Lokalt

Hus i full fyr i Løbergsalleen

Kvinnen som er sendt til Haukeland for behandling etter brannen i Løbergsalleen søndag er alvorlig skadet. Bolighuset var fullstendig overtent.
Abonnent
Lokalt

Kritisk skadd etter kollisjon med tre

Ein 19 år gammal mann er frakta til Haukeland med luftambulanse etter ei bilulykke på Halsnøy søndag morgon.
Abonnent
Utenriks

Avgjørende dag for Tyrkias sterke mann

Recep Tayyip Erdogan har aldri tapt et valg. Dersom han går seirende ut av Tyrkias to valg søndag, får han et sterkere grep om makten enn noensinne.
Abonnent
Lokalt

– En revolusjon innen psykosebehandling

Som et av de første sykehusene i verden skal Haukeland behandle psykoser med kraftig betennelsesdempende medisin. Håpet er at det kan hjelpe opp mot halvparten av pasientene.
Abonnent
Utenriks

Titalls tusen demonstrerte mot brexit i London

Titalls tusen mennesker demonstrerte lørdag i London med krav om at det holdes en ny folkeavstemning om Storbritannias EU-utmelding.
Abonnent
Lokalt

– Jeg ville bevise at jeg kunne jobbe

Isabell Beuster (17) vokste opp med en far som var rusmiddelavhengig. Hun kjente på fordommer knyttet til at også hun ville havne på kjøret. Det ville hun gjøre noe med.
Abonnent
Innenriks

Mer penger til beredskap mot skogbrann

Regjeringen foreslår å bevilge ytterligere 12,5 millioner kroner til slokking av skogbranner i 2018. Brannfaren er fortsatt høy flere steder.
Abonnent
Lokalt

Droppar heimelekse, får betre karakterar

Det er tid for avslutning og vitnemål. På Kvåle skule i Sogndal gjer elevane det betre enn snittet. Nesten utan heimelekser.
Abonnent
Innenriks

Venstre: 6600 flere barn får gratis barnehage

6600 flere barnehagebarn vil få gratis kjernetid når en ny grense for redusert foreldrebetaling blir innført, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.
Abonnent
Innenriks

Unge Høyre sier ja til cannabis og aktiv dødshjelp

Ja til legalisering av lettere narkotika, aktiv dødshjelp og alternativ surrogati. Det vedtok Unge Høyre på sitt landsmøte lørdag.
Abonnent
Lokalt

Brannmenn reddet måke i nød

Fuglen hang hjelpeløs høyt oppe i luften. Den ene foten hadde viklet seg fast i en strømledning.
Abonnent
Utenriks

Fransk prest slo baby under dåp

En katolsk prest er suspendert etter at han ble filmet mens han smekket til en baby under en dåpsseremoni i Frankrike.
Abonnent
Utenriks

Trump viste frem ofre for «kriminelle innvandrere»

President Donald Trump har møtt pressen sammen med amerikanere som mistet sine kjære på grunn av drap utført av innvandrere som krysset grensen ulovlig.
Abonnent
Økonomi

Streikefare ved en rekke flyplasser neste uke

Til uken starter to meglinger som berører luftfarten. I verste fall kan det føre til streik fra onsdag og fredag. Både mindre og større flyplasser kan rammes.
Abonnent
Lokalt

Disse balkongene kan være ulovlige

Da kommunehuset på Laksevåg skulle bli leiligheter, var bystyrets forutsetning at fasaden skulle bevares. Byrådet ga utbygger lov til å endre dette, selv om Fylkesmannen ga beskjed om at det var ulovlig. Nå blir det oppvask.
Abonnent
Lokalt

Samles til storbønn for Bergen

I to hundre år ble Bergenhus festning brukt til å krone norske konger. Lørdag skal tusenvis av kristne krone Jesus på ny.
Abonnent
Lokalt

Elvemuslingens lange vei tilbake til Apeltunelva

Et stort arbeid er blitt gjort gjennom flere år for å bedre miljøtilstanden i Apeltunelva. Onsdag kveld ble 21 elvemuslinger satt ut i vassdraget.
Abonnent
Lokalt

Langer ut mot norsksensuren

Nelly Sandstå gikk ned to karakterer på norskeksamen, og er ikke alene om det. – Når en hel klasse kollapser slik, er det jo noe galt, sier norsklærer Tore Vaag. Han får støtte fra forsker som mener eksamen må endres.
Abonnent
Lokalt

Sadam (22) og Sonia (26) Hamidy

– Fra jeg var liten jente i Afghanistan, har jeg vært veldig knyttet til min bror Sadam. Han har hele tiden vært avhengig av en person som kan hjelpe ham med absolutt alt. Det er selvfølgelig hardt og krevende, men det gir meg også så mye glede. For to år siden klarte jeg å kjøpe min egen leilighet, og etter det har vi bodd sammen. Han er på dagsenter når jeg er på jobb, men ellers er vi sammen nesten hele tiden. Sadam er alltid så kjærlig og snill, hele hjertet hans er bare glede. Men det kreves stor tålmodighet. Jeg må ofre mye, men det er verdt det. Nylig fikk jeg beskjed fra kommunen om at jeg skal få mer hjelp. Det håper jeg skal bli fint for både Sadam og meg.
Abonnent
Innenriks

Søker om gjenopptakelse av Orderudsaken

Privatetterforsker Tore Sandberg har på vegne av Per og Veronica Orderud sendt inn en begjæring om gjenopptakelse av drapssaken mot dem.
Abonnent
Innenriks

Pågrepet for 20 år gammelt drap

Politiet har pågrepet og siktet en utenlandsk mann i slutten av 30-årene for drapet på Marie-Louise Bendiktsen (59) i Sjøvegan sommeren 1998.
Abonnent
Utenriks

Barn på mottak i USA forteller om grove overgrep

Barn og unge som har blitt plassert på et mottak i Virginia etter å ha tatt seg ulovlig over grensa fra Mexico, forteller om grov mishandling og overgrep.
Abonnent
Innenriks

Mann skutt i beinet av politiet etter sjokkbrekk hos gullsmed

Politiet har funnet den svarte bilen som var etterlyst etter gullsmedinnbruddet i Levanger. Politiet skjøt en mann i beinet i forbindelse med etterforskningen.
Abonnent
Utenriks

Tre pågrepet etter ny skyteepisode i Malmö

Tre menn er pågrepet og mistenkt for å være involvert i drapet på en ung mann i Malmö torsdag kveld. Svenske medier kobler hendelsen til mandagens trippeldrap.
Abonnent
Lokalt

– Dette har jeg ventet på i 30 år

– Jeg har hatt en drøm om å gjenskape dette bildet. Dette er helt utrolig, sier Haakon Steinar Vatle i Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl.
Abonnent
Økonomi

Refser sine egne for lureri

For første gang kritiserer en fylkespolitiker i Sogn og Fjordane sitt eget fylke for å ha lurt Hordaland under forhandlingene om sammenslåing til ett fylke.
Abonnent
Lokalt

Drosjeregningen kuttet 20 prosent

Helse Bergen sparte 17 millioner i drosjeutgifter første året med nye avtaler.
Abonnent
Økonomi

Tjente over en halv milliard i fjor

Laksekongen i Sunnhordland, Gerhard Meidell Alsaker, beklager seg over et svakt produksjonsår i fjor, men overskuddet er godt over en halv milliard kroner.
Abonnent