Krim direkte

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Atle Andersson
  DEL

  Ungdom til sykehus etter mopedulykke

  En gutt i 17-årsalderen ble kjørt til Haukeland universitetssykehus etter å ha veltet med en moped på Paradis i ett-tiden natt til søndag. Skadeomfanget er ukjent.

  - Han hadde ikke hjelm og det er mistanke om kjøring i alkoholpåvirket tilstand, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.

  Knappen opplyser også om to andre tilfeller av ruskjøring. En mopedfører ble klokken 02.36 stanset av politiet i Stryn etter mistanke om kjøring i ikke-edru tilstand.

  - Litt før midnatt ble en mann i 30-årene stanset ved Hauglandshella på Askøy. Han fremsto som meget beruset da politiet stanset kjøreturen, opplyser Knappen.

 • av Atle Andersson
  DEL

  Knivstukket av kvinne på Stord

  En mann ble sendt til legevakt med stikkskader etter en hendelse i Sagvåg på Stord natt til søndag.

  En kvinne i slutten av 30-årene skal ha angrepet en mann med kniv. Les hele saken her.

 • av Atle Andersson
  DEL

  Til sykehus etter ørebiting på Osterøy

  En mann i 20-årene ble kjørt til Haukeland universitetssykehus etter et slagsmål på Valestrandsfossen i Osterøy kommune.

  - En jevnaldrende mann bet av en del av øret til fornærmede, og vedkommende måtte sendes til sykehus etter hendelsen, opplyser operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.

  Politiet rykket ut med tre patruljer til en lokal pub, etter melding om at flere personer var involvert i slagsmål i 01.30-tiden natt til søndag.

  - Det var mange berusede personer på stedet, men politiet fikk raskt kontroll på situasjonen, sier Knappen.

  En mann i 20-årene er mistenkt for ørebitingen og blir avhørt av politiet søndag.

  Han er satt i varetekt etter hendelsen.

 • av Atle Andersson
  DEL

  - Truet med å drepe politifolk

  - En travel natt for politiet med slagsmål, kroppskader og ordensforstyrrelser, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.

  I halv ett tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene pågrepet i Bergen sentrum.

  - Først kom han løpende bort til en politibil ved Lidohjørnet, slo på ruten og kommanderte politifolkene ut av bilen. Mannen var meget beruset. Senere kom han med drapstrusler mot politifolkene, og han er anmeldt for dette. Mannen er satt i fengslig forvaring, sier Knappen.

  En mann i 30-årene ble satt i drukkenskapsarresten etter å ha skapt mye bråk på et utested på Ole Bulls plass. Han nektet også å oppgi personalia til politiet. Litt senere på natten ble en annen urokråke pågrepet og satt i arresten fordi han nektet å etterkomme politiets pålegg om å forlate Bergen sentrum.

 • av Ingunn Røren
  DEL

  Reddet av redningshelikopter ved Vassbygdi 

  En person er reddet ned fra fjellet ved Vassbygdi i Sogn. Personen var på tur med fire andre, og ble underveis så sliten at det var behov for å komme seg ned fra fjellet. Personen og en annen i turfølget ble firet opp i redningshelikopteret rundt klokken 21.50, mens de tre andre i følget tar seg ned fra fjellet på egenhånd.  

 • av Ingunn Røren
  DEL

  Reddet av redningshelikopter ved Vassbygdi 

  En person er reddet ned fra fjellet ved Vassbygdi i Sogn. Personen var på tur med fire andre, og ble underveis så sliten at det var behov for å komme seg ned fra fjellet. Personen og en annen i turfølget ble firet opp i redningshelikopteret rundt klokken 21.50, mens de tre andre i følget tar seg ned fra fjellet på egenhånd.  

 • av Kjetil Gillesvik
  DEL

  Fest kom ut av kontroll i Fana, politiet ber foreldre hente barna sine

  Rundt 150 ungdommer, mange av dem under 18 år, skal ha vært til stede da politiet grep inn og stoppet festen på Skjold i Fana. Da var festen kommet helt ut av kontroll, opplyser Vest politidistrikt på Twitter.

  De forteller også at mange var beruset og bedrev ordensforstyrrelser. Ingen skal imidlertid være skadet eller utsatt for vold. 

  Festen er nå avsluttet, men ved 21-tiden hadde ungdommene flyttet seg videre til området rundt Lagunen.

  - Politiet er på stedet for å holde kontroll på dem, det er ganske mange ungdommer. Mange er beruset, og vi oppfordrer foreldre som har ungdom i området om å hente dem, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt. 

  Klokken 21.30 melder politiet at en del foreldre har hentet sine barn. Noen av ungdommene fikk muntlige pålegg fra politiet, men ingen er anmeldt for noe. 

 • av Karoline Risnes
  DEL

  Strømbrudd i Åsane

  I overkant av 1000 husstander er berørt av et strømbrudd i Morvik og Mjølkeråen i Åsane.

