Våt og vindfull inngang på det nye året

Etter flere timer med nærstudier av været, fikk pyroteknikerne i Vågen værvinduet sitt og den regntunge nattehimmelen lyste opp idet Bergen gikk inn i et nytt år.

Publisert Publisert

TIL SLUTT: Endelig lyste nattehimmelen opp over Vågen. Like over midnatt gikk kommunens fyrverkeri til værs - rett før regnet for alvor satte inn. Foto: Ørjan Deisz

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det ble en lang kveld for dem som hadde gledet seg til fyrverkeriet fra Vågen.

Allerede tidlig på ettermiddagen kom farevarselet fra meteorologene.

Rigget, men uværet kom sigende

Men til tross for at vinden tok seg opp, fjellovergangene stengte, fergesamband ble innstilt og regnet pøste ned, fortsatte riggingen av lekteren ved Tollbodskaien.

– Vi rigger på lekteren og følger planen vår som normalt, sa pyrotekniker Lasse Store i Engelsrud fyrverkeri i 19.30-tiden. Det er de som er ansvarlig for å skyte opp det kommunalt sponsede nyttårsfyrverkeriet.

Fryktet bølger og vind

Store fulgte gjennom kvelden med på siste nytt fra meteorologene.

– Det er vinden, i kombinasjon med bølger som kan slå inn over lekteren som er utfordringen vår, men vi trenger bare et ti minutters vindu, så vi venter til siste stund med å ta en avgjørelse om eventuelt å avlyse, sa han til BT.

MANGE FREMMØTTE: På Fisketorget og Zachariasbryggen ahdde mange møtt frem for å se fyrverkeriet. Foto: Ørjan Deisz

Ga klarsignal

VG hadde meldt at flere byer på Nordvestlandet allerede har avlyst årets fyrverkeri på grunn av været.

Men samtidig som alle vi som lever livene våre under disse regntunge skyene gikk inn i et nytt år, ga pyroteknikerne på Vågen sitt klarsignal.

Med et smell ble den nå januarsvarte himmelen opplyst av fargesprakende rakettene som i noen minutter lyste opp Vågen og hilste alle velkommen inn i et nytt år.

MANGE TIL KAI: Det lå en rekke fartøy til kai i Bergen på nyttårsaften som alle fikk god utsikt til rakettene som lyste opp himmelen. Foto: Kjetil Gillesvik

Publisert