Demokratene-politiker etterforskes for hatkriminalitet

En lokalpolitiker i Demokratene etterforskes for hatkriminalitet etter å ha skrevet på Facebook at den drapssiktede 15-åringen i Kristiansand trolig stanset en framtidig terrorist.

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det var lokalavisa Glåmdalen som omtalte Facebook-utspillet om drapet på 14-åringen Jakob Hassan og Tone Ilebekk først. Til avisa sier politikeren at han beklager det han skrev.

«Gjør vel ikke noe at Hassan ble tatt av dage. Han var sikkert en fremtidig terrorist. men urettferdig kvinnen, Tone Ilebekk, ble en tilfeldig offer», skriver mannen på Facebook.

– Legger meg paddeflat

Les også

Gravid-kampanjen til Haukeland stoppa av Facebook

– Et skikkelig sleivspark, jeg har driti på draget. Jeg burde ha tenkt meg bedre om, dette er noe jeg kunne vært foruten, sier politikeren og legger til:

– Jeg kan bare legge meg paddeflat og har fjernet ytringen.

Politiet har likevel valgt å etterforske lokalpolitikeren for hatkriminalitet, melder NRK.

Les også

Givere føler seg lurt av Joners Facebook-stunt – vil ha pengene igjen fra Noas

– Vi så skjermdumpen av ytringen og etterforsker hvorvidt dette er et brudd på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer, sier politijurist Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt.

Ble delt på Facebook

Facebook-ytringen ble delt og kommentert flittig onsdag. I partiet ble ikke ytringen tatt nådig opp:

– Vi tar sterkt avstand fra slike ytringer, og han har fått beskjed om at han vil bli ekskludert fra partiet. Men han har allerede varslet at han har meldt seg ut frivillig, sier fylkesleder Per-Christian Stenvaag (40) fra Elverum. (©NTB)