Krim direkte

Festet innlegg
109 sauer reddet fra fjøsbrann i Gaupne
11. februar kl 12:09av Hilde Heian
DEL

Mandag ble det litt før klokken 12 meldt om brann i et fjøs i Engjadalsvegen i Gaupne i Luster.

- De åpne flammene skal nå være slukket. Nå holder de på å evakuere 50 sauer som fremdeles er inne i fjøset, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt ved 12-tiden mandag.

Alle dyrene er ute og brannen er slukket, melder politiet like før klokken 12.20. En stund var det fare for at brannen skulle spre seg til et bolighus i nærheten.

- Brannmannskapene som var først på stedet har gjort en kjempejobb og fikk slukket brannen. Bonden hadde begynt å evakuere sauene, sier innsatsleder Elmer Sjøvoll i brannvesenet. 

Ifølge politiet er 109 dyr tilsett av veterinær og de er i god form. Bonden er blitt undersøkt av ambulansepersonell, og er også i god form.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Ken Rossland
  DEL

  Minst fire timers venting på kolonne over Hardangervidda

  KØ: Haugastøl på Riksvei 7 over Hardangervidda søndag ettermiddag.
  KØ: Haugastøl på Riksvei 7 over Hardangervidda søndag ettermiddag.
  FOTO: STATENS VEGVESENS WEBKAMERA

  Vegtrafikksentralen melder søndag ettermiddag at det er minst fire timers venting på kolonne over Hardangervidda fra øst. Fra vest må bilistene belage seg på mellom to og tre timers venting.

  - Ventetiden kan øke utover kvelden. Det er fare for at vegen blir stengt, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen søndag klokken 17.

  - Sikreste vei mellom øst og vest er nå Filefjell, sier Larsen.

  • Fjellovergangen over Hemsedal ble stengt like før klokken 17. Årsaken er at flere vogntog på vei østover kjørte seg fast. Det  gjør at vogntog på vei vestover ikke kommer seg forbi.
  • På fylkeveis 50 mellom Aurland og Hol er det kolonnekjøring, med to timer venting fra øst.
  • Vikadjellet er stengt.
  • E134 er åpen.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Natt med mye fyll og vold  

  Politiet melder om en travel natt til søndag i Bergen.

  - Det har vært mange unge mennesker i sentrum, og vi har hatt mye å gjøre, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Morten Rebnor.

  Klokken 02.00: Det ble meldt om slagsmål mellom flere personer på Torgallmenningen. Det var over før politiet kom til stedet.

  Klokken 01.40: En beruset og aggressiv mannlig gjest skal ha sparket til en polititjenestemann på et utested på Nedre Ole Bulls plass. Mannen ble satt i drukkenskapsarresten og blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

  Klokken 01.25: Politiet rykket ut til et slagsmål mellom flere personer på Tårnplass. Politiet fikk kontroll på to menn. Ingen skal ha blitt skadet. En av mennene blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

  Klokken 01.15: Politiet melder om slagsmål mellom gjester på et utested på Torget. Ingen skal ha blitt skadet. Slåsskjempene ble bortvist fra stedet.

  Klokken 00.53: En mannlig gjest skal ha laget bråk inne på et utested i Valkendorfsgaten. Han roet seg da politiet kom til stedet, og fikk et pålegg om å holde seg borte fra Bergen sentrum til søndag formiddag.

  Klokken 00.25: En beruset mannlig gjest skal ifølge politiet ha laget kvalme og kommet med verbale trusler mot andre gjester på McDonalds på Torgallmenningen. Han skal også ha forsøkt å slå til en vekter. Mannen blir anmeldt for ordensforstyrrelse, innsatt i drukkenskapsarrest.

 • av Adalheidur Oldeide
  DEL

  Tre personer slått på utested

  En mann skal ha slått tre personer på utestedet Meieriet i Sogndal. Ingen skal ha blitt skadet, skriver politiet på Twitter.

  Mannen er bortvist fra stedet og politiet har opprettet sak. 

 • av Adalheidur Oldeide
  DEL

  Forsøkte å skalle ned ordensvakt

  En mann forsøkte å skalle ned en ordensvakt på et utested i Bergen sentrum. Ingen ble skadet og politiet har kontroll på mannen, opplyser politiet på Twitter. 

