Masseskytingen i Oslo

 • Natt til lørdag 26. juni angrep en mann utestedene Per på Hjørnet og London pub i Oslo sentrum. Sistnevnte er populært blant homofile.
 • To menn ble drept, Kåre Arvid Hesvik (60) og Jon Erik Isachsen (54). 21 ble skadet, 10 av dem hardt.
 • Zaniar Matapour (43) er pågrepet og siktet for terrorhandlinger, drap og drapsforsøk.
 • Har du informasjon om hva som har skjedd? Bilder eller video? Tips BT her
Festet innlegg
Mehl om terrortrusselen: – Faren er ikke over
29. juni kl 18:12av NTB
DEL
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det er fortsatt høy fare for terrorangrep, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). Hun ber folk være årvåkne i tida fremover.

– Faren er ikke over, sier justisministeren.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) nedjusterte onsdag faren for terrorangrep fra nivå fem, som er høyeste nivå, til nivå brann. Nivå brann tilsier høy fare for nye angrep.

– Det betyr at PST nå anser situasjonen som nå mer avklart enn i dagene etter angrepet, men det medfører også at PST mener flere aktører har evne og vilje til å gjennomføre angrep i Norge, sier Mehl.

– Det er viktig å presisere at terrortrusselen fremdeles er høy. Derfor vil jeg gjenta PSTs oppfordring om å være mer aktsomme. Situasjonen er fortsatt alvorlig og i dagene som kommer kan vi se mer politi i gatene, sier justisministeren.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  Politiet ber trikkepassasjerer om å melde seg
  Grete Lien Metlid, leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning, på Politihuset i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

  Politiet har til nå gjennomført over 250 avhør etter masseskytingen i Oslo forrige helg. Nå ber de passasjerer som satt på trikken siktede tok om å melde seg.

  Politiet mener at siktede Zaniar Matapour tok trikk nummer 18 som stoppet på holdeplassen Tinghuset klokken 01.11 natt til lørdag 25. juni. Rett etterpå begynte han å skyte mot mennesker utenfor pubene Per på hjørnet og London pub.

  Ifølge politiet gikk trikken fra Rikshospitalet klokken 00.55. Nå ber Grete Lien Metlid, leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning, passasjerer som satt på denne trikken om å melde seg.

  – Alle som kan ha bilder eller film fra denne trikketuren, og ikke har sendt det til oss allerede; gjør det! Vi trenger alle bilder og all film, og vil også vite det hvis du har sett eller observert noe, sier Metlid på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

  Politiet har til nå gjennomført over 250 avhør i saken. I alt deltar over 100 politifolk i etterforskningen. Oslo politidistrikt får også hjelp fra etterforskere i Øst politidistrikt.

  – Vi er veldig opptatt av å komme i kontakt med alle som kan ha hatt kontaktpunkt med siktede i forkant, enten det er på en bar, en kafé, i en moské eller på et treningssenter, sier Metlid.

  Politiet ber om tips fra publikum som kan ha observert siktede på trikken natt til lørdag 25. juni. Foto: Politiet
 • av NTB
  DEL
  Fri er bekymret for psykologisk oppfølging etter Oslo-skytingen
  Leder i FRI, Inge Alexander Gjestvang. Foto: Torstein Bøe / NTB

  Foreningen Fri er bekymret for den psykologiske oppfølgningen og ettervernet til berørte etter masseskytingen i Oslo i juni.

  – Regjeringen og helsedepartementet må sørge for at det både settes av tilstrekkelig med midler til kommunenes helsetjenester, og sørge for at tilbudet ikke medfører at noen pårørende og berørte faller utenfor, og dermed ikke blir tilbudt hjelp, sier leder Inge Alexander Gjestvang i Fri.

  Fri er foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Gjestvang peker på 22. juli-kommisjonens rapport som viser at overlevende og pårørende etter terrorangrepet i 2011, opplevde svært variert oppfølging i etterkant.

