Innenriks

Truende mann skutt i beinet av politiet i Oslo

En 59 år gammel kjenning av politiet ble tirsdag skutt i beinet av politiet i Oslo etter å ha truet en trikkefører og passasjer med kniv.
Abonnent
Innenriks

Abbasi-søsknene returneres til Norge

Politiet sier at det jobbes med å returnere Abbasi-søsknene til Norge så fort som mulig, etter at afghanske myndigheter nektet å ta dem imot.
Abonnent
Innenriks

SJ vant anbudet om syv togstrekninger i Norge

Svenske SJ leverte et langt billigere tilbud enn norske Vy til Jernbanedirektoratet og skal fra juni 2020 drifte blant annet Dovrebanen og Nordlandsbanen.
Abonnent
Innenriks

Grande: Venstres målinger er «ræva»

Det er tre måneder til valget, og det er «ræva» målinger, sa Venstre-leder Trine Skei Grande under partiets landsstyremøte.
Abonnent
Innenriks

Over 300 evakuert etter brann på hotell i Ålesund

284 voksne og 19 barn som var gjester på Scandic Parken i Ålesund, ble evakuert i forbindelse med en brann i et teknisk rom natt til søndag. Brannen er slukket.
Abonnent
Innenriks

FHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall

På 20 år har det vært sju registrerte dødsfall hvor tarmbakterien Campylobacter har vært en direkte eller medvirkende årsak, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).
Abonnent
Innenriks

Dronning Sonja er sykemeldt

Dronning Sonja er sykmeldt ut uken på grunn av en infeksjon i høyre fot.
Abonnent
Innenriks

Kallmyrs au pair får komme til Norge

UDI gir likevel oppholdstillatelse til justisminister Jøran Kallmyrs au pair, og kvinnen får dermed lov til å komme tilbake til Norge.
Abonnent
Innenriks

Sykehus­streiken fortsetter etter møte hos Riksmek­leren

Sykehusstreiken fortsetter etter at partene ikke kom til enighet hos Riksmekleren tirsdag kveld. Dermed er fortsatt rundt 650 sykehusansatte tatt ut i streik.
Abonnent
Innenriks

Lånekassen setter opp renten 1. juli

Den flytende studielånsrenta settes 1. juli opp fra 2,17 til 2,20 prosent. Kortsiktige fastrenter går noe opp, mens de langsiktige faller noe.
Abonnent
Innenriks

Svein Ludvigsen (72) nektet straff­skyld

Svein Ludvigsen nekter skyld på alle punkter om misbruk av stilling for å få seksuell omgang, men han vil ikke bestride alt som står i den, ifølge forsvareren.
Abonnent
Innenriks

Mann pågrepet etter kraftig brann i Oslo

En mann i 50-årene er pågrepet i forbindelse med en kraftig brann på Carl Berner i Oslo. To andre personer stakk av fra stedet etter å ha hoppet ut av et vindu.
Abonnent
Innenriks

Mann i Sandefjord døde av selvpåførte skader

En mann i 20-årene som døde i Sandefjord søndag, døde av selvpåførte skader. Politiet omtalte først hendelsen som en knivstikking.
Abonnent
Innenriks

Mye regn gir laveste strømpris på fire år

Lørdag falt strømprisene til det laveste nivået siden 2015. Mye vindkraft i Europa, lav etterspørsel og alt regnet de siste dagene er årsaken.
Abonnent
Innenriks

Ny rettsrunde om mishandling av baby

Onsdag starter ankesaken mot et foreldrepar som i fjor sommer ble dømt for medvirkning til grov mishandling av sin egen guttebaby.
Abonnent
Innenriks

KrF-nestleder utelukker ikke mindretallsregjering

Hvis Frp velger å gå ut av regjeringen på grunn av bompengespørsmålet, vil en mindretallsregjering være et levedyktig alternativ, mener KrF-nestleder.
Abonnent
Innenriks

Russisk kvinne reddet ned fra Byfjel­lene

Politiet fant en russisk kvinne som ringte inn natt til fredag og sa hun hadde gått seg vill i mørk og tett skodde på et fjell i Bergen.
Abonnent
Innenriks

– Ingen enkle løsninger

De fire regjeringspartienes ledere starter nå drøftelser om Frps harde krav til kutt i bompengeutgiftene. Statsministeren tror det blir krevende å bli enig.
Abonnent
Innenriks

Britisk kulturforsker mottok Holbergprisen

Under en høytidelig seremoni i Universitetsaulaen i Bergen ble den britiske kulturforskeren Paul Gilroy overrakt Holbergprisen av kronprins Haakon.
Abonnent
Innenriks

Historisk god luftkvalitet i norske kommuner

For første gang siden grenseverdien for nitrogendioksid (NO2) trådte i kraft i 2002, holdt alle norske kommuner seg innenfor grensen i 2018.
Abonnent
Innenriks

Flertall på Stortinget for post annenhver dag

Tirsdag kveld stemte regjeringspartiene for å endre postloven. Fra 1. juli neste år blir det dermed postlevering annenhver ukedag.
Abonnent
Innenriks

Krisetall for Frp. Bompengelistene fosser frem.

Bare drøyt syv prosent av velgerne sier de vil stemme på Frp ved årets kommunevalg. MDG er større, og bompengepartiet puster Frp i nakken.
Abonnent
Innenriks

Frp under MDG på ny måling

Fremskrittspartiet blir passert av Miljøpartiet De Grønne i en partimåling for juni.
Abonnent
Innenriks

Bompengeraseri mot Solberg og stortingspresidenten

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) blir tirsdag kveld tvunget til å svare på hvorfor Stortinget utsetter behandlingen av to bompengeprosjekter.
Abonnent
Innenriks

Sterke reaksjoner på at bomavstemninger utsettes

Stortinget skulle onsdag vedta to store og delvis bompengefinansierte veiprosjekter, men avstemningene er utsatt. Nærmer seg det parodiske, mener SV.
Abonnent
Innenriks

Foreldreløse barn hentet til Norge fra Syria

Litt over halv elleve mandag kveld landet SAS-flyet med de fem norske barna som er hentet ut av al-Hol leiren i Syria, i Norge.
Abonnent
Innenriks

Fem foreldreløse barn på vei fra Syria til Norge

De fem barna som er hentet ut av al-Hol-leiren i Syria flys til Norge mandag kveld. Redd Barna håper nå at flere norske barn blir hentet hjem.
Abonnent
Innenriks

KrF og Venstre vil ikke vike om bompenger

Flere Frp-ere krever riving av bomstasjoner. Men regjeringspartnerne Venstre og KrF vil ikke gå vekk fra det som ble fremforhandlet på Granavolden.
Abonnent
Innenriks

Vil gi syklister gratisbilletter til kollektivtransport

Ruter vil teste et system hvor de som går eller sykler i stedet for å bruke kollektivtransport, får bonuspoeng som kan byttes mot gratisbilletter.
Abonnent