Nyheter direkte

Har du tips eller bilder? Bruk den blå knappen under, eller send til tips@bt.no.

Festet innlegg
Spesialenheten har sikret videoovervåking etter skyteepisoden i Knarvik
23. september kl 15:04av Kristoffer Westergaard
DEL
Foto: Alice Bratshaug

Spesialenhetens etterforskning pågår. Kripos har ankommet Alver, og har gjennomført åstedsundersøkelse, ifølge en pressemelding fra Spesialenheten.

Det er sikret videoovervåking fra Nordhordland legevakt, og Spesialenheten har derfor god oversikt over hendelsesforløpet.

Mannen som ble skadet er til behandling hos helsevesenet og skal ha blitt operert. Hans nærmere tilstand er ikke kjent, men den skal ikke være alvorlig.

Én tjenesteperson er mistenkt i saken. Tjenestepersonene og vitner til hendelsen vil bli avhørt så snart som mulig, ifølge pressemeldingen.

Inntil avhør er gjennomført i saken vil Spesialenheten ikke gå nærmere inn på detaljer vedrørende selve hendelsen.

Kripos bistår også med blant annet dokumentasjon av tjenestevåpnene til tjenestepersonene som var på stedet.

Det vil ikke bli gitt ytterligere opplysninger om saken i løpet av helgen.

Spesialenheten er en uavhengig og riksdekkende etterforsknings- og påtalemyndighet, som behandler anmeldelser mot ansatte i politiet og påtalemyndigheten.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Linda Hilland
  DEL
  Elsparkesykkel kjørte inn i bil i sentrum

  Onsdag kveld melder politiet på Twitter om et trafikkuhell i Bergen sentrum. En elsparkesykkel med to personer kjørte inn i en bil. Begge personene stakk fra stedet, men politiet har nå kontroll på en kvinne som er mistenkt for å ha kjørt sparkesykkelen.

 • av Hanad Mohamed Ali
  DEL
  Mann pågrepet for vold mot kvinne

  En mann i 50-årene ble onsdag kveld pågrepet i en av Bergens nabokommuner.

  Han er siktet for kroppskrenkelse.

  – Det er en relasjon mellom han og fornærmede, som er en kvinne, sier vakthavende jurist Jan Christian Alvheim.

  Mannen er foreløpig ikke avhørt.

 • av Linda Hilland
  DEL
  Bergen varmest i landet
  Vilde Iris Hartveit Kolltveit (til v.) og Luisa B. Van den Bergh nøt sommervarmen i Bergen onsdag ettermiddag. Foto: Stine Moldfjell

  Finværet har kommet til Bergen. Onsdag ble det målt hele 20,1 grader på Florida klokken 16.

  – Det er fint vær flere steder i landet, men den høyeste temperaturen ble målt i Bergen, sier meteorolog Lars Andreas Selberg ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

  Finværet skal fortsette både torsdag og fredag, men det blir ikke fullt så varmt og det kan komme enkelte lave tåkeskyer langs kysten. Fredag ettermiddag vil det blåse opp til stiv kuling langs kysten og regnet kommer inn i løpet av kvelden eller natten.

 • av Hanad Mohamed Ali
  DEL
  36 forenklede forelegg i Fana

  Utrykningspolitiet holdt onsdag trafikkontroll på Flyplassvegen ved Rå.

  Det er 70-sone på stedet. Den høyeste farten ble målt til 103 kilometer i timen.

  Totalt skrev politiet 36 forenklede forelegg.

 • av Ørjan Torheim
  DEL
  Ung mann dømt for å ha mottatt nakenbilder av mindreårig jente

  En 19 år gammel mann er i Sogn og Fjordane tingrett dømt til 20 dagers betinget fengsel for å ha mottatt til sammen 49 seksualiserte bilder og videoer av en mindreårig jente via Snapchat.

  Den tidligere ustraffede mannen tilsto i retten.

  Av dommen går det frem at jenten, som var i alderen 15 til 16 år i perioden som siktelsen gjelder, har sendt snapper der hun uoppfordret tilbyr å sende «nudes».