  Bakteppet er at en person åpnet ild mot to utesteder og et gatekjøkken natt til 25. juni i Oslo sentrum, dagen det var planlagt pride-parade i hovedstaden. To personer ble drept og over 20 ble skadet. Det ene utestedet, London pub, er et kjent samlingspunkt for det skeive miljøet i Oslo

 • av NTB
  DEL
  Politiet: Over 100 jobber med masseskytingen
  Leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid. Foto: Fredrik Hagen / NTB
  To personer ble drept og 21 personer skadd da en mann løsnet skudd mot utesteder i Oslo sentrum. Foto: Javad Parsa / NTB

  Politiet sier at det er over 100 som jobber med etterforskningen av masseskytingen og at arbeidet vil fortsette med uforminsket styrke i en tid framover.

  Grete Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, sier at det er 60 etterforskere på saken. I tillegg er det flere andre som deltar, fra etterretning, forebyggende avdelinger og flere operative avdelinger.

  – Vi er en organisasjon på godt over 100 som jobber med denne saken, sier Metlid.

  – Det er fortsatt en omfattende etterforskning. Vi fortsetter i uforminsket styrke framover. Vårt hovedfokus er hva som skjedde i skytingen, forhold rundt siktede og om det kan være medhjelpere. Vi kommer til å jobbe med stort trykk framover, sier Metlid.

  Vil komme i kontakt med flere

  Hun gjentar at det er svært viktig for politiet å snakke med alle som har hatt kontakt med den siktede mannen, uavhengig av hva slags kontakt det dreier seg om.

  To menn ble drept og 21 mennesker ble skadd i masseskytingen, som var rettet mot utestedene Per på hjørnet og London Pub. Zaniar Matapour (43) er siktet for drap, drapsforsøk og terror. Han har ikke villet forklare seg for politiet.

  Politiet jobber med flere prosjekter i etterforskningen. Blant de viktigste spørsmålene å få avklart er om den siktede mannen hadde medvirkere i forkant av angrepet, og hva motivet var.

  – Det er ingen stor utvikling på status i saken, men det har vært en hektisk og omfattende etterforskning hele uka. Vi danner oss et bedre og bedre bilde av hendelsen, men også av informasjonsbildet rundt siktede, sier Metlid til NTB.

  – Vi jobber veldig bredt og er opptatt av ikke å låse oss for tidlig. Vi må ettergå alt som kommer inn i saken, sier hun.

  Ikke fastlåst

  Hun sier at det er naturlig for politiet å undersøke nettverket rundt den siktede, men vil ikke svare på om flere har status som mistenkt i saken eller ikke.

  Metlid mener etterforskningen ikke er fastlåst som følge av at mannen nekter avhør og innsyn i helseopplysningene sine.

  – Nei, det vil jeg absolutt ikke si. Det er en veldig aktiv etterforskning og det kommer hele tiden informasjon inn. Men det er klart det hadde vært viktig for oss å få gjort et avhør eller få tilgang på helseinformasjonen, sier Metlid.

 • av NTB
  DEL
  Politiet har navn på blokken i jakten på mulige medvirkere til masseskytingen
  Christian Hatlo i Oslo politidistrikt ber om flere tips i etterforskningen av masseskytingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har uttalt at det kan ha vært flere involvert i angrepet som skjedde forrige helg. Det er viktig å avklare om den terrorsiktede Zaniar Matapour (43) hadde medvirkere, både for straffesaken mot ham og for trusselvurderingen i Norge.

  – Der gjøres det mye. Det er navn vi har på blokken, men konkret hva vi gjør og hvem de er, kan ikke jeg kommentere nå av hensyn til etterforskningen, sier etterforskningsleder Christian Hatlo i Oslo-politiet.

  Bilde frigjort av politiet viser den terrorsiktede ikledd en blå t-skjorte på et serveringssted i Oslo sentrum ca. klokka 16.10 fredag ettermiddag. Foto: Politiet / NTB

  – Har dere kontroll på disse personene nå?

  – Vi har rimelig god kontroll på det vi vet, men om vi har hele hans nettverk pr. nå, det vet jeg ikke, sier politiadvokaten.

  Hatlo sier at politiet blant annet jobber med å få avklart om Matapour møtte noen medvirkere før masseskytingen.

  – Vi har mye videomateriale, men har valgt å ikke gå ut med hva vi konkret ser der.

  Et overvåkingsbilde viser den terrorsiktede mannen på trikken idet han ankommer Tinghuset. Foto: Politiet / NTB

  Mannen vil ikke la seg avhøre, og vil heller ikke gi politiet tilgang til hans helsejournal.

