I natt kom denne opp i Fosswinckels gate

I natt kom et nytt gatekunstverk opp på plassen der Sylvi Listhaug hang. Denne gang av Trine Skei Grande. - Dette er en for meg ukjent signatur, sier gatekunstentusiast.

Publisert Publisert

SAMME STED: Denne kom opp i natt i Fosswinckels gate. Foto: 2211-tipser

  1. Leserne mener

Gatekunstverket av kulturminister Trine Skei Grande er kommet opp i Fosswinckels gate på Nygårdshøyden i løpet av natten. Det har signaturen Trøbbel, og er en paste up som kunstneren har laget et annet sted og limt opp på veggen med tapetlim.

Kunstneren skriver på sin profil på Instagram at vedkommende la igjen et håndkolorert trykk på stedet, som den første som kom dit kunne ta med seg.

– Dette er for meg en helt ukjent signatur. Og jeg har heller ikke sett denne stilen før, sier Øistein Jakobsen. Han er administrator for Facebook-gruppen Gatekunst i Bergen, og har trålet bergensgatene på jakt etter nye piecer siden 2015.

Han sier dette kan være en besøkende som bare har vært innom byen for å lage dette ene arbeidet.

– Og det er også relativt uvanlig å legge et trykk fra seg, som Trøbbel gjorde i natt, sier Jakobsen.

ØDELAGT: Få timer etter har noen revet av deler av bildet. Foto: ANNE HOVDEN

Ødelagt

I morgentimene var allerede deler bildet på veggen ødelagt. Det er revet strimler av papiret, slik at ikke ansiktet til politikeren vises.

Slik presenterer det som tilsynelatende er kunstneren selv verket på Instagram:

Det var natt til 2. påskedag bildet «Making a martyr» kom opp samme sted. Det var signert AFK, og forestilte en korsfestet Sylvi Listhaug. Bildet skapte kraftige reaksjoner og ble sprayet over med spraymaling natt til 4. april. Deretter tok fire studenter bildet med seg og klarte å restaurere det ved å bruke fire flasker med neglelakkfjerner.

Penger til Kreftforeningen

De solgte senere bildet, og ifølge TV 2 var kjøperen som fikk tilslaget på 300.000 kroner, Ole Peter Duus. Han har valgt å gi det til Tore Gudmestad, faren til bloggeren og journalisten Thea Steen som døde av kreft i 2016. Gudmestad var med i budrunden, men hoppet av på 270.000 kroner.

Bildet er rammet inn og er stilt ut i Gategalleriet i Bergen. Publikum kan donere penger til Kreftforeningen.

Etter at bildet ble fjernet fra Fosswinckles gate, har det den siste tiden stått «Fuck Sylvi» på stedet, helt til bildet av kulturministeren kom opp i natt.

«MAKING A MARTYR»: Det var 2. påskedag bildet av Sylvi Listhaug kom opp på samme hjørne i Fosswinckels gate. Foto: Geir Martin Strande

I Bergen i dag

Kulturminister Trine Skei Grande er i Bergen i dag, der hun skal åpne Bergen Digital Summit – toppmøte om digitalisering og innovasjon og formidling av kunst – og kulturopplevelser. Senere i dag er hun til stede på åpningen av Festspillene.

Ingen kommentar

BT har tatt kontakt med kulturministerens kontor, men hun vil ikke kommentere bildet.

Publisert