Nyheter direkte

Festet innlegg
Tiltalt for medvirkning til overgrep
14. august kl 14:01av Ørjan Torheim
DEL

En mann i 40-årene fra Bergen er tiltalt for å ha medvirket til at en annen mann forgrep seg på sin stedatter.

Det skal han ha gjort, ifølge tiltalen, ved å oppfordre og etterspørre overgrepshandlinger via Skype-chatting og gjennom e-poster til den andre mannen.

- Han medvirket til NNs handlinger ved at han (...) oppfordret og etterspurte slike handlinger og bilder fra disse samt ved å uttrykke begeistring over bilder av tidligere overgrep NN hadde begått mot henne og beskrive ytterligere handlinger som kunne begås mot henne, heter det i tiltalen, tatt ut av statsadvokatembetet for Hordaland og Sogn og Fjordane.

Tiltalte skal også ha delt seksualiserte bilder av mannens stedatter med flere via nettet. Samtidig skal han ha opplyst jentens navn.

TIltalen mot mannen i 40-årene er på totalt på syv sider.

De andre tiltalepunktene handler blant annet om seksualisert chatting med barn via Skype og befatning med overgrepsbilder med barn.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Heian
  DEL

  Fant stjålet båt og tyv

  FOTO: Privat

  Da eieren onsdag formiddag fikk vite at den stjålne båten hans var sett i Eikeviken i Eidsvåg, ringte han politiet. De rykket ut og pågrep en mann i 30-årene som var om bord i båten.

  - Han er akkurat satt i arresten, og politiet er på stedet, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt.

  Det var onsdag morgen at båteieren meldte fra om at den 42 fot store båten hans var forsvunnet fra kai ved Bryggen i Bergen. Der hadde han tenkt å ta bilde av båten under soloppgang.

  - Eieren hadde gått bredt ut på Facebook, og var blitt oppringt av mannskapet om bord på "Rygertroll" som hadde sett båten, sier operasjonslederen i politiet. 

  Båteieren sier til BT at han tror tyven må ha feilberegnet litt da han stjal båten. Maksfarten til båten er nemlig seks knop.

 • av Eystein Røssum
  DEL

  Pyramidesystem meldt til politiet

  MED: Bystyrepolitikar Per Jørgensen (FNB) deltok på eit stort Lyoness-møte i Tyskland i sommar.
  MED: Bystyrepolitikar Per Jørgensen (FNB) deltok på eit stort Lyoness-møte i Tyskland i sommar.
  FOTO: Lyconet / Julien Duval

  Lotteritilsynet har meldt Lyoness-systemet til politiet for brot på lotterilova. Lotteritilsynet vedtok i 2018 at systemet, som også brukar namna MyWorld, Lyconet og Cashback World, «umiddelbart må stanse all drift av, deltakelse i og utbredelse av virksomheten i Norge». 

  I oktober sa Lotteritilsynet at dei hadde mistanke om at verksemda likevel held fram, og at saka kunne ende hos politiet. Bystyrepolitikar og tidlegare utelivskonge Per Jørgensen (FNB) er ein av dei som har vore aktiv i systemet også etter vedtaka. Lyoness har tidlegare varsla at dei vil gå til sak for å få lov til å operere i Noreg. Samtidig meiner mange seg lurt for store beløp av systemet, og har truga med søksmål

  teaser
  1 oktober
  Bystyrepolitiker involvert i ulovlig pyramidespill

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Plukket 18 kilometer sprenglunte

  FOTO: ØRJAN DEISZ

  Tirsdag hjalp 300 elever til da det ble ryddet plastavfall ved Store Lungegårdsvannet.

  En beregning viser at de fant 300-400 kilo avfall etter at alle ryddesekkene var på plass i konteineren. Rundt 70 prosent av dette var vanlig urbant boss, resten sprenglunte. 

  - Med en egenvekt på 5,8 gram pr meter utgjør det 18 km med sprenglunte, skriver Rune Gaasø i Cleanshores. 

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Gikk i bilveien og slo på biler

  Klokken 02.00 i natt rykket politiet ut til Torget i Bergen. En kjenning i 50-årene var aggressiv og beruset. Han gikk i veiene og slo på biler som kom imot ham. 

  Mannen var tidligere på kvelden bortvist fra sentrum på grunn av ordensforstyrrelser, men var kommet tilbake, opplyser operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt. 

  Han endte natten i drukkenskapsarresten og anmeldes for ordensforstyrrelse. Det er ikke skader på bilene som han slo mot.