  Derfor mener retten det er rimelig tvil rundt hvorvidt han har forledet jenten til seksuelt krenkende atferd, noe som i så fall ville blitt rammet av en annen paragraf i straffeloven enn den som siktelsen gjelder.

  Retten påpeker at jenten var i en sårbar alder da Snapchat-utvekslingen skjedde over en periode på flere måneder i fjor.

  – Det er (...) tale om lagring av både videoer og bilder som blant annet viser at fornærmede har seksuell omgang med seg selv, heter det i dommen.

 • av Ørjan Torheim
  DEL
  – Gikk over på rødt
  Foto: Ørjan Torheim (arkiv)

  I 14-tiden tirsdag ble en person påkjørt i nærheten av biblioteket i Strømgaten i Bergen sentrum.

  Onsdag sier seksjonsleder Ole Bjørn Sveen ved Bergen sentrum politistasjon at personen gikk over fotgjengerfeltet på rødt.

  Det ble ikke alvorlige skader, opplyser Sveen. Ifølge ham ble fotgjengeren behandlet for skader i fot/ankel.

 • av Ørjan Torheim
  DEL
  – Ble dratt ut og ned i hagen
  Bilen endte i en hage. Foto: Politiet

  Ulykken ved Løfallstrand i Kvinnherad mandag ettermiddag, der en bil havnet utenfor veien, endte til alt hell godt, konstaterer politiinspektør Sigurd Børve.

  Politiet fikk i 18-tiden mandag melding om en bil som hadde kjørt av veien og ned i en hage. Den skal ha prøvd å vike unna en bil som kom imot.

  Børve karakteriserer det som en møteulykke der føreren av ulykkesbilen fikk et hjul utenfor asfaltkanten og «ble dratt ut og ned i hagen».

  I en e-post til BT skriver Børve at det ikke ble personskade.

  – Ikke mistanke om promille eller andre ting, skriver Børve.

  Det var én person i bilen som kjørte utfor.

 • av Ørjan Torheim
  DEL
  Sjåfør skal ha kommet over i feil felt
  Foto: Rebekka Johannessen Litland (arkiv)

  Etter en kollisjon front mot front på Hardangervegen i 14-tiden tirsdag, fikk en mannlig sjåfør i 70-årene førerkortet midlertidig beslaglagt. Det sier politisjef Ronny Øvrebotten i Bergen sør.

  Ifølge ham mener politiet at mannen kom over i feil kjørefelt med bilen sin.

  Tirsdag ble det sagt at minst tre av de involverte personene ønsket tilsyn fra helsevesenet. Onsdag forteller Øvrebotten at til sammen fire personer ble tatt hånd om, og at den ene ble sendt til sykehus. De tre andre ble sjekket på legevakt.

  Begge bilene var så skadet at de måtte taues bort, opplyser Øvrebotten.

 • av Sverre Jervell
  DEL
  Widerøe satsar på å få skada fly på vengene onsdag kveld
  Foto: Terje Bendiksby / NTB (arkiv)

  Trøbbel med fleire fly har skapa problem for Widerøe dei siste dagane.

  Eit jetfly vart ståande i Trondheim med bakkeskadar, og vart på måndag flydd ned for reparasjon i Bergen. I tillegg har det vore generelle problem med tre andre fly.

  Måndag vart 13 flyavgangar frå Flesland kansellert, og tysdag vart ytterlegare ti innstilt. Onsdag er førebels fire avgangar kansellert.

  – Tre av flya er no friskmelde. Når det gjeld flyet som er på reparasjon, er planen at det skal gjennomføre ein flyging i kveld. Dei arbeider framleis med det. Etter dette vil alt gå i rute til vanlege tider, seier kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli.

  Torsdag er det førebels ingen kanselleringar for flyselskapet.

  Solli opplyser at om flyet likevel ikkje skulle bli klart, vil selskapet tilby alternative reiseruter til råka passasjerar, slik dei har gjort dei siste dagane.

