Utenriks

Minst én omkom i jordskjelv på italiensk øy

En eldre kvinne omkom etter et jordskjelv på den italienske øya Ischia, melder italienske medier. Det er flere skadde og savnede etter skjelvet.
Abonnent
Innenriks

Høyre-velgernes snuoperasjon kan gi ny kamp om Lofoten og Vesterålen

For første gang er det et flertall av Høyre-velgerne som sier nei til utvinning av olje utenfor Lofoten og Vesterålen. – Kampen er ikke over, sier vernetilhenger Jana Midelfart Hoff (H).
Abonnent
Innenriks

Hvem står bak Sophie Elises valgkampvideo?

Hør ny episode av 36,9. Der diskuteres Støres velgerkrise, venstresidens fremgang og Sophie Elises siste valgkampstunt.
Abonnent
Utenriks

Spansk avis: Terrormistenkt pågrepet

Spansk politi har drept Younes Abouyaaqoub, 22-åringen som antas å ha kjørt varebilen som meide ned mennesker i sentrum av Barcelona torsdag
Abonnent
Utenriks

Finsk politi ble varslet om gjerningsmannen i Åbo

Politiet i Finland fikk tidligere i år et tips om at 18-åringen som sto bak knivangrepet i Åbo forrige uke, virket radikalisert.
Abonnent
Utenriks

Politiet: Trolig psykiatri bak påkjørsler i Marseille

Franske etterforskere mener at det ikke er terror som ligger bak påkjørslene i Marseille. Den pågrepne mannen skal ha hatt psykiatriske problemer.
Abonnent
Utenriks

Spansk politi: Han kjørte terror-varebilen

Spansk politi sier det var marokkaneren Younes Abouyaaquoub (22) som kjørte varebilen under terrorangrepet i Barcelona. Han er fortsatt på frifot.
Abonnent
Økonomi

Får Nav-støtte til å nå nye markeder

Martin Mykleby, Nils Martin Turøy og bedriften Gexcon har fått Nav-støtte til å omstille seg bort fra oljeaktivitet.
Abonnent
Lokalt

Forsker: Stjålne vikinggjenstander vanskelig å selge

En «Game of Thrones»-effekt har ført til økt popularitet for vikinggjenstander, men de kan ikke selges på det åpne markedet, sier forsker.
Abonnent
Utenriks

USAs marine innstiller operasjoner etter kollisjoner

USAs marinesjef har beordret en såkalt operasjonell pause verden over etter kollisjonen mellom et marineskip og en oljetanker øst for Singapore.
Abonnent
Lokalt

Utviklingshemmede tapte for kjøkkengigant

Noen er uføre, noen er på arbeids- eller språktrening. Alle sammen må finne annet å gjøre når Matvarehuset i Bergen overtar middagsproduksjonen for pleietrengende i Kvam.
Abonnent
Utenriks

Spanias mest kjente kirke var trolig mål

Landet er kjent for å være iherdige til å pågripe ekstremister. Men en terrorcelle på minst 12 tenåringer og unge menn gikk under radaren.
Abonnent
Lokalt

– Det er fyrste gongen eg klarar turen. Det vert ein stor siger for meg.

– Foreldra mine henta meg på barneheimen i Colombia då eg var seks år. Eg fekk vita at det var nokon som skulle kome og ta meg med seg. Eg trudde at det berre var for ein liten tur. Ikkje ante eg at me skulle til Osterøy i Noreg. Det vart ei stor lykke for meg. Eg er fødd med ryggmargsbrokk og hadde vanskar med å halda same farten som dei andre under oppveksten. Men i bygda vår Mjøsdal var alle så snille med meg. Aldri vart eg mobba eller halden utanfor veneflokken. No er eg på veg frå sentrum til Fløyen. Det er fyrste gongen eg klarar turen. Det vert ein stor siger for meg.
Abonnent
Utenriks

Spansk politi knytter funn av 120 gassbeholdere til angrep

Det er gjort et funn av 120 gassbeholdere som trolig skulle vært brukt til å lage bomber til ett eller flere angrep i Barcelona, melder spansk politi.
Abonnent
Lokalt

Bergenser vant Skåla Opp

Ingen av utlendingene kunne matche de to vestlendingene som stakk av med seieren under lørdagens motbakkeløp.
Abonnent
Innenriks

Venstre-lederen sier nei til Ap

Med 4,1 prosent kommer Venstre over sperregrensen i en ny VG-måling. Samtidig utelukker partileder Trine Skei Grande støtte til Støre om ny statsminister.
Abonnent
Utenriks

Flere døde og skadd i togulykke i India

Minst ti personer er døde i en togulykke i den indiske delstaten Uttar Pradesh, opplyser myndighetene. 150 personer er skadd.
Abonnent
Utenriks

Knivangriper Nord i Russland skutt og drept

Syv personer ble såret i et knivangrep i byen Surgut i Russland. Den antatte gjerningsmannen er skutt og drept av politiet.
Abonnent
Innenriks

PST frykter terrorangrep i Norge i år

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener at det er grunn til å forvente et terrorangrep i Norge i år.
Abonnent
Innenriks

Pågrep ransmann i Stavanger

Politiet i Stavanger har pågrepet en ung mann som ranet en bensinstasjon i byen med øks natt til lørdag. Ingen ble skadd i ranet.
Abonnent
Lokalt

Vil gi Vestlandet makt over jernbanen

Venstres nestleder Terje Breivik mener regionreformen er for puslete. Nå vil han gi den nye regionen i vest ansvar for den lokale jernbanen og sykehus, for å lokke med seg Rogaland.
Abonnent