 • av Adrian Brudvik
  DEL

  Feil på fibernettet til Nextgentel

  Tirsdag kveld opplyser internettleverandøren Nextgentel at det er en feil på fibernettet deres. 

  Ifølge nettleverandørens egne nettsider skal områder med følgende postnumre være rammet: 

  • 5072
  • 5073
  • 5067 
  • 5055 
  • 5210
  • 5221
  • 5222 
  • 5223 
  • 5224 
  • 5227 
  • 5228 
  • 5232 
  • 5236
  • 5238

 • av Frank Johnsen
  DEL

  Hun blir ny sjef på Bergen Kjøtt 

  KJØTT: Eva Rowson avbildet da hun var kurator for Masterutstillingen i Bergen i vår.
  KJØTT: Eva Rowson avbildet da hun var kurator for Masterutstillingen i Bergen i vår.
  FOTO: Alice Bratshaug (arkiv)

  Styret i Stiftelsen Bergen Kjøtt har ansatt den engelske kuratoren Eva Rowson til stillingen som daglig leder for Bergen Kjøtt.

  Rowson starter 10. februar 2020.

  I en pressemelding skrivet styret at hun vil være kontaktperson og tilrettelegger for eksisterende og nye studioholdere, hun vil lede driften og videre

  utvikling av bygget, og hun vil være en kontaktperson og tilrettelegger for kunstnerisk aktivitet på huset.

  - Etter å ha jobbet i forskjellige organisasjoner i Bergen de siste fem årene, har jeg forelsket meg i byen og dens støttende, samarbeidende og mangfoldige kulturscene. Jeg ser frem til å bygge videre på det viktige arbeidet som er lagt ned på Bergen Kjøtt av Annine Birkeland og alle i Bergen Contemporary Art Project, sier Howson i pressemeldingen.

 • av Hilde Heian
  DEL

  Brann i båt i Florø

  Politiet har fått melding om at det brenner i en båt som ligger ved kai i Hamnegata i Florø. Nødetatene ble varslet klokken 13.43 tirsdag, og er på vei til stedet.

  - To menn som var om bord i båten har fått i seg røyk. Politiet er fremme på stedet, og det brenner i en plastbåt, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt.

  De to mennene blir tilsett av helsepersonell på stedet. 

  - Røykdykkere går nå om bord i båten som er 32 fot. Vi er på stedet. Det er mye røyk, sier operasjonslederen til BT ved 14-tiden.

 • av Kari Pedersen
  DEL

  Sukkerforbruket stuper

  Siden år 2000 har sukkerforbruket i Norge gått ned fra 43 til 24 kilo per person, melder Helsedirektoratet i Utviklingen i Norsk kosthold 2019. Helsevaneundersøkelsen viser også at andelen 15 år gamle gutter som spiser godteri minst fem dager i uken er nesten halvert. 

  Forbruket av kjøtt har økt betydelig over tid, særlig frem til 2008, men nå har utviklingen snudd. Både forbruket av kjøtt totalt og av rødt kjøtt har gått noe ned i 2017 og 2018. Forbruket av hvitt kjøtt har også gått ned i 2018.

  – Det er en god utvikling. Imidlertid ser vi ikke at kjøttet byttes ut med fisk, slik vi ønsker. Pilene for fisk har pekt nedover i flere år, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.

  teaser
  i går 🕒 13:07
  Stor rapport: Nordmenn spiser mindre kjøtt og sukker enn før

 • av Erik Fossen
  DEL

  Marit Eikemo får ansvar for Norsk Litteraturfestival

  NY JOBB: Etter neste års festival tar Marit Eikemo over det kunstneriske ansvaret for Norsk Litteraturfestival i fire år.
  NY JOBB: Etter neste års festival tar Marit Eikemo over det kunstneriske ansvaret for Norsk Litteraturfestival i fire år.
  FOTO: ØRJAN DEISZ (ARKIV)

  Forfatter Marit Eikemo blir ny kunstnerisk rådgiver for Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. 

  Eikemo får ansvar for det kunstneriske programmet for årene 2021 til 2024. Eikemo har tidligere ledet Litteratursymposiet i Odda, og er for tiden sjef på Cornerteateret i Bergen.

  - Dette er en fantastisk mulighet til å utvikle Norges største og viktigste litteraturfestival videre sammen med noen av landets aller fremste krefter på feltet, sier Eikemo i en pressemelding.