  – Det har vore nokre utfordrande dagar, så vi er glade for at det ser ut til å løyse seg no, seier kommunikasjonssjefen.

  teaser
  26. september
  Widerøe har trøbbel: Mange fly fra Bergen er kansellert
 • av Ørjan Torheim
  DEL
  Bil krasjet i poststativ

  En godt voksen mann ble tirsdag ettermiddag oppsøkt av politiet hjemme i Bergen sør, etter at vitner hadde sett ham kjøre bilen sin inn i et postkassestativ.

  Politisjef Ronny Øvrebotten sier hendelsen ble meldt i 14-tiden fra Nesttun-/Paradis-området. Vitner skal ha sett mannen forlate bilen etter krasjen.

  – Mannen gikk synlig beruset ut og forsvant inn i et hus, sier Øvrebotten.

  Promilleprøve på stedet og en senere, mer sikker test på politihuset bekreftet ifølge Øvrebotten at mannen var påvirket av alkohol.

  Mannen er i 70-årene og fikk førerkortet sitt midlertidig beslaglagt. Han trengte medisinsk tilsyn, forteller Øvrebotten.

 • av Ole Løkkevik
  DEL
  Kvalitetspris til tjenester for barn og unge
  Fra venstre: Viseadministrerende direktør i Helse Bergen, Clara Gjesdal, klinikkdirektør Liv Kleve, seksjonsoverlege og prosjektleder Irene Elgen og divisjonsdirektør Hans Olav Instefjord i Helse Bergen. Foto: Per Marifjæren

  Liv Kleve og Irene Elgen ved klinikk for psykisk helsevern for barn og unge ved Haukeland universitetssjukehus får begge Helse vest sin kvalitetspris for 2022.

  Kleve får Kvalitetsprisen for​ sin drivkraft, systematikk og involvering av ansatte i forbedring og utvikling av klinikk for psykisk helsevern for barn og unge, over tid.

  – Dette er en utrolig stor oppmuntring til arbeidet vi har lagt ned over lang tid, sier Kleve i en pressemelding.

  Hun deler prisen med seksjonsoverlege og leder Irene Elgen i prosjektet «Tjenester på tvers», som gjennom flere år har jobbet systematisk for multi-henviste barn i alderen 6 til 12 år med høyt skolefravær.

  teaser
  20. februar
  En tredel av barna står uten diagnose, selv etter gjentatte undersøkelser
 • av Ørjan Torheim
  DEL
  Tatt med øks i sentrum. – Veldig ruset.

  Ole Bjørn Sveen i sentrumspolitiet forteller at de i 17-tiden tirsdag dro ut til et smau mellom Øvre Hamburgersmauet og Lille Øvregaten. Fra området var det meldt inn at en kar gikk rundt med en øks.

  Sveen sier de traff på en «veldig ruset klient». Mannen er i 30-årene.

  – Han hadde øks, men var ikke truende og gjorde som han fikk beskjed om. Han blir anmeldt for bæring av farlig redskap på offentlig sted. Han var så beruset at han ble overtatt av helsevesenet, sier Sveen.

 • av Ørjan Torheim
  DEL
  Kvinne tatt for posttyverier i Minde-området

  En vekter så natt til onsdag en kvinne som skal ha kommet bærende på en gjenstand og en pose i Minde Allé-området.

  Vekteren mistenkte stjeling og varslet politiet, forteller seksjonsleder Ole Bjørn Sveen ved Bergen sentrum politistasjon.

  Ifølge ham viste det seg at kvinnen hadde vært i flere postkasser rundt Fjøsangerveien og Minde Allé og «nappet ut post».

  Kvinnen er anmeldt for dette, men ble ikke tatt med inn av politiet i natt.

 • av Ørjan Torheim
  DEL
  Væpnet aksjon var på hybelhus

  Den væpnede aksjonen i Alver i Nordhordland tirsdag kveld skjedde i tilknytning til et hybelhus, får BT bekreftet av politiet.

  Eierne av hybelbygget sier til BT at de ble kontaktet av en beboer om bråk tirsdag kveld, og at de derfor ringte politiet.

