– Mannen skal ha gått ut på altanen for å kaste noen nøkler ned til en person som skulle inn. Så har han mistet balansen, og falt over rekkverket. Mannen var bevisstløs da han ble fraktet herfra, og var fortsatt bevisstløs ved ankomst til sykehuset, sier innsatsleder John-Endre Skeie.

Haukeland sykehus opplyser at mannen er alvorlig skadet.

Bygningen 21-åringen falt fra ligger på Vetrlidsallmenningen, like ved Fløibanen. Mannen befant seg på en balkong i andre etasje, og skal delvis ha truffet baldakinen over restauranten Escalon, før han falt ned på bakken.

Ulykken skjedde klokken 15.15 på 17. mai, og det var mange mennesker i området. Flere ble øyenvitner til fallet.

– Alle er svært preget av dette, og flere av vitnene har fått krisehjelp på Legevakten, sier operasjonsleder Eivind Hellesund ved Vest politidistrikt.

FLERE VITNER: Mange personer var vitner til fallet, og flere har fått krisehjelp på Legevakten etter den dramatiske hendelsen.
FRED IVAR KLEMETSEN

– Tragisk

21-åringen var gjest på en fest i leiligheten i andre etasje. Festdeltakerne er avhørt som vitner, i tillegg til en rekke vitner som så hendelsen fra gateplan. Politiet har opprettet en undersøkelsessak.

– Det har vært alkohol inne i bildet, uten at vi vet hvor mye, sier Hellesund.

Bygget inneholder flere leiligheter, kontorer og en restaurant. Bygningen eies av Vetrlidsallmenningen 21 AS. Daglig leder Jan Atle Halvorsen opplyser til BT at balkongen tilhører en utleieleilighet.

– Det er tragisk at noen blir skadet, men jeg vet ikke mer om omstendighetene, sier Halvorsen. Huseieren ble informert om ulykken av personer som befant seg i bygget.

Balkongen er av eldre årgang.

– Jeg har ikke fått pålegg om å utbedre balkongen, men jeg har fått den sjekket av en fagperson og fikk beskjed om at det ikke var behov for å endre den, sier Halvorsen.

Han ønsker ikke å opplyse om når balkongen ble sjekket.