  – Det må vi respektere. Det er en viktig rettighet. Vi er klar når som helst og vil ha en dialog med forsvarerne, så håper jeg det kan bli avhør snarlig.

  Politiet har så langt avhørt 199 vitner, og at det har kommet inn 180 tips til politiet. Samtidig har de fått inn 136 videoer som nå blir gjennomgått.

 • av NTB
  DEL
  Masseskytingen: Politiet ber alle som har hatt kontakt med siktede om å melde seg

  Oslo-politiet har gått gjennom store mengder videomateriale i etterforskningen av masseskytingen. De ber om tips fra alle som har hatt kontakt med siktede.

  Politiet opplyser at de har tatt 199 vitneavhør og at det har kommet inn 180 tips inn til politiet.

  – Vi ønsker tips, særlig fra personer som kjenner eller har møtt den siktede, sier etterforskningsleder Christian Hatlo i Oslo-politiet.

  Politiet ønsker særlig å komme i kontakt med alle som har hatt kontakt med terrorsiktede Zaniar Matapour (43) de siste årene. De understreker at all informasjon er interessant for dem.

 • av NTB
  DEL
  Politidirektøren tar selvkritikk: – Kan ha fremstått sprikende
  Politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

  Politiets kommunikasjon kan ha fremstått sprikende etter masseskytingen i Oslo, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til TV 2.

  Bjørnland varsler at informasjonsutvekslingen mellom Politiets sikkerhetstjeneste (PST). og samarbeidspartnere, PST og politiet og politiet og helsevesenet nå skal evalueres.

  – Det har vært veldig dilemmafult og vanskelig å kommunisere godt, for informasjonen har tilflytt oss fortløpende, og det har jo vært kritisk å kunne gjøre justeringer underveis med veldig korte tidsfrister, sier Bjørnland til TV 2.

  – Det kan nok hende at vi har fremstått som sprikende og lite konsistent, men det tenker jeg at det får en evaluering vise, og gi oss læringspunker, sier hun.

  Politiet har fått kritikk for rådene om å utsette pridemarkeringer og for å si at de ikke kunne garantere for sikkerheten. Samtidig har PST fått kritikk for å slå fast at masseskytingen var et terrorangrep før Oslo-politiet, som etterforsker saken, har gjort det.

 • av NTB
  DEL
  Forsvarer: Terrorsiktede vil ikke avgi forklaringaring til politiet

  Terrorsiktede Zaniar Matapour har besluttet ikke å forklare seg til politiet om skytingen i Oslo sentrum forrige lørdag. To personer ble drept og flere skadd.

  Det sier hans forsvarer, advokat Bernt Heiberg, til VG.

  – Begrunnelsen er den samme som tidligere, at han ikke er betrygget på hvordan politiet vil fremstille hans forklaring, sier han.

  – Vi kan ikke utelukke at det endrer seg i fremtiden. Men per nå er det en rimelig stabil beslutning, og han er i sin fulle rett til å ikke uttale seg til politiet. Det er heller ikke uvanlig, sier han videre.

  Matapour samtykker heller ikke til oppheving av taushetsplikten til helsepersonell for verken politiet eller de rettsoppnevnte sakkyndige som skal se på hans psykiske tilstand.

 • av NTB
  DEL
  Terrorsiktede Zaniar Matapour vil fortsatt ikke la seg avhøre
  Politiadvokat Ingvild Myrold oppfordrer folk til å komme med tips om skytingen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

  Den siktede etter skytingen i Oslo nekter fortsatt å la seg avhøre. Politiet snakker med personer rundt ham for å få mer informasjon om blant annet helsen hans.

  – I og med at siktede ikke vil forklare seg, avhører vi en rekke personer rundt ham for å få mer informasjon om ham og hans historikk, hans helse og lignende, sier politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt til NTB.

  Torsdag gikk politiet i Oslo ut med en oppfordring om at bedrifter og personer i et område i Oslo lagrer videoer eller overvåkingsvideoer.

  – Etter at vi la ut bilder av siktede, hadde det kommet inn totalt 166 tips fredag morgen. Vi håper folk fremdeles gir oss tips om siktede, hans bevegelser, hans person, ja, alle forhold ved siktede, sier hun videre.

