De fem beste sitatene fra partilederdebatten

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det var latterbrølet da KrFs Knut Arild Hareide snakket om søndagsåpne butikker, mens hele salen tenkte på helt andre ting. Det var ouch-øyeblikket da Venstres Trine Skei Grande smalt til mot Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

Da NRK arrangerte valgkampens første partilederdebatt i Arendal, kom politikerne med mange minneverdige utspill.

Her er de fem beste:

1. Trine smeller til mot Jonas

Stikkordene var tro og tvil. Først hadde Jonas Gahr Støre gitt et stikk til Frp-leder Siv Jensen for partiets manglende tro på menneskapt klimakrise. Men Jensen trengte ikke en gang åpne munnen i forsvar. Trine Skei Grande kontret Arbeiderparti-lederen lynkjapt, med denne tordentalen. BAM!

Skjermdump: NRK

2. Knut Arilds forsnakkelse

Knut Arild Hareide har tydeligvis et mye nærere forhold til Siv Jensen enn velgerne er klar over. Eller? KrFs leder har talegavene i orden. Han klarer å slå vitser og politiske poeng om hverandre. Han hentet seg pent inn igjen etter latterbrølet!

Skjermdump: NRK

3. Sivs kuppforsøk

— Feil, feil, feil, sa Siv Jensen. Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum kritiserte Frp for å bryte løfter til velgerne. Temaet var skattelette. Det fikk Jensen til å tenne på alle pluggene. For seerne hørtes det slik ut da hun snakket i munnen på Vedum:

«Folk flest har ikke fått noe i skattelette DET ER FEIL! bare noen få hundrelapper DET ER FEIL! mens de folka som har hatt over to millioner i inntekt har fått 50.000 -60.000 i skattelette DET ER FEIL! også har vanlige huseiere fått en voldsom økning i eiendomsskatten DET ER FEIL!»

Skjermdump: NRK

4. Knut Arild tror på underverk

KrF skrøt av påvirkningen de har hatt på samarbeidspartneren Frp, som står langt fra dem verdimessig.

— De har økt bistanden til historisk nivå. De har tatt i mot flere kvoteflyktninger. De har innført en asylbarnpolitikk som er langt mer human, sa Hareide, og kom til følgende konklusjon:

Skjermdump: NRK

5. Jonas sitt god-dag-mann-økseskaft

Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg diskuterte kommunesammenslåingen, og den skrale dialogen mellom Høyre og Arbeiderpartiet.

— Blir det vaffelmøte på ditt kontor, spurte programleder Ingunn Solheim. Svaret, som egentlig ikke var et svar, var en imponerende oppvisning i tåkeprat:

Skjermdump: NRK
Publisert