Siste nytt om Ukraina

 • Bergens Tidende
Festet innlegg
Separatister truer med å drepe fremmedkrigere i Ukraina
i dag kl 23:34av NTB
DEL
Ukrainske soldater om bord i en buss etter å ha forlatt Mariupols beleirede stålverk Azovstal i slutten av mai. Nå skal de stilles for retten i utbytterregionen Donetsk. Foto: AP / NTB

Prorussiske separatister truer med å drepe to britiske og en marokkansk statsborger som er tatt til fange etter å ha kjempet på ukrainsk side.

De prorussiske separatistene som kontrollerer områder øst i Ukraina sier de har fullført en «etterforskning» av de tre frivillige, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax.

– Saken er allerede overlevert til en domstol, tilføyde talspersonen.

Også russiske myndigheter har truet fremmedkrigere med harde straffer dersom de blir tatt til fange.

– De vil ikke bli betraktet som soldater, sa forsvarsdepartementets talsperson Igor Konasjenkov nylig.

Det er ingen dødsstraff i Russland, men i rettssystemet separatistene øst i Ukraina har dannet kan personer dømmes til døden.

Der planlegges også rettssakene mot ukrainske krigsfanger fra stålverket Azovstal i Mariupol. Mange av dem tilhører Azov-regimentet, som i russisk propaganda beskrives som en nazienhet.

teaser
8. mai
Kyiv Independent-redaktør i Bergen: – Invasjonen var overraskende
Siste innlegg
Lurer du på noe om krigen i Ukraina? Send inn dine spørsmål her.
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Ni av ti innbyggere har forlatt Sievjerodonetsk i Øst-Ukraina
  Sievjerodonetsk i Øst-Ukraina er utsatt for kraftig russisk bombardement. Ni av ti innbyggere har forlatt byen, der 90 prosent av boligene har fått skader som følge av krigshandlingene. Foto: Leo Correa / AP / NTB

  Sievjerodonetsk holdt ut gjennom nattens kraftige angrep, men 90 prosent av byens boliger er påført skader, sier den lokale ukrainske militærledelsen.

  Lederen for den lokale militæradministrasjonen Oleksandr Striuk forteller i et radiointervju fredag om harde kamper gjennom natten i den østukrainske byen, der russiske styrker fortsatt er på offensiven.

  – I natt sto kampen ved inngangen til byen. Våre styrker klarte å holde unna for orkenes fortropper, som prøvde å ta seg inn. Sievjerodonetsk forsvares innbitt. Fienden står utenfor to tredeler av byens omkrets, men den er ikke omringet, sier Striuk.

  «Orker» er et nedsettende begrep ukrainerne bruker om de russiske soldatene.

  Striuk sier en nitrogenfabrikk i byen er utsatt for artilleriild.

  – Det er døde blant byens sivilbefolkning og blant fabrikkarbeiderne. 90 prosent av boligmassen er har fått skader, 60 prosent må bygges opp på nytt, anslår han.

  Byen er en av de siste i Luhansk-regionen som fortsatt kontrolleres av Ukraina. Observatører frykter at de ukrainske styrkene i byen vil bli omringet av russiske og russiskstøttede styrker.

  teaser
  21. mai
  Har du sluttet å oppdatere deg på krigen i Ukraina? Dette kan være grunnen.
 • av NTB
  DEL
  Russiske politikere ber Putin stanse Ukraina-krigen
  Tre måneder ut i Ukraina-krigen har det ikke vært noe tydelige utbrudd av dissens fra president Vladimir Putins indre krets. Samtidig har flere russiske artister, journalister, idrettsutøvere og forretningsmenn uttalt seg kritisk til invasjonen. Foto: Sputnik / AP / NTB

  To kommunistiske politikere oppfordret fredag ​​president Vladimir Putin til å stoppe krigføringen i Ukraina i en sjelden offentlig demonstrasjon av uenighet.

  Til tross for at tusenvis av mennesker har blitt drept og såret under Russlands tre måneder lange militærkampanje i Ukraina, har Putin i stor grad kunnet nyte lojaliteten til landets politiske partier og myndighetspersoner.

  Men under et møte i den lovgivende forsamlingen i Primorsky Krai-regionen skapte to lokalpolitikere oppstyr da leste opp en uttalelse som oppfordret presidenten til å trekke russiske styrker ut av Ukraina.

