Næringslivet direkte

Siste innlegg
 • av NTB
  DEL

  Vekterstreiken trappes opp

  Foto: Jil Yngland / NTB

  Norsk Arbeidsmandsforbund trapper opp vekter­streiken og tar ut ytterligere 85 vektere i streik fra fredag. Totalt vil da 2373 vektere være i streik.

  Uttaket er i all hovedsak en forsterkning av uttakene ved heliporter, samt ytterligere uttak ved selskapenes egne sentraler, opplyser Arbeidsmandsforbundet (NAF).

  Streiken har pågått i over to måneder.

  teaser
  i går 18:47
  Norsk Arbeidsmandsforbund trapper opp vekterstreiken
 • av Sigrid Haaland
  DEL

  Høsten mer krevende enn sommeren for vestlandsbedriftene

  Konserndirektør Ragnhild Janbu Fresvik i Sparebanken Vest.
  Konserndirektør Ragnhild Janbu Fresvik i Sparebanken Vest. Foto: Adrian B. Søgnen

  Den økonomiske situasjonen for bedriftene i Vestland har vært mer krevende i høst enn i sommer. Dette skyldes trolig ny smitteoppblomstring, ifølge Vestlandsindeksen.

  Den er en temperaturmåler for næringslivet på Vestlandet, laget av Sparebanken Vest, som kommer ut fire ganger i året. 700 bedrifter har svart i perioden 28. oktober-13.november.

  – Hordalandsregionen, hvor smittetrykket har vært størst, opplever den største nedgangen, mens Møre og Romsdal opplever en oppgang, står det i rapporten.

  Mens reiselivsbedriftene opplever en forverring, melder forretningsmessig tjenesteyting en oppgang.

 • av Marie Misund Bringslid
  DEL

  Fem millionar til ingeniørutdanning på Stord

  Fra venstre: Trond Haga, Mark Smith (student som har fullført Stordmodellen), Liv Kari Eskeland, Jarand Helland (student som har gjennomgått Stord-modellen), Liv Reidun Grimstvedt, Geir Angeltveit (Stord Venstre), Torbjørn Brosvik (Stord KrF).
  Fra venstre: Trond Haga, Mark Smith (student som har fullført Stordmodellen), Liv Kari Eskeland, Jarand Helland (student som har gjennomgått Stord-modellen), Liv Reidun Grimstvedt, Geir Angeltveit (Stord Venstre), Torbjørn Brosvik (Stord KrF). Foto: Lars Melkevik

  Regjeringa vil gi Høgskulen på Vestlandet (HVL) fem millionar kroner ekstra for å finansiera ei ingeniørutdanning på Stord.

  Utdanninga blir ein del av den såkalla Stord-modellen og rettar seg mot personar som har fagskuleutdanning og som jobbar i Kværner og andre bedrifter i regionen.

  – På Stord har næringslivet, fagskulen og høgskulen lenge hatt eit godt samarbeid for å styrke kompetansen til bedriftene. Med 5 millionar kroner ekstra legg vi til rette for at HVL kan tilby ei ingeniørutdanning for dei tilsette i bedriftene på Stord, seier forskings- og høgare utdanningsminister Henrik Asheim.

  Studentane som skal ta denne ingeniørutdanninga må ha ei fagskuleutdanning i botn som vil gi fritak for deler av utdanninga. Studentane arbeider redusert medan dei tar den resterande delen av ingeniørutdanninga på to år.

 • av Bendik Nagel Støren
  DEL

  Bergensk oppstartsselskap firedobler omsetningen, mottok pris i Abu Dhabi

  Magne Husebø i Xsens mottar bransjepris fra Abu Dhabi International Petroleum Exhibtiton & Conference
  Magne Husebø i Xsens mottar bransjepris fra Abu Dhabi International Petroleum Exhibtiton & Conference Foto: Skjermdump: Adipec Awards

  Bergensbaserte Xsens AS regner med å firedoble omsetningen i år, fra fem til nær 20 millioner kroner.

  - Vi har hatt en del pilotprosjekter hos store internasjonale selskaper, og nå klarer vi å overbevise de om å kjøpe løsningen vår, sier administrerende direktør Magne Husebø.

  Selskapet har utviklet en ny teknologi for å måle hvor mye væske som strømmer gjennom et rør, fra utsiden. Kjøperne er stort sett oljeselskaper, men løsningen kan brukes på de fleste typer rør, sier Husebø.