  – Det er en trist hendelse, men sånt kan skje, sier den ene eieren til BT.

  Hun forteller at de i all hovedsak leier ut til personer som kommer til området for å jobbe turnus.

  – Det er første gang det har skjedd noe sånt der, og vi har drevet siden cirka 2019. Det har ikke vært noe tull, og folk har vært greie og positive.

  Det skal bo rundt 20 personer i bygget.

  En norsk mann i 40-årene ble pågrepet, sier politioverbetjent Kurt Inge Hordvik.

  Han skal ha truet en jevnaldrende, utenlandsk mann med en gjenstand.

  Siktede beskrives som en kjenning av politiet.

  – Slik jeg har oppfattet det, var siktede på besøk hos ham som skal ha blitt truet, sier Hordvik.

  – Vi hadde folk både i gangen og på utsiden. Mannen ble isolert på sitt eget rom, og vi hadde dialog med ham gjennom et vindu. Vi brukte tid, og etter en viss tid kunne politiet ta hånd om ham.

  Ifølge Hordvik ble politiet tilkalt av den fornærmede mannen, som skal ha kommet seg unna situasjonen.

  BT RETTER: I en tidligere versjon av denne saken stod det feilaktig at hendelsen var fredag kveld. Det riktige er tirsdag kveld. Rettelsen ble gjort 28.09.22 klokken 17.07.

 • av Sverre Jervell
  DEL
  Naudetatar rykka ut til lekkasje i propanflaske – ein får tilsyn av helsevesen

  Politiet melder om ei ulykke med parafinomn på ei privat adresse ved BIrkelundsbakken i Bergen.

  – Ein person til stades med mogelege brannskadar, skriv politiet på Twitter.

  Ifylgje 110-sentralen skal det har vore branntilløp i omnen, men at det pr. no ikkje skal vere brann.

  Naudetatane er på staden.

  – Ulykka skal ha skjedd i ein bod på adressa. Personen er beskrive som oppegåande med mogelege brannskadar, og får tilsyn av ambulanse på staden, seier operasjonsleiar Eirik Loftesnes i Vest politidistrikt til BT klokka 09.55.

  Like før klokka 10 melder 110-sentralen at brannvesenet har kontroll på staden.

  Det skal vere noko lekkasje frå ei propanflaske, men ingen brann eller varme.

  – Det viste seg å ikkje vere ein parafinomn, men heller ein lekkasje frå ei propanflaske. Den er sikra, og brannvesen returnerer snart til stasjonen, seier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen klokka 10.05.

  Tips BT

 • av Sverre Jervell
  DEL
  Ny dag med øving i Ytrebygda

  Også onsdag vil det føregå øving og samtrening mellom naudetatane i Flyen 30 på Milde mellom klokka 09 og 15.

  – Det vil bli mange utrykkingskøyretøy i området, og det vil òg kunne høyrest smell/skot i området, skriv Vest politidistrikt på Twitter.

 • av Ole Løkkevik
  DEL
  Broen sto ferdig for fire år siden. Allerede har den fått sprekker.
  Skader i asfalten på broen «Nonnekloppen». Foto: Simen Sundfjord Otterlei

  – Det er helt klart uheldig at det oppstår denne type skader i asfaltdekket såpass kort tid etter at broen var ny, medgir avdelingsleder Tord Holgernes i bymiljøetaten.

  De var tirsdag på befaring på broen «Nonnekloppen» for å vurdere skader på den røde broen som i 2018 åpnet ved Store Lungegårdsvann.

  Sprekker og hull har oppstått i asfalten. Årsaken er bevegelser i landmassene under overgangen mellom broen og veien, ifølge etaten. Det skal ikke være skader på konstruksjonen, og broens bæreevne skal ikke være påvirket.

  – Vi anser det som helt trygt å ferdes over broen, sier Holgernes.

  Hullene i asfalten skal nå fylles midlertidig. På lengre sikt skal etaten vurdere hvordan skadene kan fikses mer permanent og eventuelle tiltak for å forhindre nye skader.