 • av Martin Alexander Fjellheim
  DEL
  Tre rettspsykiatriske sakkyndige skal observere siktede
  Politiadvokat Ingvild Myrold. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

  Fredag ettermiddag møtte politiadvokat Ingvild Myrold pressen til en ny brif om etterforskningen av skytingen i Oslo natt til lørdag.

  Det er fremdeles uklart om det kan ha vært flere personer involvert i forkant av skytingen, enn siktede Zaniar Matapour (43).

  Det opplyser Myrold til NRK.

  – Men på nåværende tidspunkt er det ikke opplysninger vi kan gå ut med, sier politiadvokaten til kanalen.

  Matapour har ikke ønsket å la seg avhøre. Tre rettspsykiatriske sakkyndige skal observere den siktede, for å avgjøre om han er strafferettslig tilregnelig, sier Myrold til Aftenposten.

  Politiet har mottatt totalt 160 tips etter at de offentliggjorde nye overvåkingsbilder av den Matapour. Politiadvokaten sier til NRK at de fremdeles ønsker tips i saken.

  Det er ikke flere siktede i saken, enn Matapour, som er pågrepet og i varetekt, opplyser hun til VG.

  – Nå er det 23 fornærmede i saken, men vi vet at det antallet vil øke, sier Myrold til Dagbladet.

  Det er Zaniar Matapour (43) som er siktet etter skytingen i Oslo. Foto: Politiet
 • av NTB
  DEL
  Terrorsiktede Zaniar Matapour vil ikke la seg avhøre med det første

  Terror- og drapssiktede Zaniar Matapour ønsker ikke å avgi forklaring for politiet, og den avgjørelsen vil ha en «viss varighet», ifølge forsvareren.

  Til TV 2 opplyser Bernt Heiberg, den ene av Matapours forsvarere, at klienten har kommet til at han ikke ønsker å avgi forklaring nå.

  – Han har ikke avvist at det kan bli aktuelt med et avhør på et senere tidspunkt, men det blir ikke med det første, sier forsvareren.

 • av Marianne Nilsen
  DEL
  Politiet ber om at videoopptak fra bestemt tidsrom lagres i 8 uker
  Foto: Politiet

  Oslo politidistrikt oppfordrer offentlige og private aktører innenfor markerte område til å lagre video-opptak i tidsrommet fra fredag 24.juni klokken 18.30 til lørdag 25.juni klokken 01.30.

  – Både GDPR og Forskrift om kameraovervåking i virksomhet gir offentlige og private aktører handlingsrom til å lagre videoopptak lengre enn syv dager når dette er nødvendig for politiet skal kunne bekjempe samfunnsskadelig aktivitet og ivareta tungtveiende samfunnshensyn, skriver politiet i en pressemelding.

  Politiet ber om at opptaket lagres i åtte uker.

  – Politiet vil selv kontakte den enkelte, dersom vi har behov for et lagret opptak innenfor et gitt område.

 • av NTB
  DEL
  PST: Ingenting som tydet på at årets pride-feiring var spesielt utsatt
  Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST sier de ikke var spesielt bekymret for årets pride-feiring sammenlignet med tidligere år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Uken før årets pride-feiring la den kjente islamisten Arfan Bhatti ut en tekst som kunne tolkes som en oppfordring til drap på homofile i sosiale medier. Natt til lørdag ble to personer drept da Zaniar Matapour (43) åpnet ild mot London Pub og Per på hjørnet i Oslo.

  Likevel oppgir PST ovenfor VG at de ikke var uvanlig bekymret i forkant av årets Pride-feiring.

  Før skytingen var trusselnivået satt til tre, altså moderat. Så sendt som 16. juni ble trusselen fra ekstreme islamister justert ned til «lite sannsynlig».

  – Vi gjorde det, og grunnlaget for det var godt, men så skjer dette. Så på mange måter tok man jo feil, for det var en trussel, men vi så den ikke, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til VG om angrepet natt til lørdag.

 • av NTB
  DEL
  Skeiv Ungdom avlyser sommerleir etter skytingen i Oslo

  På grunn av Oslo-skytingen i helgen avlyser Skeiv Ungdom årets sommerleir.

