Næringsliv direkte

Festet innlegg
Sikrer de ansatte i Sund Laksepakkeri lønn
21. februar kl 20:14av Torunn Alice Aarøy
DEL
Adm. dir Even Hopland i Sekkingstad AS
Adm. dir Even Hopland i Sekkingstad AS
FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Fredag ble Sekkingstad AS foreløpig enig med boet etter konkursen i Sund Laks og Sund Laksepakkeri. De er så langt enige om at Sekkingstad viderefører alle avtaler med de ansatte. 

Dette skjer til de er klare  med alle formaliteter for å danne et nytt selskap. 

- Vi har forskuttert lønn til tidligere ansatte, slik at de ikke må vente på lønnsgarantier, opplyser administrerende direktør Even Hopland i en sms til BT. 

Sekkingsrad-gruppen bli ny hovedeier i det nye selskapet som skal overta det nye selskapet, men alle detaljer er foreløpig ikke klare, opplyser selskapet. 

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Legger ned to butikker i Bergen

  Lampekjeden Christiania Belysning legger ned 21 av sine 40 butikker. Rundt 50 ansatte rammes av nedleggelsene.

  I Bergen stenger to butikker, på Laksevåg senter og i Åsane senter. 

  – Vi stenger 21 av våre 40 butikker. Butikkene som legges ned, er de som har manglende lønnsomhet og mindre kundetrafikk, sier administrerende direktør Maiken Skirstad Mo i Christiania Belysning til NTB.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Ny prisrekord på Montana Terrasse

  Onsdag ble leilighet nummer to solgt på Montana Terrasse.

  Den gikk 420.000 over prisantydning og ble solgt for 5.4 millioner kroner. Tre personer var med i budgivningen og en voksen dame fikk tilslaget.  

  Etter mange års kamp får boligeierne på Montana selge til markedspris. 

  Den første leiligheten som ble solgt på Montana Terrasse gikk for under prisantydning. Det tok flere uker før den ble solgt. 

  Megler Trude Gunnlaugsson-Gravdal forteller om stor interesse for leiligheten på 74 kvadrat som hun solgte. Den gikk rett etter visning. 

  - Jeg er overrasket over at det første salget av en leilighet tok så lang tid, sier Gunnlaugsson-Gravdal.  

  Her er de dyreste boligene som ble solgt i din bydel.

 • av Atle Andersson
  DEL

  - Flere kan miste tv-signaler av vindkraft

  DÅRLIGERE SIGNAL: Det er planlagt vindturbiner i nærheten av Bremangersenderen på Steinfjellet. Det kan gi dårligere tv-signaler for folk i tre grender i kommunen, ifølge NTV.
  DÅRLIGERE SIGNAL: Det er planlagt vindturbiner i nærheten av Bremangersenderen på Steinfjellet. Det kan gi dårligere tv-signaler for folk i tre grender i kommunen, ifølge NTV.
  FOTO: Tor Høvik

  Hvis Bremangerlandet vindkraftverk blir bygget, risikerer folk i tre områder å miste tv-signalene. Det skriver Norges Televisjon (NTV) i en høringsuttalelse.

  Fra før er det kjent gjennom Fjordenes Tidende at beboere i bygden Berle i Bremanger kommune tidvis har mistet eller fått dårligere tv-bilder etter at turbinene på Hennøy vindkraftverk kom i drift.

  Det planlagte vindkraftverket ligger like i nærheten av Bremangersenderen på Steinfjellet. NTV skriver at det er risiko for at mottakere som ligger i satelittskygge, vil miste sine tv-signal som følge av forstyrrelser fra vindkraftprosjektet.

  NTV driver det digitale bakkenettet for kringkasting og har dekningsplikt i de berørte områdene på Bremangerlandet.

  Problemet med tv-signalene er, ifølge NTV, et eksempel på utfordringene med dagens vindkraftprosesser der turbiner blir større og flyttet på etter at konsesjon er gitt.

  - Bremangersenderen blir omringet av turbiner. Vi mener generelt at det ikke bør være turbiner nærmere enn fire kilometer fra senderen. Her vil den nærmeste bare stå 390 meter unna, sier Trude Malterud, adm. direktør i NTV til Firdaposten.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Ny toppsjef i BKK Nett

  FOTO: Tor Høvik

  Ketil Tømmernes er ansatt som administrerende direktør i BKK Nett. 

  BKK Nett er et av Norges største strømnettselskap.

  Tømmernes får dermed ansvaret for 250.000 strømkunder og 27.500 kilometer strømnett på Vestlandet ifølge en pressemelding fra selskapet. 

  Tømmerenes sier at selskapet nå går fra fokus på Bergen til å fokusere på Vestlandet.

