Innenriks

Meteorologer advarer mot sterk UV-stråling i Sør-Norge

Selv om været blir dårligere inn mot helgen, vil torsdag og fredag by på knalltemperaturer i deler av Sør-Norge. Nå advares det mot sterk UV-stråling.
Abonnent
Innenriks

Stortinget vil ha «nullvisjon» mot selvmord

Stortingsflertallet vil torsdag vedta et forslag som pålegger regjeringen å lage en handlingsplan for å forebygge selvmord.
Abonnent
Innenriks

Ap vil tillate prøverør med celler fra tre personer

Mens stortingsflertallet åpner for eggdonasjon, tar Ap et skritt videre og åpner for mitokondriedonasjon, som gir barnet DNA fra mor, far og eggdonor.
Abonnent
Innenriks

Studenter hacket NTNU – kunne endre egne karakterer

Et sikkerhetshull oppdaget over lunsjbordet kunne gitt en gjeng med masterstudenter full kontroll over professorenes brukerkontoer på NTNUs internsystem.
Abonnent
Innenriks

Politiet vil sparke snokedømt ansatt

Politiets utlendingsenhet (PU) har fattet vedtak om å avskjedige politimannen som ble dømt for å ha snoket i politiets registre.
Abonnent
Innenriks

Dagens Næringsliv vant Skup-prisen

Et vagt tips førte til opprullingen av saken om en rekke kritikkverdige boligkjøp i Oslo kommune. For det belønnes Dagens Næringsliv med årets Skup-pris.
Abonnent
Innenriks

Grande gjenvalgt med trampeklapp 

Venstre-leder Trine Skei Grande og nestlederne Terje Breivik og Ola Elvestuen er enstemmig gjenvalgt. Petter Toldnæs vant kampen om en plass i sentralstyret.
Abonnent
Innenriks

Hordaland troner på varmetoppen

Fredagens varmerekord i Bergen ble i dag forbigått med temperaturer på over 19 grader
Abonnent
Innenriks

Ekspert: – Dette er et straffeangrep

– Hensikten med angrepet i Syria er å sende en beskjed om at dette er konsekvensen hvis kjemiske våpen blir brukt, sier seniorforsker Kjetil Selvik.
Abonnent
Innenriks

Familie på tre fra Sandnes omkom i campingvognbrann

Politiet i Rogaland har grunn til å tro de tre som døde i brannen i Rogaland lørdag er en familie bestående av far, mor og sønn bosatt i Sandnes kommune.
Abonnent
Innenriks

Kjos kan bli tvunget til å selge Norwegian

Om aksjonærene i Norwegian ønsker å ta imot bud, kan selskapets sjef og storeier Bjørn Kjos bli tvunget til å selge. Selv sier han at han aldri har vurdert det.
Abonnent
Innenriks

Russepresident fortviler over nei til dåpsfest

Bergensrussen ønsket å arrangere dåpen på tre gamle fotballbaner på Slettebakken, men i år har kommunen satt foten ned.
Abonnent
Innenriks

TV 2-søknaden: – Jeg er både skuffet og overrasket

Sentrale mediepolitikere på Stortinget reagerer på at TV 2 åpnet for å kutte i nyhetssendingene. – Jeg er både skuffet og overrasket, sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF).
Abonnent
Innenriks

Birgitte Tengs-fetter: – Endelig renvasket

Cold case-gruppen til Kripos bekrefter at Birgitte Tengs' fetter aldri har hatt status som mistenkt i den fornyede etterforskningen av drapssaken.
Abonnent
Innenriks

Ap-politiker raser etter Tajiks tale-nekt

Nestleder i Rogaland Ap, Hege Haukeland Liadal, går hardt ut mot de fem partikollegaene som stemte for å nekte Ap-nestleder Hadia Tajik å tale 1. mai.
Abonnent
Innenriks

