Krim direkte

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Heian
  DEL

  Fem personer evakuert på Stord

  Fem personer er evakuert fra nærliggende boliger på Haga på Stord der det er meldt om full fyr i en garasje. Ifølge Sør-Vest politidistrikt skal det være stor spredningsfare. Det brenner også i vegetasjonen på stedet.

 • av Hilde Heian
  DEL

  Full fyr i garasje på Stord

  Brannvesenet på Stord har fått melding om at det er full fyr i en garasje på Haga på Stord. Det skal være stor spredningsfare, opplyser Sør-Vest politidistrikt på Twitter ved 15.35-tiden tirsdag ettermiddag.

  To beboere skal være evakuerte fra en bolig som ligger vis a vis garasjen. Det brenner i vegetasjonen på stedet, melder politiet.

 • av Hanad Mohamed Ali
  DEL

  Mann tiltalt for sovevoldtekt

  En mann er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Sunnhordland i fjor høst. Kvinnen sov på grunn av alkoholpåvirkning, og var, ifølge tiltalen, ikke i stand til å motsette seg handlingen.

  - Jeg ønsker ikke å kommentere saken, sier mannens forsvarer, advokat Kjell Petter Neset til Bergens Tidende.

 • av Liv Solli Okkenhaug
  DEL

  Bolighus står i full fyr i Sveio

  110-sentralen i Sør-Vest melder at det brenner i en bolig i Førde i Sveio. 

  De åtte beboerne er alle gjort rede for. Kommunen jobber med å skaffe et midlertidig sted å bo for de involverte, opplyser politiet ved 15.35-tiden tirsdag ettermiddag.

  Huset står i full fyr, opplyser brannvesenet til Haugesunds Avis

  – Ingen personer er inne så vidt vi vet. Mannskapene melder om at huset er helt overtent, og spredningsfaren er vi usikker på. Det jobbes med utvendig slukking og begrensning av skader, sier vaktleder Kenneth Heigre ved 110-sentralen i Sør-Vest til avisen.

 • av Per Willy Lindberg
  DEL

  Nå skal NLA Høgskolen granskes

  FOTO: Tor Høvik (arkiv)

  Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) har varslet NLA Høgskolen om at akkrediteringen som høyskole skal revideres.

  Bakgrunnen er at det over tid har kommet bekymringsmeldinger om NLAs praktisering av prinsippet om akademisk frihet, melder NOKUT i en pressemelding.

  – NOKUT skal bidra til at samfunnet skal kunne ha tillit til kvaliteten i høyere utdanning. Derfor følger vi med på utviklingen ved universitetene og høyskolene med utgangspunkt i kvalitetskrav satt i lov og forskrifter. For å forsikre oss om at NLA fortsatt oppfyller alle krav vil vi revidere akkrediteringen høyskolen har hatt siden 2006, sier NOKUT-direktør Terje Mørland.

  Det har stormet rundt høyskolen i høst, etter at den lånte ut lokaler til et såkalt konversjonsseminar for homofile. En mangeårig professor og en førsteamanuensis har sagt opp, og forskere ved høyskolen har gått ut mot styret i et åpent brev.

  teaser
  i dag 🕒 13:33
  NLA skal granskes: Rektor sier de tar saken på «største alvor»

 • av Adalheidur Oldeide
  DEL

  Stenger julemarkedet

  FOTO: Tor Høvik

  På grunn av uværet som er ventet tirsdag, er det besluttet at julemarkedet på Festplassen ikke holder åpent tirsdag, melder BA

  Et kraftig lavtrykk på vei mot Sør-Norge vil føre til sterk vind langs kysten av Vestlandet. 

  I Hordaland vil det begynne å blåse opp tidlig natt til tirsdag, ifølge Stormgeo.

  teaser
  i dag 🕒 10:49
  Følg uværet direkte

 • av Anders Haga
  DEL

  Kontrollutvalget kaller inn rådmannen

  KALLES INN: Rådmann i Øygarden kommune, Siri Fahlvik Pettersen.
  KALLES INN: Rådmann i Øygarden kommune, Siri Fahlvik Pettersen.
  FOTO: Rune Sævig

  Mandag besluttet kontrollutvalget i Øygarden kommune å kalle inn rådmannen 18. desember for å å mer informasjon om anbudssaken i kommunen.