  I forrige uke vant selskapet prisen for årets oppstartsselskap på olje- og gasskonferansen Adipec i Abu Dhabi.

  Konferansen er "en av de store", og den største i Midtøsten, ifølge Audun Martinsen i analysehuset Rystad Energy.

  - Det er en fin fjær i hatten, sier Martinsen.

 • av Marie Misund Bringslid
  DEL

  Tryg med milliardoppkjøp av britisk konkurrent

  Espen Opedal er sjef for den norske virksomheten til Tryg, som har hovedkontor i Fyllingsdalen i Bergen.
  Espen Opedal er sjef for den norske virksomheten til Tryg, som har hovedkontor i Fyllingsdalen i Bergen. Foto: Ørjan Deisz

  Forsikringsselskapet Tryg har sammen med kanadiske Intact lagt inn et bindende oppkjøpsbud på det britiske forsikringsselskapet RSA sin globale virksomhet.

  Det skriver Tryg i en pressemelding onsdag.

  Prisen for oppkjøpet er 4,2 milliarder pund, i overkant av 50 milliarder kroner, for selskapets aktiviteter i Sverige og Norge, samt et delt finansielt eierskap av danske Codan sammen med kanadiske Intact.

  Transaksjonen vil gjøre Tryg til det største børsnoterte skadeforsikringsselskapet i Skandinavia, og vil kunne gi Tryg ytterligere 1,3 millioner kunder og 1500 nye ansatte.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  BKK Spring med nye investeringar i Tibber og Zinus

  Tibber legg til rette for digital styring av straumforbruket.
  Tibber legg til rette for digital styring av straumforbruket. Foto: Tor Høvik

  BKK Spring investerer i eit Førde-selskap og i eit selskap på Bømlo, skriv BKK i ei pressemelding.

  BKK Spring er, ifølge meldinga, einaste industrielle investor når Tibber no gjennomfører ein emisjon som sikrar rundt 600 millionar kroner til selskapet.

  Samtidig kjøper BKK Spring ti prosent av aksjane i Bømlo-selskapet Zinus, skriv BKK.

  Zinus har utvikla eit nytt konsept for landstraum til skip. Verksemda vart etablert i 2018, og har no 14 tilsette.

  Tibber blir omtalt som verdas første heildigitale straumleverandør og har hatt stor vekst sidan etableringa i 2016. Hovudkontoret er i Førde, og dei  om lag 50 tilsette er fordelte på Førde, Berlin, Helsinki og Stockholm.

  BKK Spring er eit investeringsfond for oppstarts- og vekstselskap innan fornybar energi.

  - Selskapa BKK Spring har investert i har hittil etablert over 100 nye arbeidsplassar, henta inn over ein halv milliard kroner i privat kapital og nærare 100 millionar kroner frå det offentlege verkemiddelapparatet, skriv BKK i pressemeldinga.

 • av Truls Fenre
  DEL

  Framo tildelt Bergen Næringsråds bærekraftspris

  Framo vant Bergen Næringsråds bærekraftpris for 2020. Fra venstre: Geir Helgesen, ordfører Marte Mjøs Persen, Martijn Bergink, juryleder Nils Magne Fjereide, Marit Warncke i Bergens Næringsråd og Anne F. Isachsen.
  Framo vant Bergen Næringsråds bærekraftpris for 2020. Fra venstre: Geir Helgesen, ordfører Marte Mjøs Persen, Martijn Bergink, juryleder Nils Magne Fjereide, Marit Warncke i Bergens Næringsråd og Anne F. Isachsen. Foto: Atle Kvamme/Bergen Næringsråd

  Bergen Næringsråd og Fana Sparebank har tildelt Framo AS Bærekraftsprisen for 2020. Det opplyser de i en pressemelding.

  «Framo er en tradisjonell industribedrift som har gått gjennom en stor omstilling og ligger ett skritt foran i det grønne skiftet», heter det i pressemeldingen.

  «De har blant annet iverksatt prosesser som skal gjøre alle lokasjonene selvforsynt med fornybar energi gjennom solceller og sjøvannsbaserte varmepumper.»

  Framo lager pumper, blant annet for oljeindustrien. De har hovedkontor på Askøy.