  Strømbruddet skyldes driftsforstyrrelse, og ble registrert ved 14.30-tiden. 

  – De berørte kundene er varslet på SMS. Vi har folk på vei for å koble om der det er kabelfeil, sier kommunikasjonssjef Kirsten Øystese i BKK.

  Ifølge BKKs oversikt for strømstans beregnes feilen utbedret før klokken 17.30.

  Klokken 15.48 viser BKKs kart at feilen er utbedret i store deler av området. Det er nå 132 kunders om er berørt i Mjølkeråen. 

  BKK opplyser at et aggregat er på vei.

 • av Karoline Risnes
  DEL

  Langt rør skaper fare for båttrafikk ved Askøy

  Et hundre meter langt rør flyter i sjøen utenfor Nedre Strand på Askøy, opplyser 110-sentralen.

  Brannvesenet er ute i båt for å kontrollere røret.

  – Det viser seg å være et kloakkrør som har løsnet fra bunnen og flyter i overflaten. De arbeider med å merke røret med lys og oransje bøyer for å unngå farlige situasjoner, sier vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen.

  Røret, som flyter mellom Nedre Strand og Storholmen, ligger midt i et område for småbåter.

  – Det er fare for båttrafikken. Vi har informert Kystradioen som skal gå ut med en trafikkmelding. Vi må passe på at ingen båter går på det, sier Hartvigsen.

 • av Atle Andersson
  DEL

  Strømbrudd på Søråshøgda

  248 kunder på Søråshøgda i Ytrebygda var uten strøm i 11-tiden lørdag formiddag.

  - Strømbruddet skyldes en kabelfeil. Vi jobber nå med omkobling for disse kundene, opplyser pressevakt Kirsten Øystese i BKK.

  På det meste var 670 kunder rammet. BKK opplyser at feilen er forventet rettet innen klokken 12.30, men BT har hørt at noen i området allerede har fått strømmen tilbake.

 • av Atle Andersson
  DEL

  - Sparket politimann i bakhodet

  En mann i 30-årene er satt i fengslig forvaring etter at han skal ha sparket en polititjenestemann i bakhodet natt til lørdag.

  Hendelsen fant sted i nærheten av politihuset i Bergen sentrum klokken 03.15.

  - Politiet fikk først melding om en mann som hevdet seg slått. En av tjenestemennene som kom til stedet, skal så ha blitt sparket og fått seg en smell i hodet, forteller operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.

  Politimannen fikk tilsyn på legevakten og har fått oppfølging av sin nærmeste leder, opplyser Knappen. Den mistenkte mannen blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

  En annen mann i midten av 30-årene måtte overnatte i drukkenskapsarresten etter å ha oppført seg plagsomt mot ansatte på  McDonald's på Torgallmenningen. 

  - Mannen skal blant annet ha filmet og tatt bilder av ansatte på spisestedet. Han fikk først pålegg av politiet om å forlate Bergen sentrum. Siden han ikke etterkom dette pålegget, ble han satt i arresten, sier operasjonsleder Knappen.

 • av Anne Rokkan
  DEL

  Forlatt bål i Morviklien slukkes

  Brannvesenet rykket ut etter at en forbipasserende oppdaget et bål uten tilsyn i Morviklien.

  Brannvesenet besluttet å slukke bålet.

  - Bålet består av treverk og lignende, og skal være på størrelse med en liten bil, fortalte vaktkommandør i 110 Hordaland, Ole Jakob Hartvigsen klokken 13.55.

  Det skal ikke ha vært fare for at bålet kunne spre seg.

 • av Marianne Nilsen
  DEL

  Slåsskamp på bensinstasjon

  Natt til fredag rykket politiet ut til Best-stasjonen i Førde.

  – Vi fikk melding om at flere personer sloss. Da vi kom frem hadde gjerningspersonene forlatt stedet, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.

  Den fornærmede sto igjen, men skal ikke være skadet. Politiet vil etterforske saken.

  – Vi vil også sikre video fra stedet for å finne ut hva som har skjedd.

  Omtrent på samme tid, klokken 01.00, fikk politiet melding om en person som ikke ville forlate Meieriet Pub.

  – Han var kranglete, ufin og godt beruset. Han var så beruset at vi måtte ta han med til legevakten for sjekk, sier Algrøy.

 • av Ørjan Torheim
  DEL

  Klager på at overgrepssak fra barnehage ble henlagt

  Saken mot en mannlig ansatt i en barnehage i Bergen ble sist uke henlagt av statsadvokaten.

  Mannen ble i februar i år pågrepet på vei til jobb og ble fengslet.

  Mannen var siktet for overgrep mot tre av barnehagebarna. Totalt 13 barn ble avhørt som del av politiets etterforskning, men for ti av dem ble sakene henlagt før saken kom til statsadvokaten.

