– Kan ha ammunisjon om bord

Politiet ber folk overholde ferdselsforbudet rundt havaristedet.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Seksjonsleder Frode Karlsen og kollegene hans skal finne ut hva som skjedde da de to fartøyene kolliderte Kristin Jansen

– Et militært fartøy kan ha ammunisjon om bord. Forsvaret har egne instrukser for dette og håndterer situasjonen, sier seksjonsleder Frode Karlsen som leder etterforskningen av ulykken.

Avventer

Det er nå ferdselsforbud i en sone på 1500 meter til havs og 1000 meter på land. Ferdsel til boligene i området blir ordnet på stedet.

– Frem til vi har fullstendig oversikt og vet at det er trygt å ferdes i området, blir ferdselsforbudet opprettholdt. Når situasjonen endrer seg vil det komme en ny melding, sier Karlsen.

Foretar avhør

Politiet fikk meldingen om kollisjon mellom fregatten KNM Helge Ingstad og tankbåten TS «Sola» klokken fire i natt. I alt 137 mennesker ble evakuert fra fregatten. Åtte personer er lettere skadet.

Nå har politiet startet etterforskning etter kollisjonen. Politibåten «Kjølen» var tidligere i formiddag ute ved TS «Sola» og slepebåten «Tenax», som ligger et stykke ut i fjorden fra ulykkesstedet ved Sture.

STØRRELSEN: Slik er størrelsesforholdet mellom fregatten og tankbåten. Steffen Fløan Øie

– Vi er i ferd med å gjennomføre avhør, hente inn dokumentasjon og gjøre tekniske undersøkelser, sier Karlsen.

Hensikten er ifølge seksjonslederen å kartlegge hendelsesforløpet.

– Vi vil finne ut om noen ikke har gjort som de skal, eller om det har vært en teknisk svikt. Men vi er fortsatt i en veldig tidlig fase, så det er ikke så mye vi kan kommentere enda, sier Karlsen.