TV 2-ledelsen bråsnudde om nyhetssatsing

Da TV 2 sendte regjeringen søknad om statsstøtte i fjor, åpnet de for å redusere nyhetsproduksjonen. Etter at Kulturdepartementet utsatte tildelingen i forrige uke, vil TV 2-ledelsen nå øke bemanningen på nyheter.
Abonnent
Innenriks

Mohyeldeen Mohammad tiltalt for trusler mot Abid Raja

Islamisten Mohyeldeen Mohammad (32) er tiltalt for trusler mot Abid Raja (V), etter blant annet å ha kalt Raja et «skittent svin» som burde brenne i helvete.
Abonnent
Innenriks

Navarsete varslet Sp-ledelsen om seksuell trakassering

Sp-politikeren Liv Signe Navarsete mottok for to år siden en svært grov Facebook-melding. Hun er skuffet over eget partis håndtering av saken.
Abonnent
Innenriks

Drapssiktet eksmann blir fremstilt for varetekt

Den 53 år gamle eksmannen til den 38 år gamle kvinnen som ble funnet død på Notodden mandag, er siktet for forsettlig drap. Han er tidligere anmeldt for vold.
Abonnent
Innenriks

Kvinne dømt for seksuell omgang med ung asylsøker

En kvinne i 20-årene som er ansatt i barnevernet, er dømt til 150 timers samfunnstjeneste for seksuell omgang med en ung asylsøker i Vestoppland.
Abonnent
Innenriks

Enighet i Spekter-oppgjøret

YS Spekter og arbeidsgiverforeningen Spekter er enige i årets innledende forhandlinger om lønnstillegg, kompetansesatsing samt AFP og slitertillegg.
Abonnent
Innenriks

Kritiserer Trine Skei Grande for håndtering av sex-sak

I et Facebook-innlegg går tidligere statsråd Ola Borten Moe (Sp) hardt ut mot kulturminister Trine Skei Grandes (V) håndtering av saken om sex med en 17-åring.
Abonnent
Innenriks

Kontrollkomiteen åpner sak i Innovasjon Norge-saken

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget ber næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) svare på flere spørsmål knyttet til Innovasjon Norge-saken. 
Abonnent
Innenriks

LO-opprør: Tajik nektes å tale 1. mai

Ap-nestleder Hadia Tajik skulle etter planen holde 1. mai-tale i Haugesund og Sauda, men Nord-Rogaland LO sa mandag at hun ikke får komme.
Abonnent
Innenriks

Rema øker igjen

Rema 1000 gjør det godt på AC Nielsens kvartalsrapport om dagligvaremarkedet. Samlet sett har bransjen en svak vekst.
Abonnent
Innenriks

Venstre-topper vil vurdere «butikker» for hasj

Sosialbyråd Erlend Horn er en av politikerne bak et forslag om rusreform som skal behandles på landsmøtet. Forslaget får støtte fra statssekretær Sveinung Rotevatn i Justisdepartementet.
Abonnent
Innenriks

Nordmenn våkner til beskjed fra Facebook mandag

Når nordmenn åpner Facebook på mobilen mandag morgen, vil de få beskjed om de er rammet av Cambridge Analytica-skandalen eller ikke.
Abonnent
Innenriks

Magesjau rammer Høyre

Åtte deltakere på Høyres landsmøte ble søndag formiddag syke med oppkast og diaré.
Abonnent
Innenriks

Partene unngikk storstreik

Meklingen mellom NHO og LO/YS er over. – En seier for den norske modellen, mener forsker.
Abonnent
Innenriks

Det nærmer seg trolig en løsning i lønnsoppgjøret

Fjorten timer på overtid i forhandlingene mellom NHO og LO/YS, er det kommet meldinger om at Riksmekleren har gitt partene en skisse til løsning.
Abonnent
Innenriks

Fortsatt ikke enighet hos Riksmekleren

Rett før fristen i meklingen mellom NHO og LO og YS gikk ut, var det fortsatt ingen avklaring. Det er ikke kommet positive signaler om fremdriften.
Abonnent