  – Med hensyn til sånn situasjonen slik den står nå, ser vi det som uforsvarlig å organisere sommerleir, sier påtroppende styreleder Jane-Victorius Gipling Bonsaksen til VG.

  Onsdag nedjusterte Politiets sikkerhetstjeneste det nasjonale terrortrusselnivået fra nivå fem (ekstraordinært) til nivå fire (høyt) etter skytingen i helgen. Til tross for dette vurderer organisasjonen situasjonen som for uavklart til å gjennomføre årets leir, som skulle holdes i Østfold. Over hundre deltakere mellom 13 og 23 år var påmeldt.

  Bonsaksen understreker at det ikke er mottatt noen konkret trussel mot leiren, men at det er mange hensyn organisasjonen nå må ta.

  – Vi har ikke kapasitet til å holde i både krisehåndteringen og leir, sier hun.

 • av Sverre Jervell, Bendik Nagel Støren
  DEL
  Politiet vet ikke hvordan de skal få avhørt den terrorsiktede
  Politiadvokat Børge Enoksen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

  Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) har enda ikke latt seg avhøre, fem dager etter masseskytingen.

  Tirsdag valgte de å tillate at siktede kunne forklare seg med bare opptak av lyd. De tilbød også et avhør uten opptak av både lyd og bilde.

  Den siktede avslo begge forespørslene.

  Torsdag opplyser politiadvokat Børge Enoksen til BT at Matapour ikke har skissert noen rammer eller nye krav til hva som skal til for at han stiller til avhør.

  – Politiet vet pr. nå ikke hva som skal til for at han vil la seg avhøre, sier han.

 • av Martin Alexander Fjellheim
  DEL
  – Vi har fått godt over 70 tips siden i går
  Politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt. Foto: Tuva Åserud

  – Vi har fått atskillige tips etter pressebrifingen i går. Vi har fått godt over 70 tips etter at vi gikk ut og ba om mer informasjon, sier politiadvokat Børge Enoksen da han møter pressen torsdag.

  Han opplyser at de primært jobber med det de har kalt videoprosjektet. Lagring av video i det offentlige rom har vanligvis en frist på syv dager før det skal slettes.

  – Den fristen nærmer seg ganske kjapt.

  Politiet undersøker nå om de kan be bedrifter lagre videoopptak fra fredag og lørdag hos seg selv.

  – Vi undersøker det juridiske rundt det.

  – Det er fortsatt sånn at det er uavklart om det er andre personer som har medvirket til denne handlingen.

  Enoksen påpeker at det er en av grunnene til at video er interessant for politiet.

  Det er ingenting nytt med tanke på avhør av siktede, opplyser Enoksen. Zaniar Matapour har fremdeles ikke latt seg avhøre.

  teaser
  29. juni
  Politiet: – Sto bak angrepet alene, men vi har ikke fått avklart om han samarbeidet med noen i forkant
 • av NTB
  DEL
  Politiet: Ingen konkrete opplysninger som fører til bekymring rundt minnemarkering i Bergen
  Fungerende stabssjef Kjetil Øyri i Vest politidistrikt sier at politiet vil være til stede med stor synlighet under fredagens minnemarkering i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

  Politiet har ingen opplysninger som gir grunn til bekymring i forbindelse med fredagens minnemarkering i Bergen. Arrangøren har tillit til politiets sikring.

  Det er ventet stort oppmøte på Regnbueplassen i Bergen fredag klokken 17. Da blir det arrangert en minnemarkering for angrepet i Oslo natt til lørdag.

  Festivalsjef Joakim Adland for Regnbuedagene i Bergen sier at de har tillit til at politiet vil sette inn ressursene som trengs for å ivareta sikkerheten.

  – Vi har tro på at det er mange som vil komme. Det er mange som kjenner på behovet for å kunne samles nå, sier han til NTB.

  Politiet har ingen konkrete opplysninger som gir grunn til bekymring rundt sikkerheten ved arrangementet. De vil likevel være til stede med stor synlighet.

  – Ut ifra helhetssituasjonen vil vi ha en tilstedeværelse for å gi så god sikkerhet som vi kan, sier Kjetil Øyri, fungerende stabssjef i Vest politidistrikt.