  Som BT har skrevet, har Øygarden kommune gitt oppdrag verdt 62,3 millioner kroner til selskapet Sartor Maskin AS. Det til tross for at rammeavtalen selskapet hadde med kommunen strakk seg bare til åtte millioner.

  - Vi vil ha fakta på bordet, og rådmannen må først og fremst fortelle oss hva som ligger i denne rammeavtalen, og hvilke juridiske vurderinger som er gjort, sier leder for Kontrollutvalget, Per Morken (Ap).

  Han utelukker ikke at de vil koble på Kommunerevisjonen i det videre arbeidet dersom de velger å granske saken nærmere.

  teaser
  6 desember
  Anbudssaken i Øygarden: – Det er bare å beklage. Vi handlet i god tro da vi gikk inn for prosjektene.

 • av Anne Elin Hovden
  DEL

  Hjemløse kan stå uten tilbud i julen

  LEDER: Arne L. Lynngård er leder for Kirkens Bymisjon.
  LEDER: Arne L. Lynngård er leder for Kirkens Bymisjon.
  FOTO: Arkiv

  Akuttovernattingen i Bergen, som drives av Kirkens Bymisjon, stenger mellom 23. desember og 6. januar. Grunnen er at organisasjonen mangler folk, pluss at det er behov for å vaske ned lokalene.

  Saken ble tatt opp av Diane A. Berbain (SV) i utvalg for helse og sosial i Bergen kommune i forrige uke. Byråd Lubna Jaffery svarte da at hun har vært i møte med Kirkens Bymisjon og sagt hun forventer at det blir funnet en løsning.

  - Så langt vi vet, er det 8-9 av dem som vanligvis benytter seg av tilbudet som ikke skal dra hjem i julen og som trenger et overnattingstilbud, sier Arne Liljedahl Lynngård. Han er daglig leder i Kirkens Bymisjon. Han sier de nå prøver å finne en alternativ løsning for de som trenger tak over hodet i julen.

  Akuttovernattingen har 32 sengeplasser og et sanitæranlegg med dusj og vaskemaskiner. Det benyttes hovedsaklig av gatearbeidere fra Romania. Organisasjonen får driftstilskudd fra Arbeids- og velferdsdirektoratet til overnattingsdelen, og fra Bergen kommune til sanitærdelen. Akuttovernattingen har vært åpen de to foregående julene.

 • av Per Willy Lindberg
  DEL

  Advarer mot potensielt dødelige piller

  FOTO: Tolletaten

  Tolletaten tok nylig et større parti blå MDMA-/ecstasy-piller på vei inn til Norge.

  Pillene er trekantet med hodeskallelogo fra filmen «The Punisher».

  Dette kan være samme type som britiske myndigheter advarte mot i sommer etter at to ungdommer døde etter å ha brukt de.

  Både tollvesenet og politiet advarer mot pillene. Politiet er kjent med at de har vært «observert i Vest politidistrikt», skriver politiets nettpatrulje.

 • av Per Willy Lindberg
  DEL

  En tatt for tannbørstetyveri

  Politiet har pågrepet en mann i slutten av 20-årene. Han er siktet for tyveri og forsøk på tyveri av tannbørster fra to Rema 1000-butikker i Bergen.

  - Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politiadvokat Trine Frantzen i Vest politidistrikt.

  Politiet arbeider ut fra en teori om at mannen er såkalt omreisende vinningskriminell.

  Politiet ønsker å fengsle mannen fordi de mener det er fare for at han kan begå ny kriminalitet, ødelegge bevis eller rømme landet. 

  - Han nekter straffskyld, sier forsvarer Bjarte Aarlie.