  – Som en del av prosessen fremover vil vi også sjekke om dette var en utfordring ved broen som burde vært trukket frem eller oppdaget før den ble overlevert til kommunal drift og vedlikehold fra Statens vegvesen, opplyser Holgernes.

  BT var tirsdag i kontakt med Vegvesenet, som understreket at broen nå er kommunens eiendom, men sa at de ville svare på eventuelle spørsmål kommunen har om konstruksjonen.

  teaser
  14. desember 2018
  I dag åpnet Bergens splitter nye bro
 • av Ole Løkkevik, Linda Hilland
  DEL
  Trusselsituasjon i bolig på Lindås

  Tirsdag kveld klokken 22.04 fikk politiet melding om et slagsmål på en privat adresse på Lindås i Alver kommune.

  – Vi fikk melding om at flere personer var involvert i et slagsmål og at beboere følte seg truet, sier operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt til BT ved 01-tiden.

  Onsdag morgen ved 05.40-tiden opplyser Mjelde at det var snakk om en trusselsituasjon.

  – Vi fikk kontroll på en mann i 40-årene. Han er pågrepet, siktet for trusler og fraktet inn på politistasjonen i Bergen, hvor han sitter i varetekt. Det blir oppfølging med avhør i dag, sier Mjelde.

  – Hva slags trusselsituasjon var det snakk om?

  – Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på det, men det var trussel med gjenstand og politiet var bevæpnet under aksjonen. Pågripelsen gikk rolig for seg og ingen kom til skade.

  Slagsmålet skjedde på en privat adresse, der det var to menn fra forskjellige leiligheter som var involvert, opplyser Mjelde. Den andre mannen ble avhørt på stedet.

  BT opplyste først at en person var sendt til legevakten på grunn av rus. Dette var siktede som måtte via legevakten før politistasjonen, forteller Mjelde.

  Tips BT

 • av Hanad Mohamed Ali
  DEL
  Skolestart for streikerammede elever allerede onsdag
  Frode Nilsen bekrefter at det blir skole som normalt fra og med onsdag. Foto: Alf Simensen (arkiv)

  Frode Nilsen, leder for Etat for skole, bekrefter at det tirsdag kveld jobbes med å sende meldinger ut om følgende:

  – Det blir skole i morgen. Vi håper å nå ut til så mange som mulig. Lærerne møter etter vanlig plan, sier han til BT.

  Det blir også skolestart ved de videregående skolene i morgen. Det opplyser opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal.

  Han sier at det vil nok ta litt tid før skolene starter opp med ordinær undervisning igjen, men at det viktigste er at elevene får komme på skolen og treffe hverandre.

  teaser
  27. september
  – Jeg gleder meg til å treffe elevene, men gruer meg til neste års lønnsoppgjør
  teaser
  27. september
  «Lærarane hadde alt og alle mot seg i denne streiken»
 • av Kristoffer Westergaard
  DEL
  Ønsker tips om arbeidsbil med stige som falt av
  Foto: Odd Mehus (arkiv)

  Fredag klokken 18.00 fikk politiet en melding om at en bil hadde fått en stige i fronten, og at den hadde truffet såpass hardt at det ble hull i karosseriet.

  Føreren av bilen, Mina Skarbøvik, sa følgende:

  – Jeg kjørte i 70 km/t. I motsatt kjørefelt kom det en varebil med stige på taket. Plutselig fløy stigen av. Jeg bråbremset, men klarte ikke å forhindre at den traff fronten på bilen etter å ha deiset i asfalten.

  Skarbøvik fortalte at føreren av varebilen fikk med seg det som skjedde og stoppet.

  – En passasjer løper ut, kommer mot meg, hilser, tar med seg stigen og forsvinner bort igjen til varebilen.

  Petter Indrelid, politioverbetjent i Askøy og Øygarden, sier politiet enda ikke har lyktes å få tak i føreren av bilen.

  – Politiet ønsker fremdeles å komme i kontakt med folk som har sett noe for å finne ut av hvem føreren av bilen er, sier Indrelid.

Publisert