 • av Kari Pedersen
  DEL

  Karsten Moholt truet av streik

  Karsten Moholt holder hus i Storebotn industriområde på Askøy.
  Karsten Moholt holder hus i Storebotn industriområde på Askøy. Foto: Foto: Vegar Valde (arkiv)

  Askøy-bedriften Karsten Moholt er blant bedriftene som kan rammes av ingeniør-streik. Nito varsler streik fra 17. november. Rundt 200 ingeniører blir tatt ut i første runde.

  - Vi har tatt ut et moderat antall medlemmer i første omgang, men vil selvsagt vurdere opptrapping ganske raskt, sier Tom Helmer Christoffersen, leder for Nito Privat i en pressemelding.

  Konflikten handler om forhandlingsrett, ikke kroner og øre. Ifølge Nito blir visse grupper eller enkeltmedlemmer nektet å være omfattet av tariffavtalen.

  Til sammen jobber det rundt 20.000 Nito-medlemmer i bedrifter tilknyttet NHO. Alle disse kan bli tatt ut hvis streiken trappes opp. forbundet nektet å forhandle for alle ingeniører i en

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  PasientSky kjøper bergensselskap

  PasientSky kjøper bergensselskapet Infodoc.

  Infodoc er et selskap på Bønes som utvikler skybaserte, elektroniske pasientjournalsystemer til fastleger og spesialister.

  De ble etablert i 1979 og har i dag 40 ansatte.

  Patientsky skal betale 280 millioner kroner for kjøpet, ifølge en børsmelding.

  – Alle signaler vi har fått så langt tyder på at vi skal fortsette med å drive selskapet i Bergen, sier Bjarte Ottesen, daglig leder i Infodoc, til BT.

  Det var Dagens Medisin som først skrev om saken.

  – Infodoc har vært en viktig partner for den norske helsetjenesten i over 40 år, og med PatientSky i ryggen er alle forutsetninger på plass for å kunne utvikle fremtidens helsetjeneste, uttaler administrerende direktør Johan Zetterstöm i PasientSky, i en pressemelding.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Statnett vil bygge ny kraftlinje til Kollsnes

  Den omstridte kraftlinjen fra Sima til Samnanger kan bli forlenget til Kollsnes.
  Den omstridte kraftlinjen fra Sima til Samnanger kan bli forlenget til Kollsnes. Foto: Eirik Brekke

  For å møte høy forbruksvekst i Bergen og omland, er det nødvendig å bygge en tredje forbindelse ut til Kollsnes i tillegg til å oppgradere eksisterende nett. Dette skriver Statnett i en pressemelding.

  En tredje forbindelse vil ifølge Statnett ivareta forsyningssikkerheten til eksisterende og nye kunder, samt behovet for fornyelse av kraftnettet i området.

  Statnett har sendt over en konseptvalgutredning om Bergen og omland til olje- og energidepartementet.  Utredningen skal nå ut på høring.

  - En tredje forbindelse til Kollsnes, sammen med oppgradering av eksisterende nett, vil gi nok kapasitet til å legge til rette for elektrifiseringen i regionen. 85 prosent av alle tiltakene Statnett foreslår innebærer oppgradering av eksisterende nett, sier konserndirektør i Statnett, Håkon Borgen i pressemeldingen.

  Statnett mener at Samnanger er det beste startpunktet for en tredje forbindelse til Kollsnes. De utelukker likevel ikke Modalen som startpunkt.

  - Dette vil bli utredet og avklart i kommende konsesjonsprosesser, sier Borgen pressemeldingen.

 • av NTB
  DEL

  Vil kreve høyere egenkapital

  Foto: Eirik Brekke

  Norges Bank mener en høy egenkapitalandel ved kjøp av sekundærbolig kan hindre spekulering i boligmarkedet og bør gjelde i hele landet.

  Det kommer fram i bankens høringssvar til den nye boliglånsforskriften som trer i kraft fra nyttår, skriver Dagens Næringsliv.

  I Oslo ble det for tre år siden innført krav om 40 prosent egenkapital ved kjøp av sekundærbolig. Kravet er på 15 prosent for kjøp av primærbolig.

  Norges Bank mener det har ført til lavere prispress og at færre bruker boligen som investeringsobjekt.

  – Det taler for å la kravet gjelde også i andre områder som kan være attraktive for investorer i sekundærboligmarkedet, skriver banken.

  Nordea mener forslag kan dempe press på boligprisene også i Bergen, Trondheim og Tromsø.