  – Hvis landet vårt ikke stanser militæroperasjonen, vil det være enda flere foreldreløse barn i landet vårt, sa Leonid Vasyukevich ifølge nyhetsbyrået AFP. Ifølge politikeren hadde ytterligere to partifeller støttet appellen, men disse skal ha trukket seg før møtet.

  Mens han leste appellen forsøkte flere politikere, deriblant partifeller, å stanse Vasyukevich. Det gjorde også guvernøren i regionen, Oleg Kozhemyako, som kalte appellanten en «forræder».

 • av NTB
  DEL
  FN: 2,9 millioner Ukraina-flyktninger har reist videre fra nabolandene
  Stadig flere flyktninger fra Ukraina-krigen reiser videre fra nabolandene, viser tall fra FN. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

  Av de totalt 6,6 millioner ukrainerne som har flyktet til Ukrainas naboland, har 2,9 millioner reist videre til andre europeiske nasjoner, ifølge FN.

  – Ifølge de siste tallene våre har 2,9 millioner flyktninger flyttet utover nabolandene til Ukraina, sa UNHCRs talsperson Shabia Mantoo på en pressekonferanse i Genève fredag.

  En grafikk fra UNHCR viste at de fleste ukrainske flyktninger som ikke lenger oppholder seg i grenselandene, nå er i Tyskland, Tsjekkia og Italia. De fleste av disse er barn og kvinner.

 • av NTB
  DEL
  Ukrainske myndigheter: Russland har lagt ut miner i Svartehavet
  Havnen i Mariupol i Ukraina, som ligger ved Svartehavet. Foto: AP Photo

  Russland har lagt ut mellom 400 og 500 miner fra sovjettiden i Svartehavet, som hindrer eksport, hevder ukrainske myndigheter.

  Ukrainerne sier flere av minene har slitt seg i stormer og dermed driver uten kontroll, melder BBC. Den britiske kringkasteren sier de ikke har kunnet bekrefte de ukrainske påstandene.

  – Russland har skapt en matkrise i verden ved å sperre havner, sier en talsmann for Odesas militærledelse. Serhij Bratsjuk beskylder samtidig russerne for å legge skylden for matkrisen på Ukraina.

  Ukrainas havner langs Svartehavet har vært blokkert siden Russland gikk til full krig mot Ukraina 24. februar. Det har satt en stopp for eksporten av korn, og eksperter og tjenestemenn sier 20 millioner tonn korn ikke lar seg føre ut av landet.

  FN sier enkelte land kan oppleve langvarig hungersnød dersom korneksporten fra Ukraina ikke kommer tilbake til samme nivå som før krigen. Russland har tilbudt seg å åpne en korridor for mateksport via Svartehavet, men krever lettelse i de vestlige sanksjonene i bytte.

 • av NTB
  DEL
  FN: 4000 drap på sivile i Ukraina
  En såret mann bæres bort av hjelpemannskaper i Kharkiv i det østre Ukraina torsdag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

  FN har fått bekreftet 3998 sivile dødsfall i Ukraina siden krigen startet, men sier det virkelige tallet er mye høyere.

  I tillegg er det registrert og bekreftet minst 4693 sårede. Tallene omfatter bekreftede tilfeller fra den russiske invasjonen startet 24. februar og fram til 25. mai, melder Sky News.

  FN legger imidlertid ikke skjul på at de reelle tallene på både sårede og drepte er langt høyere.

  De aller fleste dødsfallene skyldes eksplosive våpen med stor rekkevidde, deriblant angrep fra tungt artilleri.

 • av NTB, Hanna Torsdotter Husabø
  DEL
  I natt: Soldater erkjenner å ha rettet rakettangrep mot sivile bygg
  Prorussiske styrker utenfor stålverket Azovstal i Mariupol i midten av mai. Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko

  * Russland har mobilisert alle sine styrker til en offensiv mot resten av industriregionen Luhansk øst i Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. Russiske styrker nærmet seg torsdag flere bykjerner, inkludert de strategisk viktige byene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk.

  * Biden-administrasjonen forbereder seg på å sende langdistanserakettsystemer til Ukraina, opplyser flere kilder til CNN.