 • av Adalheidur Oldeide
  DEL

  Bortvist fra Zachen

  To menn er bortvist fra Zachariasbryggen etter at de skal ha kastet glass inn i en av barene, melder politiet på Twitter. Ingen skal ha blitt skadet. 

 • av Ken Rossland
  DEL

  Fritidsbåt på grunn - to menn reddet

  Redningshelikopter fra Sola, ambulansebåt og ressurser fra brannvesenet ble rekvirert lørdag kveld etter at en mindre fritidsbåt gikk på grunn vest for Austevoll.

  Klokken 22.15 meldte Hovedredningssentralen i Sør-Norge at to personer var blitt tatt om bord i ambulansebåten. De to skal være uskadde.

  Redningsleder Steinar Vatne opplyser at båten gikk på grunn i Møkstrafjorden. De to mennene i båten meldte fra til AMK, som så meldte videre.

  - Det var forholdsvis bra vær da grunnstøtingen skjedde, sier Vatne.

  Det gikk 25 minutter fra mennene ba om hjelp til de ble reddet.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Melder om tannbørstetjuvar i Skoda

  Politiet skriv på Twitter at dei har fått meldingar frå to Rema 1000 butikkar om at to personar har vore innom og stole elektriske tannbørstehovud.

  – Dei skal ha vore inne på Øyrane torg og fått med seg tannbørstehovud for 7700 kroner, seier operasjonsleiar i Vest politidistrikt, Per Algrøy.

  Dei same personane skal også ha prøvd seg på butikken i Søre Øyjorden. Der vart dei oppdaga før dei hadde fått med seg tannbørstar ut av butikken.

  Tjuvane køyrer ifølgje politiet ein mørk Skoda stasjonsvogn. 

  Fenomenet er ikkje ukjent for politiet.

  – Vi har fått melding om liknande saker elles i landet, seier Algrøy. 

  Klokken 13.44 melder politiet om at dei har pågripe ein av dei mistenkte i Odda etter eit tjuveri frå Europris. Den andre personen sprang frå staden før politiet kom fram. Bilen til dei to er ikkje funnen, skriv Vest politidistrikt på Twitter.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Kvinne falt i Vågen

  En kvinne falt i sjøen da hun skulle gå om bord i en båt som lå til kai ved Zachariasbryggen. Dette ble meldt klokken 02.35 natt til lørdag, melder politiet på Twitter. Kvinnen skal ha kommet seg raskt opp på land igjen og virket uskadet. Hun ble likevel blir kjørt til Legevakten for sjekk. 

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Sa han ble sparket av flere menn

  Klokken 03.05 rykket politiet ut til Nygårdsgaten, der de fant en beruset mann liggende på fortauet. 

  – Mannen hadde et kutt på haken, og var hoven i ansiktet. Han ble kjørt til legevakten for behandling, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Per Algrøy. Mannen forklarte at han ble sparket av flere menn da han lå på bakken. Han husket ikke foranledningen og kunne ikke gi noe beskrivelse av gjernings personene. 

  – Vi har bare mannens forklaring å bygge på, sier Algrøy.

  Ellers var det flere hendelser med rus og vold i sentrum av Bergen i natt til lørdag.

  I Christian Michelsens gate skal en beruset mannlig gjest ha slått til en vekter på et utestedet. Vekteren skal være uskadet etter hendelsen. 

  I Michael Krohns gate ble det meldt om slagsmål mellom tre menn. Politiet har snakket med slåsskjempene, og ingen av dem skal ha hatt behov for helsehjelp.

 • av Aurora Berg, Trygve Opheim
  DEL

  Norwegian-fly landet i Haugesund i stedet for Flesland

  FORSINKELSER: Lavere beredskap på Flesland gjorde at et Norwegian-fly valgte å lande i Haugesund.
  FORSINKELSER: Lavere beredskap på Flesland gjorde at et Norwegian-fly valgte å lande i Haugesund.
  FOTO: Paul S. Amundsen (arkiv)

  – På grunn av begrenset kapasitet på brann og redning på Flesland i kveld måtte vi undersøke landingsmulighetene flytypen vår har med den aktuelle kapasiteten før vi kunne lande, forklarer Tonje Næss, senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. 