 • av Hilde Heian
  DEL

  Kjøretøytjenester ute av drift fra fredag

  Alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen blir utilgjengelige fra fredag 22. november til og med søndag 24. november. I denne perioden blir det ikke mulig å 

  • Kjøpe prøveskilt
  • Levere salgsmelding
  • Gjennomføre EU-kontroll
  • Godkjenne kjøretøy ved trafikkstasjon
  • Betale omregistrerings- og engangsavgift 
  • Omregistrere eller avregistrere kjøretøy

  Årsaken til dette er at det skal innføres en ny løsning for nyregistrering av kjøretøy.

  - Vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen til tjenestene disse dagene. Vi er i gang med å fornye et 40 år gammelt system, sier prosjektleder Erik Johannesen i Statens vegvesen i en pressemelding. 

 • av Erlend Langeland Haugen
  DEL

  NHH klatrer på prestisjeliste

  FOTO: Rune Sævig (arkiv)

  NHH klatrer 12 plasser til 86. plass og oppnår med det sitt beste resultat noensinne på Financial Times' årlige rangering av verdens beste deltids masterprogrammer, skriver NHH på sine nettsider

  - Det er klart at vi posisjonerer oss sterkere internasjonalt med denne plasseringen, der vi konkurrerer med de mest prestisjefylte masterutdanningene i verden sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Utset rekonstruksjon av dødsulukke på E16

  Statens vegvesen opplyser at politiet sin rekonstruksjon av dødsulukka på E16 mellom Flåm og Aurland er utsett. Det var Nina Møgster (51) som omkom under ulukka i ved Fretheimstunnelen.

  Rekonstruksjonen er utsett grunna meldingar om dårleg vêr. Den var planlagd til i dag 18. november. 

  Rekonstruksjonen vil bli gjennomført på eit seinare tidspunkt. Informasjon om ny dato kjem når denne er sett, står det i ei pressemelding. 

  Politiet gjekk tidlegare ut og etterlyste føraren av ein Tesla i samband med ulukka. 

 • av Adrian Brudvik
  DEL

  To personer skal ha gått til angrep på kunder og ansatte på pizzeria

  FOTO: Tor Høvik

  Klokken 18.20 fikk politiet melding om at to personer rev ned varer fra butikkhyllene til 7 Eleven-butikken på Vågsallmenningen i Bergen. Det er snakk om en mann i midten av 30-årene og en kvinne i midten av 20-årene.  

  – Politiet kom og viste dem bort fra Bergen sentrum, forteller operasjonsleder Per Algrøy. 

  Men det brydde ikke de to seg om. Kort tid seinere skal de ha «gått amok» på Bergen Pizza i Kong Oscars gate, og gått fysisk til angrep på kunder og personale. 

  – Vi kom forholdsvis raskt til stedet, og fikk pågrepet dem. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet, men en politimann ble sparket i foten, sier Algrøy.

  Han opplyser at kvinnen og mannen var beruset. 

  – Er disse personene kjenninger av politiet? 

  – Ja, vi kjenner til dem, sier Algrøy.

   Nå er de satt i varetekt. 

 • av Kristin Jansen
  DEL

  Slik var natten på Vestlandet

  Politiet måtte rykke ut til flere mindre hendelser på Vestlandet i natt. 

  På Stord var to personer involvert i et slagsmål i en privat bolig litt før midnatt. En mann i midten av 50-årene skal ha blitt slått i ansiktet av en mann i 40-årene. 

  I Nordfjord fikk en ung mann beslaglagt førerkortet sitt etter at han sladdet med en personbil. Dette skjedde like etter klokken ett i natt, melder politiet på Twitter.

  I Bergen ble en mann i 20-årene pågrepet etter at han ikke gjorde som politiet ba ham om etter en ordensforstyrrelse. 

  Like etter klokken tre ble føreren av en personbil stoppet for kontroll etter at vedkommende kjørte på rødt lys. Politiet tok føreren til Bergen legevakt for blodprøve på grunn av mistanke om ruskjøring, melder politiet. 

 • av Rune Stølås
  DEL

  - Knuste vindu og kastet kvinne i bakken

  Lørdag skal en mann ha oppsøkt sin kvinnelige ekskjæreste på Landås i Bergen og knust et vindu i leiligheten hennes.

  «Da kvinnen kom ut fra leiligheten, kastet han henne i bakken», skriver politiet på Twitter. 

  Vitner på stedet varslet politiet om hendelsen. Mannen ble pågrepet etter kort tid og er satt i arresten.