  Systemet kan skyte raketter mot mål opptil 30 mil unna, mye lengre enn Ukraina er i stand til nå, noe ukrainerne mener kan bidra til å vippe krigen i deres favør, skriver kanalen.

  * I sin daglige videotale til det ukrainske folk, omtaler president Volodymyr Zelenskyj Russlands fremferd i Donbas-regionen som et folkemord.

  * To russiske soldater som anklages for krigsforbrytelser i Ukraina, møtte torsdag i et andre rettsmøte i Kotelva nordøst i landet. De to er tiltalt for med overlegg å ha rettet rakettangrep mot sivile bygg. Begge har erkjent straffskyld.

  Om de blir dømt, kan de måtte sone opptil tolv år i fengsel. Advokaten deres har bedt om åtte års soningstid, og sagt at de kun fulgte ordre.

 • av NTB
  DEL
  Tyskland skal hente ukrainsk korn med tog

  Tyskland skal hjelpe Ukraina å eksportere millioner av tonn med korn med jernbane, som nå er lagret i landets havner på grunn av den russisk blokaden.

  Ukrainas enorme eksport av hvete og andre kornsorter er stanset siden Russland invaderte landet og blokkerte svartehavshavnene. Eksportstansen truer matsikkerheten i hele verden.

  General Christopher Cavoli, som er neste sjef for USAs Europakommando, sa torsdag til kongressen at den tyske jernbanen står klar til å sende spesialtog til Ukraina for å bidra til eksporten.

  Han sa det er inngått en avtale med Polen slik at grensekryssingen blir lettere. Kornet sendes deretter til tyske nordsjøhavner der det blir sendt videre.

  Også Romania trår til. Cavoli sier at Romania har gjort sin havn i Constanta tilgjengelig for ukrainsk korn, og at havna kan håndtere 90.000 tonn per dag.

  FN har advart om at en voksende global matkrise kan vare i årevis, og krever at Ukraina, som er et av verdens viktigste kornprodusenter, får eksportere kornet sitt.

  teaser
  9. mai
  Slik tolker de Putins tale: – Vanskelig å lyve hvis man er for presis og nøyaktig
 • av NTB
  DEL
  Verdens helseorganisasjon fordømmer Russlands krigføring i Ukraina
  Foto: Ivan Alvarado / NTB

  Medlemslandene i Verdens helseorganisasjon (WHO) fordømte torsdag den russiske krigføringen i Ukraina. En russisk motresolusjon ble nedstemt.

  Resolusjonen som fordømmer Russlands krig i Ukraina og angrepene på helseinstitusjoner i landet, medfører ingen nye sanksjoner mot Russland, men understreker Russlands isolerte rolle i enda et internasjonalt samarbeidsforum.

  WHO har kartlagt 256 angrep mot helseinstitusjoner i Ukraina siden den russiske invasjonen startet i februar. I alt 75 mennesker er drept og 59 er såret.

  teaser
  10. mai
  – Dette er jul, 17. mai og bursdag på en gang
 • av NTB
  DEL
  Russland vil bidra til å løse matkrisen hvis sanksjonene oppheves
  Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / NTB

  Russland er klar til å gi et «betydelig bidrag» til å løse den globale matkrisen hvis Vesten opphever sanksjonene mot landet, sier president Vladimir Putin.

  Putin kom med kravet og tilbudet om å eksportere korn og gjødsel i en telefonsamtale med Italias statsminister Mario Draghi torsdag, ifølge Kreml.

  Han snakket også om skritt for å sikre sikkerheten for fartøyer og åpning av humanitære korridorer for skip i havner ved Svartehavet og Azovhavet.

  Han hevdet at det er Ukraina som hindrer åpningen, og han kalte anklagene om at Russland har skylden for problemene med matforsyninger, grunnløse.

  I en kunngjøring fra den italienske regjeringen heter det at samtalen dreide seg om utviklingen i Ukraina, arbeidet for å løse matkrisen og konsekvensene for verdens fattigste land.

  teaser
  14. mai
  Dei planla å skifte kjøkken. Brått betydde det ingenting.
 • av NTB
  DEL
  Bratislava endrer navn på gaten foran den russiske ambassaden
  Dette bildet som ble tatt torsdag viser ødeleggelsene i et boligområde i Kharkiv i Ukraina. Foto: Ivan Alvarado / Reuters / NTB

  Den slovakiske hovedstaden Bratislava har oppkalt gata foran den russiske ambassaden etter den avdøde russiske dissidenten Boris Nemtsov.