  Hun sier at dette tok tid, noe som gjorde at flyet landet i Haugesund for å tanke mer drivstoff.

  – Flyet er nå straks på vei til Bergen igjen og kan lande med kapasiteten som er der nå, sier Næss.

  Helge Eidsnes, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland, forteller at grunnen for den begrensede kapasiteten var at de manglet en mann i beredskapen. 

  – Vi er vanligvis 4 mann på brannstasjonen, men på grunn av sykdom har det vært tre mann siden klokken 14.50, sier han.

  De har heller ikke lykkes i å få inn ekstravakter.

  – Flytrafikken har gått som normalt, og fly har landet som vanlig med unntak av det ene Norwegian flyet, sier han.

  Eidsnes understreker at slukkingskapasiteten på Flesland har vært like god som vanlig, selv om de manglet én mann.

  Han presiserer også at det var piloten om bord på Norwegian-flyet sin beslutning å lande i Haugesund. 

 • av Trygve Opheim
  DEL

  Han underslo 723.000 kroner fra Matsentralen. Nå blir straffen skjerpet. 

  DØMT: Påtalemyndighetene dømte dommen mot Olav Berg i tingretten. Nå har lagmannsretten skjerpet dommen til syv måneder ubetinget fengsel.
  DØMT: Påtalemyndighetene dømte dommen mot Olav Berg i tingretten. Nå har lagmannsretten skjerpet dommen til syv måneder ubetinget fengsel.
  FOTO: Elias Dahlen (arkiv)

  BA melder at straffen til den tidligere lederen av Matsentralen, Olav Berg, er skjerpet til syv måneders ubetinget fengsel

  Berg var tidligere dømt til seks måneder ubetinget fengsel og 100 timer samfunnsstraff i tingretten

  Det var mot slutten av 2018 at banken varslet Matsentralen om mistenkelige pengeoverføringer fra selskapets konto. 

  Berg har overfor BT forklart at han brukte pengene på internettspill, og at de ble overført i flere omganger. 

  – Jeg legger meg paddeflat. Det er bare helt utilgivelig, det jeg har gjort, sa han i sin forklaring for tingretten tidligere i år. 

 • av Aurora Berg
  DEL

  Brann i elektronisk ovn på Laksevåg

  Det har brent i en elektrisk ovn i Damsgårdsveien, opplyser 110-sentralen.

  – Vi fikk melding klokken 17.23, om brann i en elektrisk ovn. Innringeren hadde fått ovnen ut og slukket den, men vi møter på stedet for kontroll, sier Jan Ivar Hagen i 110-sentralen. 

 • av Erik Fossen
  DEL

  Thorhild Widvey tar over Festspillene

  Kulturdepartementet har oppnevnt Thorhild Widvey (63) som styreleder for Festspillene i Bergen, fra 2020 til 2023.

  Karmøyværingen tar over etter Magne Furuholmen. Widvey har tidligere sittet åtte år på Stortinget for Høyre, og var kulturminister fra 2013 til 2015. 

  Geir Kjell Andersland blir personlig vara for Widvey. Herman Friele er utnevnt til Statens representant i Festspillenes representantskap.

 • av Hilde Heian
  DEL

  Bilbrann på Kokstad

  FOTO: Tuva Åserud

  Brannmannskaper og politi rykker ut til en brann i en bil som sto inntil en vegg på Møller bil på Kokstad.

  - Det er en bruktbil som brenner og den sto inntil en vegg, men er nå dratt vekk, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.

  Han forteller at det er meldt om mye røyk i området.

  Nødetatene ble varslet klokken 10.34 fredag formiddag.

  Brannmannvesenet melder at brannen er slukket.

 • av Reidun Drægebø
  DEL

  Betydelig snøskredfare på Vestlandet 

  Meteorologene melder fredag morgen på Twitter om betydelig snøskredfare flere steder i landet. De oppfordrer folk til å følge med på Varsom.no for oppdatert snøskredvarsel. 

