvinne i en Kiwi-butikk i Oslo, kommer til å bli frafalt, bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste (PST).
Abonnent
Innenriks

Lokal Frp-leder suspendert etter Njåstads metoo-lekkasjer

Leder Vibeke-Emilie Abrahamsen i Bamble Frp er midlertidig utestengt etter at hun fikk hemmelige dokumenter fra Helge André Njåstad om en varslingssak.
Abonnent
Innenriks

Halvparten slipper unna fotoboks-bot

Halvparten av dem som blir tatt av en fotoboks når de kjører fort, slipper bot. For dårlige bilder er en viktig årsak.
Abonnent
Innenriks

Erna Solberg: – Det kommer til å gå bra med Sindre

Statsminister Erna Solberg takker helsevesenet for oppfølgingen ektemannen Sindre Finnes har fått for kreftsykdommen. Hun oppfordrer folk til å bruke solkrem.
Abonnent
Innenriks

Polen erklærer norsk diplomat uønsket i landet

Utenriksdepartementet (UD) erklærte mandag at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket som diplomat i Norge. Polen svarer med samme mynt.
Abonnent
Innenriks

Soundgarden er konkurs

Elektronikkjeden Soundgarden.no AS begjærte mandag oppbud. Det skjer åtte måneder etter konkursen i Spaceworld Soundgarden AS.
Abonnent
Innenriks

Euronext øker budet i kampen om Oslo Børs

Den Amsterdam-baserte børsgruppen Euronext hever budet på Oslo Børs fra 145 til 158 kroner per aksje. Budet er høyere enn det amerikanske Nasdaq har kommet med.
Abonnent
Innenriks

Hareide: – Mitt mål er ikke å ta regjeringen

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide frykter at utmeldelser svekker partiets bredde. Og at venstresiden ikke er der om det blir en ny debatt om veivalget.
Abonnent
Innenriks

Nå blir det vått

Enkelte steder på Vestlandet skal det bøtte ned mellom 100 og 120 mm nedbør de neste dagene.
Abonnent
Innenriks

Datatrøbbel ga full stans i flytrafikken

Flytrafikken i Norge ble stanset grunnet problemer med et datanettverk som forsyner Avinor med informasjon. Nå er feilen rettet, men forsinkelsene kan forplante seg utover dagen.
Abonnent
Innenriks

Mann siktet for drap på Bjørndal i Oslo

​En mann er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo.
Abonnent
Innenriks

Ap avslutter saken mot Trond Giske

Arbeiderpartiet avslutter saken mot Trond Giske. Konklusjonen fra i fjor om at han har brutt partiets interne retningslinjer, blir stående.
Abonnent
Innenriks

Kina slår tilbake etter anklager om Visma-hacking

– Kina har aldri bidratt til å stjele bedriftshemmeligheter, skriver landets norske ambassade etter anklager om kinesisk hacking av IT-selskapet Visma.
Abonnent
Innenriks

17-åring fengslet etter knivstikking i Oslo

Den 17 år gamle gutten som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen på Grønland i Oslo tirsdag, er varetektsfengslet i én uke med brev- og besøkskontroll.
Abonnent
Innenriks

Solberg ble grillet om høye strømpriser

Statsminister Erna Solberg (H) ble grillet av opposisjonen om hva hun vil gjøre for å hjelpe nordmenn med å betale rekordhøye strømregninger.
Abonnent
Innenriks

Mistenkelig pulver var finmalt stein og metall

Pakken som ble sendt til Universitetet i Oslo tirsdag inneholdt et ufarlig pulver sammensatt av stein og metall. Politiet etterforsker saken videre.
Abonnent