  - Samfunnsoppdraget vårt er unikt, siden vi har monopol på å frakte strøm hjem til folk, sier han i pressemeldingen. 

 • av Marit Holm
  DEL

  Ocean Innovation i Bergen får 32 millioner

  Ocean Innocation Norwegian Catapult senter, som er tett integrert med innovasjonsmiljøet på Marineholmen, er blant de som får støtte fra regjeringen for å hjelpe bedriftene å utvikle nye, bærekraftige produkter.​ 

  Senteret tester utstyr innen fiskebiologi og vannkvaliteter​, og har fått  32 millioner kroner til å utvikle seg videre som et nasjonalt kompetansemiljø for havnæringene. ​Fornybar-senter på Stord får 45 millioner, det kan du lese mer om her.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Nesttunfirma kjøper Hallmaker Group

  Eiendomsselskapet Zurhaar & Rubb på Nesttun kjøper Hallmaker Group AS for rundt en kvart milliard kroner, og vil dermed omsette for vel en milliard kroner årlig, skriver selskapet i en pressemelding.

  Zurhaar & Rubb eier og forvalter eiendommer på Nesttun, Midtun, Bergen sentrum, Askøy og Bømlo.

  Hallmakerkonsernet er en av Norges ledende leverandører innen stål- og plasthaller. Selskapet har også virksomhet i Sverige, Polen Storbritannia og USA. Ifølge pressemeldingen omsatte konsernet i 2019 for rundt 850 millioner kroner og har 350 ansatte. Konsernet eier også tomteland i de landene man er representert i.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Frederik Mohn selger millionvilla

  ENGELSK STIL: Slik ser boligen ut inne.
  ENGELSK STIL: Slik ser boligen ut inne.
  FOTO: Inviso foto, Silje Holthe

  På Paradis i Bergen er nå en villa lagt ut for salg til 35 millioner kroner. Bergensmilliardæren Fredrik Mohn og konen Ekaterina Mohn er selgerne, skriver TV 2

  - Boligen er rehabilitert og påkostet. Og den ligger nydelig til, forteller megler Hugo Førde. 

  Mohn har også denne uken preget nyhetsbildet etter oppkjøpet i Fjord1. 

  Magleren tror at det er fullt mulig å finne kjøpere i Bergen til en så dyr eiendom. 

  - Jeg har vært i kontakt med flere interesserte allerede, sier Førde. 

  Huset er over 600 kvadrat stort og har egen tennisbane, som nå er omgjort til lekeplass. Inne er det syv soverom. Mohn kjøpte den fasjonable villaen for 19 millioner i 2012. 

  Det er sjelden så dyre boliger selges i Bergen, men i fjor gikk to hus til over 40 millioner kroner i Bergen. 

  - Slike summer begynner å bli litt mer vanlig, sier Førde. 

  Mohn eier også en villa i Skipanesvegen, naboeiendommen til faren Trond Mohn. 

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Sbanken skal redusere bemanningen

  FOTO: Scanpix

  Sbanken leverer litt svakere resultater for fjerde kvartal i fjor. Nå skal de kutte i bemanningen. 

  – Vi har initiert et kostnadsprogram som inkluderer en reduksjon i bemanningen innen årsslutt 2020, sier daglig leder Øyvind Thomassen til NTB.

  Driftsutgiftene økte med 13 prosent i forrige kvartal, blant annet på grunn av personalkostnader, ifølge kvartalsrapporten som kom fredag. 

  Sbanken fikk et resultat før skatt på 214,1 millioner kroner i fjerde kvartal. Det er en nedgang fra 225,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2018.

  Ved utgangen av fjoråret utgjorde bankens totale utlån 81,5 milliarder kroner, en oppgang fra 79,2 milliarder året før. 

  Også i november meldte banken om at de skal kutte i antall ansatte. 

 • av Marit Holm
  DEL

  Tørr høst ga lavere produksjon i BKK

   

  Høsten 2019 ble en av de tørreste på Vestlandet på mange år. ​Vannkraftproduksjonen i BKK ble rundt 40 prosent lavere enn samme kvartal året før, opplyser energiselskapet i en pressemelding.

  Likevel endte resultatet for fjerde kvartal i fjor på 797 millioner kroner. Det er en dobling sammenlignet med siste kvartal 2018.

  Dette henger sammen med innføring av ny pensjonsordning, salg av den nye kraftlinjen fra Modalen til Mongstad og regnkapsmessige gevinster av sammenslåingen med Sunnfjord Energi.

  I meldingen sier BKK at de har ambisjon om å skape inntil 40 nye arbeidsplasser i Sunnfjord og Ytre Sogn, og at de øker satsingen innenfor elektrifisering og entreprenørvirksomhet.