  – Tre måneder etter den skammelige russiske invasjonen av Ukraina vil russiske diplomater ha minnet om denne modige politikeren foran seg hver dag, sier statssekretær Martin Klus i Slovakias utenriksdepartement.

  Den tidligere visestatsministeren Nemtsov, som ble en krass kritiker av president Vladimir Putin, ble skutt og drept på åpen gate i Moskva i 2015.

  Nemtsovs datter Sjanna Nemtsova var til stede under avdukingen av det nye gateskiltet. Gater oppkalt etter Nemtsov fins også i andre hovedsteder som Washington, Vilnius, Kyiv og Praha.

  teaser
  20. mai
  Olga og sønnene har etablert seg i Ytre Arna. Nå blir de tvunget til å flytte til Gulen.
 • av NTB
  DEL
  Minst ni mennesker drept av russisk artilleri i Kharkiv
  Folk er igjen bedt om å gå i tilfluktsrom og T-banestasjoner i Kharkiv etter russiske artilleriangrep. Mange mennesker bor ennå på T-banestasjonene, selv om T-banen har begynt å gå igjen. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

  Minst ni mennesker ble drept da russiske styrker igjen skjøt med artilleri mot Kharkiv, der mange har kommet tilbake etter at russerne trakk seg tilbake.

  – Okkupantene har igjen skutt mot det regionale sentrum, sier guvernøren i Kharkiv-regionen, Oleh Synegubov, på Telegram og ber folk i og rundt byen gå til tilfluktsrommene.

  Han sier at 19 mennesker ble såret i tillegg til de ni drepte. Blant de drepte er en fem år gammel gutt og hans far, mens moren er alvorlig såret.

  En lokal journalist sier at det var boligområdet Pavlove Pole nord i byen som ble rammet, og at han kunne se røyk stige til værs i området. Han så også flere skadde mennesker ved et stengt kjøpesenter.

  Synegubov sa også at det var harde kamper i områder, og at Russland har hatt mange falne, påstander som ikke kunne verifiseres.

  Kharkiv ble utsatt for tung beskytning og bombing etter at Russland invaderte Ukraina, men etter harde kamper og store ødeleggelser i byen, ble russerne presset tilbake, og ukrainske styrker tok igjen kontroll over byen.

  Det ble tidligere meldt at fire personer døde som følge av angrepene.

  Torsdag kveld økte dødstallet til syv. Senere torsdag kveld kom en ny melding om at tallet nok en gang var oppjustert til ni.

  teaser
  21. mai
  Har du sluttet å oppdatere deg på krigen i Ukraina? Dette kan være grunnen.
 • av NTB
  DEL
  Zelenskyj fordømmer Kissinger-forslag om å overgi territorium til Russland

  Ukraina raser mot USAs tidligere utenriksminister Henry Kissinger, som tirsdag foreslo at landet bør overgi territorium som del av forhandlingene med Russland.

  Det vil i så fall si at Ukraina må si fra seg Krim-halvøyen, som Russland annekterte i 2014, og opprørskontrollerte deler av Donetsk og Luhansk i Donbas.

  Zelenskyj talte Kissinger hardt imot i en tale onsdag.

  – Samme hva den russiske staten gjør, er det noen som sier «la oss ta deres interesser i betraktning». I år blir det hørt igjen i Davos, til tross for at titusenvis av ukrainere blir drept, sa Zelenskyj.

  teaser
  i går 07:55
  Zelenskyj fordømmer Kissinger-forslag om å overgi territorium til Russland
 • av NTB
  DEL
  Scholz: Putin kommer ikke til å vinne krigen
  På siste dag av World Economic Forum sa Olaf Scholz at det ikke er aktuelt å la Vladimir Putin diktere fredsbetingelsene i en krig den russiske presidenten ikke kommer til å vinne. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

  Putin kan ikke diktere hvordan freden skal se ut i en krig han ikke kommer til å vinne, sa Tysklands statsminister Olaf Scholz da Davos-møtet ble avsluttet.