 • av Per Willy Lindberg
  DEL

  Tatt i 90 km/t i 50-sonen

  En 53 år gammel mann er dømt til fengsel i 14 dager og må betale 12.000 kroner i bot etter å ha blitt tatt i Morvikveien 27. august i år.

  Han kjørte da i 90 km/t i 50-sonen med sin bil.

  Mannen mister også førerkortet i seks måneder, ifølge en dom fra Bergen tingrett.

 • av Anne Elin Hovden
  DEL

  Her står julepynten i full fyr

  Nødetatene rykket i natt ut til en melding om brann i et tre i Strandgaten. Det viste seg å være en juledekorasjon utenfor en butikk som stod i full fyr.

  I løpet av det som Vest politidistrikt beskriver som en rolig natt, måtte de også ta seg av en mann i 30-årene som skapte seg vrang i Bergen sentrum. Politiet beskriver ham som beruset, lite samarbeidsvillig og kranglevoren. Han er anmeldt for ordensforstyrrelse, og måtte tilbringe resten av natten i fyllearresten.

 • av Adalheidur Oldeide, Kjetil K. Ullebø
  DEL

  Stargate-duo investerer i appen Voisey

  STARGATE: Tor Erik Hermansen til v. og Mikkel S. Eriksen utgjør duoen Stargate. Her under Grammy-utdelingen i 2009.
  STARGATE: Tor Erik Hermansen til v. og Mikkel S. Eriksen utgjør duoen Stargate. Her under Grammy-utdelingen i 2009.
  FOTO: NTB SCANPIX

  Den bergensutviklede appen Voisey ble nylig lansert i USA, Canada og en rekke europeiske land. 

  Musikkappen er utviklet av blant andre Pål Wagtskjold-Myran og Erlend Drevdal Hausken, og er kort forklart en app der man kan spille inn vokalspor eller laste opp egne beats og produksjoner. Ved hjelp av appen kan man blant annet legge vokal til produksjoner laget av andre brukere. 

  BT har tidligere skrevet at app-utviklerne Wagtskjold-Myran og Hausken har fått flere fra den internasjonale musikkbransjen med på laget - nå også Stargate-duoen, melder bransjenettstedet Music Business Worldwide.

  Nordmennene bak Stargate har skrevet og produsert låter for stjerner som Rihanna, Katy Perry og Beyoncé.

  Tor Erik Hermansen i Stargate sier blant annet til nettstedet at appen er låtskriving for fremtiden, og at den knytter sangere, låtskrivere, artister og produsenter sammen.

 • av Eystein Røssum
  DEL

  KNM «Thor Heyerdahl» attende i Bergen

  Skipssjef Arild Skoge (t.h) i samtale med den amerikanske kontreadmiralen Edward Cashman, som har leia den ståande martime NATO-styrken.
  Skipssjef Arild Skoge (t.h) i samtale med den amerikanske kontreadmiralen Edward Cashman, som har leia den ståande martime NATO-styrken.
  FOTO: Forsvaret

  Fregatten KNM «Thor Heyerdahl» ​vart tatt imot med flagg og glade ektefeller, foreldre, barn og kjærastar då dei klappa til kai ved Haakonsvern torsdag. Skipet har sidan juli vore ute i internasjonal teneste, som ein del av NATOs ståande maritime reaksjonsstyrke.

  Sjøforsvaret bidreg regelmessig med farty til NATOs ståande styrkar. Neste år skal Noreg ha kommandoen både over ein av fregattstyrkane og ein av marineryddarstyrkane. 

 • av Rune Christophersen
  DEL

  Legger klimamøte til Bergen

  Konferansearrangøren Ted har lagt sitt første globale klimamøte til Bergen. Konferansen arrangeres i Grieghallen 6. til 9. oktober 2020, skriver Visit Bergen i en pressemelding.

  Ted (Technology, Entertainment, Design) er en amerikansk stiftelse som arrangerer konferanser og foredrag over hele verden.

  Reiselivsdirektør Anders Nyland i Visit Bergen er svært fornøyd med at Ted legger konferansen til Bergen, og kaller det en anerkjennelse av byens forsknings- og utviklingsmiljø.