  Politiet skal ha innstilt på tiltale. Statsadvokat Trond Høvik mente på sin side at det ikke var gode nok bevis til det.

  Han henla saken etter bevisets stilling.

  Nå sier bistandsadvokat Cecilie Wallevik, som representerer de tre barna, at henleggelsen vil bli påklaget til Riksadvokaten.

  - De pårørende er uenige med statsadvokatens avgjørelse og hans syn på bevissituasjonen. Dette gjelder små barn, og de vil prøve klagemuligheten, uttaler Wallevik til BT.

 • av Julianne Bråten Mossing
  DEL

  Undersøker mistenkelig dødsfall på Stord 

  Politiet på Stord har hentet inn krimteknisk hjelp fra Haugesund, skriver avisen Sunnhordland. 

  En person i 30-årene ble funnet død på en adresse på Ås ved Leirvik sentrum natt til torsdag. 

 • av Kari Pedersen
  DEL

  Varsler ny sykehusstreik tirsdag 

  Tirsdag kan det igjen bli streik i Helse Bergen. 112 ingeniører, bioingeniører, radiografer, farmasøyter og jordmødre går til streik dersom ikke meklingen fører frem. 

  Streiken omfatter tre helseforetak: Oslo universitetssykehus, Helse Bergen og Helse Møre og Romsdal. 

  Mandag 23. september møtes Spekter og SAN Helse (NITO, Den norske jordmorforening og Norges Farmaceutiske Forening) hos Riksmekleren etter at partene før sommeren ikke klarte å bli enige i mellomoppgjøret.

  -  Vi sakker akterut i lønnsutviklingen sammenliknet med grupper med like lang utdanning. Erfaringen vår og kompetanse vi sitter på blir ikke verdsatt av arbeidsgiver, sier Brynhild Asperud, leder NITO Spekter i en pressemelding.  

 • av Julianne Bråten Mossing
  DEL

  - Sannsynligvis ikke fallulykke

  Et redningshelikopter hentet onsdag en person som omkom på øyen Hovden i Flora. Politiet fikk meldinger om en fallulykke. 

  Torsdag opplyser tjenestedsleder Wenche Hope at personen er sendt til obduksjon. 

  - Mest sannsynlig er ikke dette en politisak. Det er ikke noe som tyder på at han har falt, sier hun til BT torsdag morgen. 

 • av Karoline Risnes
  DEL

  Fallulykke i Flora

  Et redningshelikopter og politi har satt igang en redningsaksjon etter melding om en fallulykke i Flora.

  Vest politidistrikt koordinerer aksjonen.

  – Redningshelikopteret er på vei i retur til Florø, og politi og ambulanse har overtatt på stedet, opplyser Steinar Vatne ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge ved 16.15-tiden.

  Årsaken til ulykken er ennå ukjent.

  Les mer om fallulykken her.

 • av Rune Stølås
  DEL

  Våknet til fremmed, sovende mann på gjesterommet

  Ved 02-tiden natt til onsdag hørte beboerne i leiligheten i Lille Øvregate i Bergen lyder de trodde kom fra naboen. Men da de sjekket gjesterommet i 05-tiden, oppdaget de en fremmed mann som lå å sov. 

  - De fikk seg en ubehagelig overraskelse og ringte politiet. Mannen hadde knust et vindu og tatt seg inn. Han sov godt da politiet kom, opplyser operasjonsleder Morten Rebnord ved Vest politidistrikt. 

  Resten av natten må mannen tilbringe på et av «gjesterommene» i kjelleren på politistasjonen.

  - Vi vet ikke hvorfor han havnet i den leiligheten, men nå får han sove videre hos politiet og forklare seg utpå formiddagen. 

  Mannen er i slutten av 30-årene og er ifølge Rebnord «godt kjent» av politiet. 

 • av Hanne Eskeland
  DEL

  Hest fast i gjørme på Askøy: – Han står godt nedi dritten

  Kl. 15.12 fikk brannvesenet melding om en hest som skulle ha gått seg fast i dyp gjørme i Krokåsdalen på Askøy. 

  Vaktkommandør Ronald Drotningsvik forteller at de er på stedet og planlegger en redningsaksjon.

  – Det blir en tung jobb. Vi har mannskap fra Askøy og forsterkninger fra Bergen på stedet. Jo flere, jo bedre, sier Drotningsvik.

  Hesten, som skal være en eldre travhest, skal ha vært i sin faste innhegning da den tråkket ned i et hull. Rundt kl. 16.15 forteller innsatsleder Roger Ingebrigtsen at hesten har satt seg fast for andre gang.

  – Vi fikk den opp fra hullet den sto i, men så var det bare noen skritt fremover før den sank ned i et annet.

  Kl. 16.20 melder brannvesenet at hesten er reddet.

Vis flere