  – Vladimir Putin har allerede mislykkes med alle sine strategiske mål. Planen om å ta hele Ukraina er fjernere nå enn da krigen startet, sa Scholz da han snakket om krigen i Ukraina på siste dag av World Economic Forum i sveitsiske Davos.

  Den tyske statsministeren mener Putin har undervurdert styrken og besluttsomheten hos de allierte til å stå imot aggresjonen overfor Ukraina. Han viste også til at krigen har drevet Sverige og Finland til å gi opp alliansefriheten og søke om Nato-medlemskap.

  teaser
  i går 13:20
  Scholz: Putin kommer ikke til å vinne krigen
 • av NTB
  DEL
  Russland kutter renten til 11 prosent
  Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

  Den russiske sentralbanken kuttet torsdag styringsrenten fra 14 til 11 prosent i et forsøk på å få kontroll over den sterke rubelen.

  Banken sier ytre faktorer som påvirker økonomien fortsatt «er utfordrende og legger betydelig bånd på den økonomiske aktiviteten».

  Etter kuttet falt rubelen til sitt laveste nivå mot amerikanske dollar på seks dager. Kursen ligger nå rundt 61 rubler for en dollar, og det er ventet at den vil stabilisere seg rundt 66 rubler per dollar, ifølge finansnyhetstjenesten DPA-AFX.

  Renten ble økt kraftig i kjølvannet av invasjonen i Ukraina for å dempe effekten av sanksjonene Russland. Sammen med streng kapitalkontroll har det ført til at rubelen er blitt så sterk at det skaper problemer for eksportbedrifter og for å få statsbudsjettet til å gå.

 • av NTB
  DEL
  Britisk etterretning: Russiske elitestyrker med strategiske feil og store tap
  Russiske elitestyrker har lidd store tap i mislykkede forsøk på å krysse elven Siverskij Donets, ifølge en britisk etterretningsrapport. Arkivfoto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB

  Russiske fallskjermjegere har vært involvert i flere betydelige strategiske tabber og har lidd store tap i Ukraina, skriver det britiske forsvarsdepartementet.

  I sin daglige etterretningsrapport om krigen i Ukraina skriver britene at strategisk svikt i ledelsen har ført til at elitestyrken VDV er satt inn i oppdrag som er bedre egnet for tungt pansret infanteri, melder BBC. På Twitter kommer departementet med tre eksempler:

  * Forsøket på å rykke frem mot hovedstaden Kyiv via flybasen Hostomel i mars.

  * Den manglende fremdriften rundt Izium siden slutten av april.

  * Mislykkede forsøk på å krysse elven Siverskij Donets, med påfølgende tap.

  De 45.000 soldatene som inngår i VDV er i hovedsak vervede, profesjonelle soldater, som ifølge det britiske departementet har elitestatus og blir ekstra godt betalt.

  – Feil bruk av VDV i Ukraina viser hvordan Putins betydelige investeringer i forsvaret de siste 15 årene har skapt en samlet styrke som ikke er i balanse, heter det i rapporten.

 • av NTB, Hanna Torsdotter Husabø
  DEL
  I natt: Har begravd 150 mennesker i massegrav
  Døde flyttes til en massegrav i byen Butsja i april. Foto: AP Photo/Rodrigo Abd

  * Lokalt politi begravde minst 150 mennesker i en massegrav i Lysytsjansk i Luhansk-regionen øst i Ukraina, ifølge regionens guvernør Serhij Hajdaj. Han lover på Telegram at de vil få en ordentlig begravelse etter krigen.

  Det er både ofre av russiske luftangrep og folk som har dødd av naturlige årsaker som er begravet i massegraven, ifølge Hajdaj. I en video kan man se hvordan lik i hvite poser, alle merket med navnelapper, blir lagt i en grop.

  * Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj raser mot USAs tidligere utenriksminister Henry Kissinger, som tirsdag foreslo at landet bør overgi Krim og deler av Donbas-regionen som del av fredsforhandlingene med Russland.

  * Ukraina fortsetter å be om mer våpen, særlig flere rakettsystemer, for å kunne stå imot den russiske invasjonen, skriver The Guardian.