  Ifølge politiet er kvinnen er uskadet.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Årets Villsau til Tyssedal

  VARMT:  Direktør Per Øyvind Sævartveit la vekt på at Tizir har dyktige medarbeidere på alle nivå.
  VARMT:  Direktør Per Øyvind Sævartveit la vekt på at Tizir har dyktige medarbeidere på alle nivå.
  FOTO: Rune Sævig

  Tizir Titanium & Iron mottok Hordalands internasjonaliseringspris, Villsauen, under Bergen Nærinsråds årskonferanse. Hjørnestensbedriften i Hardanger produserer hvite pigmenter og støpejern som sendes til hele verden.   

  - Norsk økonomi har vært preget av bortfallet fra tradisjonelle næringer, men juryen mener at årets Villsau er et svært godt eksempel på sterk evne og vilje til å omstille seg. Med lokal kompetanse og nøysomhet har bedriften greid å være konkurransedyktig i et internasjonalt marked, sa Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland da hun delte ut prisen. 

  Juryen legger også vekt på at selskapet går i front i utvikling av ny teknologi i produksjonen. Tizir vil erstatte forbrenningen av 100.000 tonn kull med gønt hydrogen. 

  Direktør Per Øyvind Sævartveit ga i sin takketale mye av æren til dyktige medarbeidere.

 • av Ørjan Torheim/ Ingvild Vereide Nave
  DEL

  Rykket ut til røykutvikling på Xhibition

  FOTO: Tor Høvik

  - Det er bekreftet røyk fra en bosskomprimator i varemottaket, sier vaktkommandør Jan Ove Haga ved 110-sentralen.

  Dette er ifølge Haga i byggets første etasje.

  - Det er startet evakuering, men det styrer politiet. Det er pr. nå ingen fare for spredning.

  I politiet sier operasjonsleder Morten Rebnord at de ble varslet via 110-sentralen, som i sin tur fikk beskjed av vekterne om en brannalarm som hadde gått.

  FOTO: 2211-tipser

  - Brannvesenet holder på å slokke brannen nå. Det er snakk om en konteiner som står under et slags overbygg. Evakuering pågår nå, sier Rebnord klokken 14.52.

  - De forsøker å slepe konteineren ut i friluft. Der skal de prøve å skumlegge den.

  Like over klokken 15 melder brannvesenet at konteineren er slept ut med vinsj. De melder også at de har kontroll på brannen og driver etterslukking med skum. 

   

  Det er ikke meldt om at noen skal være skadet, opplyser politiet.   - Nå er det snart greit å gå inn i bygget igjen. Brannvesenet driver å tester at brannvarslingsanlegget fungerer som det skal, før det blir åpnet igjen, forteller operasjonsleder i Vest politidistrikt, Per Algrøy, klokken 15.45.

  Brannvesenet slepte containeren ut for å slukke brannen.
  Brannvesenet slepte containeren ut for å slukke brannen.
  FOTO: Tor Høvik
 • av Arne Edvardsen
  DEL

  Ulykke med varebil og syklist i Nattlandsveien

  Politiet melder om trafikkuhell i Nattlandsveien. En varebil og en syklist er involvert. Syklisten er våken og melder om smerter i korsryggen. Ambulanse og politi er på stedet. Ingen trafikale problemer, melder Vest politidistrikt på Twitter.

  Varebilsjåføren sitt førerkort blir beslaglagt. Mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Sak opprettet, ifølge politiet.

   

 • av Arne Edvardsen
  DEL

  Brannutrykning på Voss

  Brannvesenet rykket ved 5-tiden fredag morgen til Bjørgabaret på Voss. ​​

  - Det har vært brann i pledd på vedovn. Brannen er slukket. Brannvesenet ventilerer ut røyk, skriver 110-sentralen på Twitter.

 • av Arne Edvardsen
  DEL

  Vekket av katten i røyfylt hus

  Nødetatene rykket i natt klokken 03.10 til Kversøyna på Byrknesøy i Gulen etter melding om røyk fra et hus.

  Det var en person i huset. Vedkommende har kommet seg ut.

  - Personen var alene i huset og ble vekket av katten, sier operasjonsleder Steinar Hausvik.

  Brannvesenet observerte ikke åpne flammer, men en del røyk fra kjeller. Røykdykker var i aksjon. 

  - Det viste seg å være brann i en varmtvannsbereder, skriver 110-sentralen på Twitter.

  Brannvesenet har kontroll på stedet. Det jobbes nå med å lufte ut av huset.