Lokalt

Forsker slår alarm om faren for oversvømmelse på Bryggen

I Stavanger har kommunen gått til innkjøp av stormbarrierer for å beskytte Vågen mot stormflo. Bergen har ingenting for å beskytte Bryggen mot stigende havvann.
Abonnent
Utenriks

Norsk gründerselskap med milliardkontrakt i Iran

Få dager etter at USAs president Donald Trump ba om skjerpede sanksjoner mot Iran, har et norsk solenergiselskap inngått en milliardavtale i landet.
Abonnent
Økonomi

Trond Mohn mener ledere må være «litt nazi»

Industrimilliardæren går også hardt ut mot såkalt nordsjøturnus.– To uker på og fire av, det er helt på trynet, sier Mohn.
Abonnent
Lokalt

- Stig og jeg går nesten alltid likt kledd for å vise at vi tilhører hverandre

- Stig og jeg går nesten alltid likt kledd for å vise at vi tilhører hverandre. Det er sytten år siden vi ble kjærester. Før det hadde begge hatt den andre i kikkerten lenge. Første gang vi reiste til Bergen fra hjembyen Trondheim, var vi nyforelsket og hadde bare øyne for hverandre. Siden har vi reist hit flere ganger, men aldri på slump. En gang var vi her for å oppleve 17. mai-feiringen, og de andre gangene for å gå på konsert. Nå har vi hørt på Rune Larsen og Tor Endresen. Stig og jeg tar alltid toget. Vi liker å se landskapet og å lese bøker underveis.
Abonnent
Lokalt

– Fyll bøssene med håp

– Utdanning for barn rammet av krig, det er det som gir håp, sier fylkesleder Marthe Jansen i TV-aksjonen.
Abonnent
Innenriks

Kommer til Norge

Hertuginne Kate og prins William kommer på offisielt besøk til Norge tidlig neste år, melder både det britiske og det norske kongehuset.
Abonnent
Utenriks

Amerikanskstøttede styrker har erobret hele Raqqa

Den amerikanskstøttede opprørsalliansen SDF har tatt kontroll over hele Raqqa etter å ha erobret IS' siste skanse, ifølge SDF selv og eksilgruppen SOHR.
Abonnent
Lokalt

Krever digitalt løft for bergenselevene

Noen bergensskoler har iPad til alle. Andre deler ut løse ark. Tilfeldigheter avgjør om elevene blir digitale.
Abonnent
Utenriks

Menneskelige levninger funnet i krokodille i Australia

Politiet i Australia har funnet menneskelige levninger i en over fire meter lang krokodille, som trolig tilhører en eldre kvinne som forsvant forrige uke.
Abonnent
Innenriks

Granvin skuffet over kutt i eiendomsskatt for kraftmastene

Regjeringen fjerner eiendomsskatten for kjempemastene som ble satt opp i Hardanger. Det utgjør et skattetap på 1,2 millioner kroner for Granvin kommune.
Abonnent
Lokalt

Bussjåfør omkom i frontkollisjon i Voss

En person mistet livet da en buss med 16 passasjerer kolliderte med et vogntog på E16. I natt ble veien åpnet igjen.
Abonnent
Lokalt

Obs-varsel: Kraftig regnvær på vei

Opptil 60 millimeter med regn i løpet av 12 timer, varsler meteorologene. - Det er mye, sier vakthavende, Justyna Wodziczko.
Abonnent
Utenriks

Minst 35 omkommet i skogbranner i Portugal og Spania

31 personer er bekreftet omkommet i en rekke skogbranner som herjer i Portugal, opplyser sivilforsvaret i landet. I Spania har minst fire mistet livet.
Abonnent
Innenriks

Stor aktivitet og flere steinsprang fra Veslemannen

I helgen gikk det to relativt store steinsprang fra Veslemannen. Natt til mandag ble det igjen registrert stor aktivitet og flere steinsprang i fjellpartiet.
Abonnent
Innenriks

Amedia kjøper Nettavisen

Mediekonsernet Amedia kjøper Nettavisen, inkludert NA24. Amedia eier i dag 50 prosent av Mediehuset Nettavisen, mens den danske stiftelsen Egmont eier resten.
Abonnent
Lokalt

Avblåser næringsplaner i Rådal

– Steindepotet i Rådal skal tilbakeføres som landbruksområde, slår byrådsleder Harald Schjelderup fast.
Abonnent
Utenriks

Nærmere 700.000 mennesker på flukt fra Mosul

Om lag 673.000 irakere er fortsatt på flukt ett år etter at militæroffensiven for å gjenerobre Mosul fra IS ble innledet. 400.000 av dem er barn.
Abonnent
Utenriks

Politi: Filippinsk IS-leder er død

Den filippinske geriljalederen Isnilon Hapilon, som sies å være leder av den sørøstasiatiske avdelingen av IS, er død. Det opplyser filippinske myndigheter.
Abonnent
Innenriks

Fire av ti er bekymret for å miste jobben

Bare seks av ti arbeidstakere sier at de overhodet ikke er bekymret for å miste jobben. Usikkerheten er tilbake på samme nivå som rett etter finanskrisen.
Abonnent
Innenriks

Analytiker spår ti år med høye laksepriser

Analytiker Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd har vanskelig for å se for seg at lakseproduksjonen vil møte etterspørselsveksten.
Abonnent
Lokalt

Ap gir opp å stoppe vestlandsregionen

I valgkampen lovet Sogn og Fjordane Ap å stanse vestlandsregionen. Nå snur de ryggen til Senterpartiets forsøk på å redde Sogn og Fjordane.
Abonnent
Utenriks

Sebastian Kurz (31) blir Europas yngste regjeringsleder

Halvparten av velgerne var misfornøyde med landets utvikling. Likevel stemte de fleste østerrikere på landets to største partier, SPÖ og ÖVP, som har regjert sammen siden 2007.
Abonnent
Økonomi

Smith-Sivertsen blir Mini-Stordalen

Tidligere byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H) skal utvide hotellet sitt i Oslo betydelig og etablere enda et hotell i Bergen.
Abonnent
Innenriks

Kvinne funnet død i Seljordsvatnet

En kvinne er funnet død på 13 meters dyp i Seljordsvatnet. Politiet tror det er den savnede Gunhild Egenæs (53).
Abonnent
Økonomi

Ni av ti vet ikke hva IPS er

Bare uker før relanseringen av individuell pensjonssparing (IPS) vedgår ni av ti spurte i en spørreundersøkelse at de ikke vet hva ordningen innebærer.
Abonnent
Utenriks

Sykehus: Over 230 drept terrorangrep i Somalia

Minst 231 mennesker ble drept og over 300 såret i terrorangrepet i Somalias hovedstad Mogadishu lørdag, ifølge helsevesenet og politikilder i landet.
Abonnent
Utenriks

Østerrike kan få verdens yngste statsminister

Konservative Sebastian Kurz (31) er statsministerfavoritt når velgerne i Østerrike går til urnene etter en valgkamp preget av skandaler og skittkasting.
Abonnent