  Utenriksminister Dmytro Kuleba sa til journalister i Davos at Ukraina «sårt» trenger mobile rakettramper for å stå imot Russland.

  * Russlands forsvarsdepartement lover å åpne en trygg korridor slik at utenlandske skip kan forlate havner i Svartehavet. Den russiske generalobersten Mikhail Mizintsev sier at 70 utenlandske fartøy fra 16 forskjellige land befinner seg i havner i Svartehavet.

  Ifølge Mizintsev vil korridorene være åpne hver dag. Russlands svartehavsflåte har i praksis blokkert kommersiell skipsfart ved ukrainske havner. Blokaden har satt verdens matforsyning på spill ved å nekte Ukraina å eksportere sine landbruksprodukter.

  teaser
  21. mai
  Har du sluttet å oppdatere deg på krigen i Ukraina? Dette kan være grunnen.
 • av NTB
  DEL
  DPA: Nato-landene enige om ikke å gi Ukraina vestlige stridsvogner og kampfly
  Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. Foto: Laurent Gillieron / AP / NTB

  Nato-medlemmene har uformelt blitt enige om en avtale om at de ikke skal levere visse våpen til Ukraina under den russiske invasjonen, sier kilder til DPA.

  Hensikten er å redusere risikoen for en konfrontasjon mellom den vestlige forsvarsalliansen og Russland så mye som mulig, opplyser Nato-kildene til nyhetsbyrået onsdag.

  Ifølge kildene i Nato-diplomatiet har medlemslandene så langt overholdt den uformelle avtalen, av frykt for at alliansens medlemmer ikke ville tilby full støtte dersom det kommer en russisk gjengjeldelse.

  En Nato-talsperson ønsket ikke å kommentere en slik avtale, men sier alle beslutninger om å levere våpen tas av hvert enkelt medlemsland.

  Samme dag anklaget Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba organisasjonen for «å bokstavelig talt gjøre ingenting» i møte med Russlands invasjon.

  – Nato som allianse, som institusjon, er helt på sidelinjen og gjør bokstavelig talt ingenting. Jeg beklager å si det, sa han til World Economic Forum i Davos.

 • av NTB
  DEL
  Russland sier havnen i Mariupol er åpnet igjen

  Havnen i den okkuperte ukrainske byen Mariupol er åpnet igjen etter å ha blitt ryddet for miner, sier Russlands forsvarsdepartement.

  Havnen har igjen begynt å operere som normalt, sier departementets talsperson Igor Konasjenkov på et pressetreff onsdag.

  Den strategisk viktige havnebyen ved Azovhavet falt nylig til russiske styrker etter en langvarig beleiring.

  Konstantin Ivasjtsjenko, som nylig er utnevnt av Russland til å styre byen, sier skip med rundt 3000 tonn metallprodukter snart vil seile fra Mariupol til den sørrussiske byen Rostov-na-Donu. Han sier mineryddingen fortsatt pågår i byen, særlig i og rundt industrihavnen.

 • av NTB
  DEL
  Putin besøkte for første gang skadde soldater fra Ukraina-krigen
  De sårede soldatene, i pyjamas med den russiske hærens logo. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB

  Russlands president Vladimir Putin møtte onsdag for første gang soldater skadd i Ukraina-krigen. – De er alle helter, sa han etter besøket.

  Iført en hvit medisinsk frakk og i følge med forsvarsminister Sergej Sjojgu, håndhilste og snakket presidenten med sårede soldater ved Moskvas Mandryka militærsykehus, ifølge TV-kanalen Rossija-24.

  Ifølge AFP spurte Putin en soldat om hans sønn og sa at «han kommer til å bli stolt av sin far».

  Presidenten spurte også leger ved sykehuset om de hadde alt de trengte, noe de skal ha svart ja på.

  – Dette er mennesker som risikerer liv og helse for folket og barna i Donbas og for Russlands skyld. De er alle helter, sa presidenten i et TV-sendt møte etter besøket.

Publisert
BT anbefaler

Slik er verdensmesterens første restaurant i Bergen

– Den eneste restauranten i Bergen som tilbyr det ettertraktede kjøttstykket, skriver BTs anmelder.

LES SAKEN
 1. Krigen i Ukraina
 2. Ukraina
 3. Russland