 • av Ken Rossland
  DEL

  Opp mot tre timers venting på kolonne over Hardangervidda

  KØ: Haugastøl på Riksvei 7 over Hardangervidda søndag ettermiddag.
  KØ: Haugastøl på Riksvei 7 over Hardangervidda søndag ettermiddag.
  FOTO: STATENS VEGVESENS WEBKAMERA

  Vegtrafikksentralen melder søndag ettermiddag at det er minst én time venting på kolonne over Hardangervidda fra øst. Fra vest må bilistene belage seg på mellom to og tre timers venting.

  - Ventetiden kan øke utover kvelden. Det er fare for at vegen blir stengt, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen søndag klokken 17.

  - Sikreste vei mellom øst og vest er nå Filefjell, sier Larsen.

  • Fjellovergangen over Hemsedal ble stengt like før klokken 17. Årsaken er at flere vogntog på vei østover kjørte seg fast. Det  gjør at vogntog på vei vestover ikke kommer seg forbi.
  • På fylkeveis 50 mellom Aurland og Hol er det kolonnekjøring, med to timer venting fra øst.
  • Vikafjellet er stengt.
  • E134 er åpen.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Natt med mye fyll og vold  

  Politiet melder om en travel natt til søndag i Bergen.

  - Det har vært mange unge mennesker i sentrum, og vi har hatt mye å gjøre, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Morten Rebnor.

  Klokken 02.00: Det ble meldt om slagsmål mellom flere personer på Torgallmenningen. Det var over før politiet kom til stedet.

  Klokken 01.40: En beruset og aggressiv mannlig gjest skal ha sparket til en polititjenestemann på et utested på Nedre Ole Bulls plass. Mannen ble satt i drukkenskapsarresten og blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

  Klokken 01.25: Politiet rykket ut til et slagsmål mellom flere personer på Tårnplass. Politiet fikk kontroll på to menn. Ingen skal ha blitt skadet. En av mennene blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

  Klokken 01.15: Politiet melder om slagsmål mellom gjester på et utested på Torget. Ingen skal ha blitt skadet. Slåsskjempene ble bortvist fra stedet.

  Klokken 00.53: En mannlig gjest skal ha laget bråk inne på et utested i Valkendorfsgaten. Han roet seg da politiet kom til stedet, og fikk et pålegg om å holde seg borte fra Bergen sentrum til søndag formiddag.

  Klokken 00.25: En beruset mannlig gjest skal ifølge politiet ha laget kvalme og kommet med verbale trusler mot andre gjester på McDonalds på Torgallmenningen. Han skal også ha forsøkt å slå til en vekter. Mannen blir anmeldt for ordensforstyrrelse, innsatt i drukkenskapsarrest.

 • av Adalheidur Oldeide
  DEL

  Tre personer slått på utested

  En mann skal ha slått tre personer på utestedet Meieriet i Sogndal. Ingen skal ha blitt skadet, skriver politiet på Twitter.

  Mannen er bortvist fra stedet og politiet har opprettet sak. 

 • av Adalheidur Oldeide
  DEL

  Forsøkte å skalle ned ordensvakt

  En mann forsøkte å skalle ned en ordensvakt på et utested i Bergen sentrum. Ingen ble skadet og politiet har kontroll på mannen, opplyser politiet på Twitter. 

 • av Adalheidur Oldeide
  DEL

  Bortvist fra Zachen

  To menn er bortvist fra Zachariasbryggen etter at de skal ha kastet glass inn i en av barene, melder politiet på Twitter. Ingen skal ha blitt skadet. 

 • av Ken Rossland
  DEL

  Fritidsbåt på grunn - to menn reddet

  Redningshelikopter fra Sola, ambulansebåt og ressurser fra brannvesenet ble rekvirert lørdag kveld etter at en mindre fritidsbåt gikk på grunn vest for Austevoll.

  Klokken 22.15 meldte Hovedredningssentralen i Sør-Norge at to personer var blitt tatt om bord i ambulansebåten. De to skal være uskadde.

  Redningsleder Steinar Vatne opplyser at båten gikk på grunn i Møkstrafjorden. De to mennene i båten meldte fra til AMK, som så meldte videre.

  - Det var forholdsvis bra vær da grunnstøtingen skjedde, sier Vatne.