 • av Atle Andersson
  DEL

  Nordic Mining: – Klagene mot Engebøprosjektet er avvist

   Et av stridspunktene er kjemikaliebruk og utslipp av potensielt miljøskadelige stoffer til Førdefjorden, som også har status som nasjonal laksefjord.
  Et av stridspunktene er kjemikaliebruk og utslipp av potensielt miljøskadelige stoffer til Førdefjorden, som også har status som nasjonal laksefjord. Foto: Marita Aarekol (arkiv)

  Mineralselskapet Nordic Mining opplyser at klagene mot driftskonsesjon for Engebø-prosjektet i Sunnfjord ikke førte frem.

  Selskapet fikk driftskonsesjon av Direktoratet for mineralforvaltning i juni i år, og direktoratet opprettholder nå avgjørelsen, skriver selskapet i en pressemelding.

  En rekke organisasjoner har allerede klaget på vedtaket, og det blir nå opp til Nærings- og fiskeridepartementet å ta den endelige avgjørelsen om gruvedrift.

  Gruveprosjektet skal etter planen produsere rutil, som brukes blant annet til å lage metallet titan, og granat, som brukes blant annet i sandblåsing og vannjetskjæring.

  Det er særlig planene om sjødeponi i Førdefjorden som har utløst store protester mot gruveprosjektet.

  teaser
  31. januar
  Slik er frontene i gruveslaget
 • av NTB
  DEL

  Regjeringen henter 17,7 milliarder fra oljefondet

  Finansminister Jan Tore Sanner (H) la tirsdag fram nye økonomiske koronatiltak på en pressekonferanse i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
  Finansminister Jan Tore Sanner (H) la tirsdag fram nye økonomiske koronatiltak på en pressekonferanse i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  Regjeringens nye tiltakspakke for å hjelpe norsk næringsliv gjennom koronakrisen koster til sammen 17,7 milliarder kroner. Pengene hentes fra oljefondet.

  «Samlet sett innebærer forslagene i dette tilleggsnummeret en økning i bruken av oljepenger på 17,7 milliarder kroner,» skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

  «Det strukturelle oljekorrigerte budsjettunderskuddet for 2021 anslås nå til 331,1 milliarder kroner. Det tilsvarer 3,2 prosent av den anslåtte verdien av Statens pensjonsfond utland ved inngangen til året».

  Dermed legger regjeringen i 2021 opp til å bryte handlingsregelen om ikke å bruke mer enn 3 prosent av fondets verdi over statsbudsjettet.

  Finansdepartementet påpeker imidlertid at handlingsregelen er fleksibel og at bruken av oljeinntektene skal tilpasses konjunktursituasjonen. Det betyr at oljepengebruken bør ligge under 3 prosent når det går godt i økonomien, men bruken kan være høyere når det går dårlig.

  En kompensasjonsordning for bedrifter på 5 milliarder kroner og 7,3 milliarder kroner til norske kommuner er de største enkeltelementene i pakken.

  Samtidig skal det brukes 1 milliard kroner på helsesektoren og et tilsvarende beløp på midlertidige flyrutekjøp og videreføring av midlertidige regler for arbeidstakere, frilansere og selvstendig næringsdrivende.

  – Skal gi trygghet

  Finansminister Jan Tore Sanner (H) understreker at regjeringen skal stille opp for dem som blir rammet av krisen.

  – Vi skal trygge arbeidsplasser og bidra til aktivitet der det er mulig, slik at veksten kan ta seg opp igjen så raskt som mulig, sa han på en pressekonferanse tirsdag.

  Sanner viste til at de økonomiske tiltakene har dempet tilbakeslaget i økonomien og gitt trygghet til mennesker.

  – Vi er forberedt på å opprettholde økonomiske tiltak så lenge pandemien og smitteverntiltakene gjør det nødvendig. Men innretningen på tiltakene vil variere. Det viktigste er at smittevern og økonomi spiller på lag, sa Sanner, som samtidig varslet at ikke alt nødvendigvis skal kompenseres.

  Forhandle i Stortinget

  Formelt er tirsdagens krisepakke et såkalt tilleggsnummer med ekstra kostnader til neste års statsbudsjett, som ble lagt fram i oktober.

  Regjeringspartiene forhandler nå med Fremskrittspartiet om 2021-budsjettet og vil nå måtte innlede forhandlinger også om krisetiltakene.

