USA-valget direkte

Siste innlegg
 • av NTB
  DEL

  Biden leder på målinger

  Dager før valget leder Joe Biden på meningsmålingene.
  Dager før valget leder Joe Biden på meningsmålingene. Foto: NTB

  Fredag hadde Joe Biden et forsprang på Donald Trump på 7,4 prosentpoeng, ifølge en gjennomsnittsberegning basert på ti meningsmålinger.

  Denne gangen hadde alle målingene Biden på topp, men forskjellen mellom ham og Trump varierte mellom 1 og 12 prosentpoeng.

  Beregningene fra RealClearPolitics går tilbake til september i fjor, og har aldri hatt Trump foran Biden.

  teaser
  Mindre enn 2 time siden
  Seks ting du må vite om USA-valet
 • av NTB
  DEL

  Kjent journalist i strid om Biden-artikkel

  Pulitzerprisvinner Glenn Greenwald har sagt opp sin stilling ved nettstedet Intercept, som han var med på å grunnlegge.

  Han beskylder nettstedets redaktører for sensur fordi de ville nektet å publisere en artikkel om korrupsjonspåstander knyttet til Biden og hans sønn Hunter. Redaktørene slo tilbake og hevdet Greenwald resirkulerte tvilsomme påstander fra Donald Trumps valgkampstab.

 • av NTB
  DEL

  Jakter videre på velgere i vippestater

  Demokratenes presidentkandidat Joe Biden ankom fredag Des Moines i Iowa, sammen med søsteren Valerie Biden.
  Demokratenes presidentkandidat Joe Biden ankom fredag Des Moines i Iowa, sammen med søsteren Valerie Biden. Foto: AP / NTB

  President Donald Trump og Demokratenes utfordrer Joe Biden satte fredag kursen for viktige vippestater i Midtvesten. Trump hadde Michigan, Wisconsin og Minnesota på sitt program, mens Biden begynte sin rundreise i Iowa.

  Trump kapret både Iowa, Michigan og Wisconsin fra Demokratene i 2016, men ligger nå bak Biden på meningsmålingene i alle de tre delstatene.

  – Jeg tar ingenting for gitt, understreket Biden da han i morgentimene forlot hjemstaten Delaware og satte kursen for Iowa.

  teaser
  i går 13:46
  Trump gjorde dem rasende: – Jeg er villig til å dumme meg ut for demokratiets skyld
 • av NTB
  DEL

  USA-ekspert: – Trump har oppnådd ganske mye

  Mange av Donald Trumps tilhengere gleder seg over at presidenten har senket skattene, endret handelspolitikken og satt foten ned overfor Kina. Bildet ble tatt på et folkemøte i Bullhead City i Arizona onsdag.
  Mange av Donald Trumps tilhengere gleder seg over at presidenten har senket skattene, endret handelspolitikken og satt foten ned overfor Kina. Bildet ble tatt på et folkemøte i Bullhead City i Arizona onsdag. Foto: John Locher / AP / NTB

  I løpet av stormfulle år som president har Donald Trump gjennomført store politiske endringer og innfridd en del av løftene han ga sine tilhengere i 2016.

  – Han har faktisk gjort det han sa han skulle gjøre, sa Amy Fazackerley (49) til BBC tidligere denne måneden. Hun stemte på Trump for fire år siden, og vil gjøre det samme nå.

  Politiske analytikere gir 49-åringen delvis rett.

  – Han har oppnådd ganske mye, fastslår førsteamanuensis Alf Tomas Tønnessen.

  teaser
  i går 18:31
  USA-ekspert: – Trump har oppnådd ganske mye
 • av NTB
  DEL

  Stemmerekord i Texas

  Fire dager før presidentvalget har 8,5 millioner velgere i Texas forhåndsstemt. Det er 95 prosent av det totale antall stemmer avgitt i delstaten i 2016.

  Valgdeltakelsen i Texas er normalt en av de laveste i USA. Men ikke i år, ifølge oversikten til US Elections Project fredag.

  Det til tross for at delstatsmyndighetene har innført betydelige restriksjoner på stemmegivningen. Blant annet fikk myndighetene rettens medhold i å sette ut kun én boks der man kan levere poststemmer, i hvert fylke.

  teaser
  i går 10:55
  – Koronaviruset sender Trump ut av Det kvite hus
Publisert
BT anbefaler

Første ettermiddags­rush med nye regler: Se hvor mange som brukte munnbind

BT har sjekket om bergenserne følger de nye påbudene om munnbind.

LES SAKEN
 1. Valget i USA
 2. Webview