  Det gikk 25 minutter fra mennene ba om hjelp til de ble reddet.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Melder om tannbørstetjuvar i Skoda

  Politiet skriv på Twitter at dei har fått meldingar frå to Rema 1000 butikkar om at to personar har vore innom og stole elektriske tannbørstehovud.

  – Dei skal ha vore inne på Øyrane torg og fått med seg tannbørstehovud for 7700 kroner, seier operasjonsleiar i Vest politidistrikt, Per Algrøy.

  Dei same personane skal også ha prøvd seg på butikken i Søre Øyjorden. Der vart dei oppdaga før dei hadde fått med seg tannbørstar ut av butikken.

  Tjuvane køyrer ifølgje politiet ein mørk Skoda stasjonsvogn. 

  Fenomenet er ikkje ukjent for politiet.

  – Vi har fått melding om liknande saker elles i landet, seier Algrøy. 

  Klokken 13.44 melder politiet om at dei har pågripe ein av dei mistenkte i Odda etter eit tjuveri frå Europris. Den andre personen sprang frå staden før politiet kom fram. Bilen til dei to er ikkje funnen, skriv Vest politidistrikt på Twitter.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Kvinne falt i Vågen

  En kvinne falt i sjøen da hun skulle gå om bord i en båt som lå til kai ved Zachariasbryggen. Dette ble meldt klokken 02.35 natt til lørdag, melder politiet på Twitter. Kvinnen skal ha kommet seg raskt opp på land igjen og virket uskadet. Hun ble likevel blir kjørt til Legevakten for sjekk. 

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Sa han ble sparket av flere menn

  Klokken 03.05 rykket politiet ut til Nygårdsgaten, der de fant en beruset mann liggende på fortauet. 

  – Mannen hadde et kutt på haken, og var hoven i ansiktet. Han ble kjørt til legevakten for behandling, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Per Algrøy. Mannen forklarte at han ble sparket av flere menn da han lå på bakken. Han husket ikke foranledningen og kunne ikke gi noe beskrivelse av gjernings personene. 

  – Vi har bare mannens forklaring å bygge på, sier Algrøy.

  Ellers var det flere hendelser med rus og vold i sentrum av Bergen i natt til lørdag.

  I Christian Michelsens gate skal en beruset mannlig gjest ha slått til en vekter på et utestedet. Vekteren skal være uskadet etter hendelsen. 

  I Michael Krohns gate ble det meldt om slagsmål mellom tre menn. Politiet har snakket med slåsskjempene, og ingen av dem skal ha hatt behov for helsehjelp.

 • av Aurora Berg, Trygve Opheim
  DEL

  Norwegian-fly landet i Haugesund i stedet for Flesland

  FORSINKELSER: Lavere beredskap på Flesland gjorde at et Norwegian-fly valgte å lande i Haugesund.
  FORSINKELSER: Lavere beredskap på Flesland gjorde at et Norwegian-fly valgte å lande i Haugesund.
  FOTO: Paul S. Amundsen (arkiv)

  – På grunn av begrenset kapasitet på brann og redning på Flesland i kveld måtte vi undersøke landingsmulighetene flytypen vår har med den aktuelle kapasiteten før vi kunne lande, forklarer Tonje Næss, senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian. 

  Hun sier at dette tok tid, noe som gjorde at flyet landet i Haugesund for å tanke mer drivstoff.

  – Flyet er nå straks på vei til Bergen igjen og kan lande med kapasiteten som er der nå, sier Næss.

  Helge Eidsnes, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland, forteller at grunnen for den begrensede kapasiteten var at de manglet en mann i beredskapen. 

  – Vi er vanligvis 4 mann på brannstasjonen, men på grunn av sykdom har det vært tre mann siden klokken 14.50, sier han.

  De har heller ikke lykkes i å få inn ekstravakter.

  – Flytrafikken har gått som normalt, og fly har landet som vanlig med unntak av det ene Norwegian flyet, sier han.

  Eidsnes understreker at slukkingskapasiteten på Flesland har vært like god som vanlig, selv om de manglet én mann.

  Han presiserer også at det var piloten om bord på Norwegian-flyet sin beslutning å lande i Haugesund.