  Frp-leder Siv Jensen har imidlertid gitt klar beskjed om at partiet vil holde de to prosessene atskilt.

  – Vi må separere dette, og kjøre tiltakspakkene i et eget spor, sa hun til NTB i helgen.

  – Hovedgrunnen vår for å mene det er at det haster for næringslivet å få klarhet i hvordan disse tiltakspakkene blir, understreket Jensen.

 • av NTB
  DEL

  Setter av 5 milliarder til støtteordning for bedrifter

  Næringsminister Iselin Nybø (V) etablerer en ny og bred kompensasjonsordning som skal hjelpe norsk næringsliv gjennom nok en tung fase av koronapandemien.

  Kostnaden ved ordningen er anslått til 5 milliarder kroner, og den gjelder for perioden september i år til og med februar neste år.

  Dette er ordningen:

  • Kravet for å komme inn under ordningen er en omsetningssvikt på 30 prosent sammenlignet med samme måned året før.
  • For september og oktober vil bedrifter kunne få dekket inntil 60 prosent av sine faste, uunngåelige kostnader.
  • For november og desember settes kompensasjonsgraden til inntil 70 prosent. Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av støttenivået over nyttår.
  • Ordningen blir søkbar over nyttår. Den skal administreres av Brønnøysundregistrene.
  • Utbetalinger er begrenset oppad til 50 millioner kroner. For utbetalinger over 30 millioner blir det en avkorting.

  Den nye ordningen ble godkjent i statsråd tirsdag og er en utvidelse av ordningen regjeringen har foreslått for reiselivet.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Anslår inntektstap på 20 millioner

  Foto: Paul S. Amundsen

  Visit Bergen skriver i en pressemelding at de anslår at de vil miste 20 millioner i inntekter fra reiselivet neste år. Dette er penger som skulle ha vært brukt til å markedsføre Bergen for turister.

  - Det viktigste salgs- og profileringsapparatet til reiselivet står dermed på kanten av stupet, skriver reiselivsdirektør Anders Nyland.

  Visit Bergen og de andre destinasjonsselskapene i Norge er i stor grad finansiert av reiselivsnæringen, en næring som sliter alvorlig. Noen er allerede gått konkurs.

  På landsbasis anslår destinasjonsselskapene et tap på 66 millioner kroner i 2021. Da er Oslo, Tromsø, Trondheim og Stavanger tatt med.

  De har nå sendt et brev og bedt om et møte med næringsministeren.

  Beregninger viser at Visit Bergen har tapt 20 millioner kroner i inntekter i 2020. I dag er to ansatte sluttet, to permittert og en person i permisjon er ikke erstattet.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Slik skal de styrke reiselivet på Voss

  Voss Rafting fikk godt med påmeldinger av norske turister i sommer.
  Voss Rafting fikk godt med påmeldinger av norske turister i sommer. Foto: Bård Bøe

  Nå slår Næringshagen på Voss og Visit Voss seg sammen. Dette skyldes blant annet utfordringene i reiselivet og næringslivet på under koronapandemien. Det fusjonerte selskapet søker nå en felles daglig leder som skal selge Voss.

  – Voss er en av Norges mest spennende merkevarer, velkjent både i Norge og utlandet for blant annet ekstremsport, kick, adrenalin og både harde og myke fjell- og utendørsopplevelser, skriver styreleder Per Berge i Destinasjon Voss.

  Han sier de ser et stort potensiale ved at alle gode krefter jobber sammen.

 • av NTB
  DEL

  Hotelleier tror hoteller blir gjort om til boliger og kontorer

  Hotelleier Christian Ringnes tror at hotellene som ser bra ut blir vinnerne.
  Hotelleier Christian Ringnes tror at hotellene som ser bra ut blir vinnerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

  Hotelleier Christian Ringnes tror koronapandemien vil føre til at hoteller gjøres om til boliger eller kontorbygg.

  Christian Ringnes tror mange av landets hotellaktører får trøbbel innen hotellbransjen er tilbake til normalen, skriver Dagens Næringsliv.

  – Hotellene som ser bra ut, blir vinnerne. De som struper inn på vedlikeholdet fordi de ikke har penger, vil tape. Vi vil helt sikkert se at en del hoteller vil bli konvertert til leiligheter og kanskje også tilbake til kontorer. Nybyggingsaktiviteten vil stanse opp, tror Ringnes.