 • av Sverre Jervell
  DEL
  Elden: – Overraskende at PST og politiet har så ulike oppfatninger
  Foto: Terje Pedersen / NTB

  Onsdag sa PST-sjef Roger Berg til Nettavisen at terrorsiktede Zaniar Matapour tidligere har sympatisert med IS og støttet ideologien ekstrem islamisme.

  Det stusser mannen sin forsvarer, John Christian Elden, på.

  – Jeg er ukjent med hva PST-sjefen peker på, da det ikke ligger noen dokumenter med slike antydninger i politiets saksdokumenter, opplyser han til BT.

  Elden poengterer at han ikke kjenner klienten sin fra fra før, men er forbauset over at sikkerhetstjenesten og politiet ikke er samstemte om informasjonen.

  – Det er overraskende at PST og politiet har så ulike oppfatninger.

 • av NTB
  DEL
  Ikke noe avhør av terrorsiktet torsdag

  Det blir ikke noe avhør av den terrorsiktede Zaniar Matapour (43) torsdag. Det bekrefter den siktedes forsvarer, John Christian Elden, overfor Dagbladet.

  Matapour er siktet for å ha drept to menn og såret ytterligere 21 personer i Oslo sentrum natt til lørdag.

  Han har nektet å la seg avhøre, selv om politiet har tilbudt ham å gjennomføre avhør uten opptak.

  Et avhør av mannen er svært viktig i politiets etterforskning. Et sentralt spor er å avklare om han hadde medvirkere. Politiet er sikre på at han handlet alene på åstedet, men det er fortsatt uavklart om han fikk hjelp i planleggingen.

 • av NTB
  DEL
  PST-sjefen til Nettavisen: Matapour har vært IS-sympatisør
  Foto: Javad Parsa / NTB

  PST-sjef Roger Berg sier at terrorsiktede Zaniar Matapour (43) tidligere har vært IS-sympatisør og støttet ideologien ekstrem islamisme.

  – Vi har vært gjennom en periode med Islamsk stat (IS), Syria-aktivitet og fremmedkrigere. Han har sympatisert med IS og støttet den ideologien, ekstrem islamisme, i forbindelse med det, sier PST-sjef Roger Berg til Nettavisen, på spørsmål om hva som gjør at PST mener Matapour sympatiserer med terrororganisasjoner.

  – Der har vi gjort et stort arbeid i PST med å kartlegge de som har reist til Syria og vi har hatt en del vi har fulgt opp. Han har vært en av dem som har sympatisert med det.

 • av Sverre Jervell
  DEL
  Utelukkar ikkje ekstreme islamistar på Vestlandet
  Foto: Tuva Åserud

  PST-sjef Roger Berg seier til BT at dei følgjer med på menneske rundt om i heile landet etter masseskytinga i Oslo laurdag.

  – Vi har personar vi vurderer som ekstreme islamistar, også andre stader i landet, som kan bli inspirert til å begå politisk motivert vald, seier han.

  Han vil ikkje gå inn på noko spesielle område, men på spørsmål om det kan gjelda menneske på Vestlandet, kan han ikkje utelukka det.

  – Vi utelukkar ikkje noko område geografisk, vi har ikkje gjort ein geografisk avgrensing på det, seier Berg.

 1. Politiet ber trikke­passasjerer melde seg

 2. «Pride-månaden blei berre trist. Heldigvis kan vi finne vegen vidare – saman.»

 3. Hvordan kan alle mennesker bli fri? Andreas fant inspirasjon på Akvariet.

 4. – Som skeiv er det alltid noen som vil deg vondt

 5. I 1991 kom han til Bergen. Lørdag ble han siktet for terror.

 6. Fredag blir det pride-markering i Bergen: – Jeg er uendelig lettet

Publisert

Mest lest akkurat nå

 1. Får sin første Michelin-stjerne

 2. Skal ha køyrd ned blomster­potter og stukke av

 3. Brann slet. Så tok trener Horneland et uvanlig grep.

 4. Brann vant igjen. Se Ballspark med reaksjoner.

 5. Tolvåring døde: – Bilisten mener ulykken ikke var til å unngå

 6. Disse flyvningene fra Flesland tirsdag er allerede kansellert

BT anbefaler

Disse flyvningene fra Flesland tirsdag er allerede kansellert

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN
 1. Masseskytingen i Oslo
 2. Direkte
 3. Nyheter