  I oktober var kun 23,3 prosent av hotellkapasiteten i Oslo utleid. Ingenting tyder på at november blir bedre.

  – De hotellene som har vært minst berørt av krisen, er jo budsjetthotellene på mindre steder lett tilgjengelige med bil og tog; de som er lite avhengig av internasjonal trafikk, sier Ringnes. Han håper at det gradvis blir bedre gjennom 2021 og at bransjen vil være tilbake til normalen i 2023.

 • av Sigrid Haaland
  DEL

  Oljegigant kjøper karbonfangstselskap fra Bergen

  Den amerikanske oljekjempen Baker Hughes har kjøpt opp bergensbaserte Compact Carbon Capture.

  – For oss er dette en kjempemulighet. Vi får tilført penger så vi kan videreutvikle teknologien vår, og Baker Hughes er den beste samarbeidsparteren vi kunne hatt.

  Det sier daglig leder Torleif Madsen. Selskapet skal ha base i Bergen også etter oppkjøpet.

  Torleif Madsen i Compact Carbon Capture.
  Torleif Madsen i Compact Carbon Capture. Foto: Bendik Støren
 • av Marie Misund Bringslid
  DEL

  Kanadisk teknologigigant investerer i bergensk medieselskap

  NBA-topp Stephen Hellmuth (til v.) og Sixty-sjef Kjetil Horneland.
  NBA-topp Stephen Hellmuth (til v.) og Sixty-sjef Kjetil Horneland. Foto: Tor Høvik

  Medieteknologiselskapet Sixty, som blant annet har levert grafikk til basketkampene i NBA, får med den kanadiske teknologigiganten Evertz på laget.

  Evertz går inn i Ease Live-satsingen til Sixty, som blir skilt ut i en egen virksomhet med navnet Ease Live As.

  – Det er en drømmesituasjon for oss. Evertz er en verdensledende aktør på videoteknologi med 444 millioner dollar i omsetning. Det er fantastisk å få en slik industrielt motivert investor med på lager, sier administrerende direktør i Sixty, Kjetil Horneland.

  Sixty har hovedkontor i Bergen med 25 ansatte, og har jobbet med selskaper som TV2, Altibox og Vizrt.

  I 2019 hadde selskapet et resultat før skatt på minus 16,2 millioner kroner.

  – Det er mange bergensinvestorer som har trodd på oss som fortjener en takk i dag. Espen Galtung Døsvig reddet oss når det sto på som verst i fjor høst. Ellers må jeg trekke frem Eva Lerøy, Paal Mowinckel og Helge Thorbjørnsen som viktige støttespillere, sier Horneland.

 • av Marie Misund Bringslid
  DEL

  Vil ha mannskapsbytte inn i covid-19-forskrift

  Harald Solberg er administrerende direktør i Rederiforbundet.
  Harald Solberg er administrerende direktør i Rederiforbundet. Foto: Rederiforbundet

  Natt til lørdag trer nye innreiseregler i kraft som pålegger de fleste sjøfolk som skal mønstre på skip i Norge 10 dager innreisekarantene.

  Det strider mot FNs maritime organisasjon (IMO) sin protokoll for mannskapsskifter, og gjør en allerede vanskelig situasjon verre, sier Harald Solberg i Norges Rederiforbund.

  – Nå er det viktig å få en egen bestemmelse for mannskapsskifte på skip inn i Covid 19-forskriften. Hvis disse reglene blir stående vil vi miste troverdigheten i arbeidet vi gjør for å legge til rette for mannskapsbytter internasjonalt, sier Solberg til BT.

  Rederiforbundet har oversendt et brev til Helsedepartementet der de foreslår særskilte innreisebestemmelser for sjøfolk i offshore og handelsflåten.

  – Slik situasjonen er i dag er utfordringene med karanteneregler så store at mannskap kan bruke opptil fire uker hjemmefra til de kommer ut på et skip. Det er en enorm mental belastning for mannskapet, sier Solberg.

  Utkilen er blant rederiene som har vært hardt rammet av korona. Les om puslespillet for å få de nye skipene hjem fra Kina.

Publisert
BT anbefaler

Legen Rune Larsen (60) var sikker på at han skulle kokes da han ble innlagt på sykehuset

Infeksjonen er kraftig. Rune Arild Larsen innser at han må komme seg på sykehus.

 1. Webview