Utenriks

Vilt politisk spill om svensk statsministerpost

Den usikre politiske situasjonen i Sverige gjør at den ellers ukontroversielle talmannsposten i Riksdagen har blitt en slagmark for de politiske fløyene. Til syvende og sist kan valget av talmann på mandag avgjøre hvem som blir svensk statsminister.
Abonnent
Utenriks

USA bygger grensemur i Texas

Amerikanske myndigheter begynner lørdag byggingen av en del av president Donald Trumps grensemur i Texas.
Abonnent
Lokalt

Vaskeriet tar pulsen på sykehuset

56 tonn skittentøy hver eneste uke. Medarbeidere fra 16 ulike land. Vaskeriet på Haukeland speiler både sykehuset og verden.
Abonnent
Lokalt

Utsetter deler av bossnettet

Rundt nyttår skulle opprinnelig nye deler av Bergen sentrum få koble seg på bossuget. Nå utsettes dette i opp til to år.
Abonnent
Lokalt

Slik vil Sogn og Fjordane beskytte pengebingen sin

De foreslåtte reglene for «pengebingen» som Sogn og Fjordane vil holde unna Vestland fylke skaper reaksjoner blant hordalandspolitikere.
Abonnent
Lokalt

De blåste Bergen en lang marsj!

Parademarsjer, festmarsjer og honnørmarsjer. De spilte det meste, byens skolemusikanter, både «Gammel jegermarsj» og «Bojarenes inntogsmarsj».
Abonnent
Lokalt

Josefine i røyken

– Mer røyk, mer røyk, roper glade barn og spretter rundt i det røyklagte barnerommet.
Abonnent
Innenriks

Frustrert over at KrFs unge ønsker å regjere med Frp

– Jeg er sint, skuffet og frustrert, sier fylkesleder Simen Bondevik etter at KrFU-landsmøtet med knapt flertall lørdag gikk inn for å søke regjeringsmakt.
Abonnent
Lokalt

Britt er innestengt i omsorgsbolig

Kommunen stengte inngangen for de gamle, for å beskytte ansatte i første etasje. Resultat: Flere eldre kommer seg ikke ut.
Abonnent
Innenriks

Fire berget fra havarert fraktebåt

Mannskapet på fire ble berget av redningshelikopter da fraktebåten Osfjord tidlig i dag grunnstøtte og tok inn vann utenfor Linesøya i Trøndelag.
Abonnent
Innenriks

Ingen alvorlige personskader meldt etter ekstremværet Knud

De berørte distriktene har ikke fått inn meldinger om alvorlige personskader etter ekstremværet Knud. Det er imidlertid kommet inn en del naturskademeldinger.
Abonnent
Innenriks

– Et sidebytte vil være dramatisk

KrFs ungdomspolitikere i vest advarer mot å felle Solberg-regjeringen. - Jeg frykter mange vil melde seg ut og at det ikke vil bli stilt lister ved neste års valg, sier Jonas Sayed, fylkesleder i Rogaland.
Abonnent
Innenriks

Over 50.000 husstander uten strøm i Agder

På det meste var nesten 51.000 husstander uten strøm i Agder-fylkene fredag kveld. Trær knekker som fyrstikker over strømlinjene, fastslår Agder Energi.
Abonnent
Lokalt

Odd Larvik Clausen (52)

– Da jeg var guttunge, sa jeg til kompisene mine at jeg aldri kommer til å gifte meg. Det har jeg klart å holde til nå. Jeg har hatt kjærester noen ganger, men skuffelsen har vært større enn gleden. Det ser så rosenrødt i begynnelsen. Når tiden går, tar de kvelertak på deg og vil bestemme alt. Jeg vil styre mitt eget liv og være selvstendig. Men dukker den rette opp, kan det selvfølgelig skje. Jeg er ikke aktiv på nett eller noe sånt, så skal det skje, må hun komme min vei. Det er godt mulig at kjæresteri ikke er min greie, rett og slett. Jeg tenker at hund og båt kanskje er nok i mitt liv.
Abonnent
Nyheter

Varmen hindrer redning

Fraktebåten som står på grunn utenfor Askvoll kan ennå ikke slepes til land på grunn av sterk varmeutvikling.
Abonnent
Lokalt

Lynet slo ut strømmen i tolv hus i Indre Arna

– Vi rykket ut til et hus hvor det hadde eksplodert i veggen. Det viser seg at lynnedslaget har slått ut strømmen i hele nabolaget, sier innsatsleder Helge Pehrsson.
Abonnent
Innenriks

DNB og Sparebank 1 setter opp boliglånsrenten

DNB var først ute med å øke renten på boliglån etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Like etter fulgte SpareBank 1 Østlandet etter.
Abonnent
Lokalt

Overstyrer Fylkesmannen – sier ja til Biltema på Stord

Kommunalminister Monica Mæland gir dispensasjon for å etablere Biltema-butikk på Heiane på Stord. Dermed har Fylkesmannen i Hordaland gått på et nederlag.
Abonnent
Utenriks

Fem personer skutt under minnestund i New York

Fem personer, inkludert en åtte år gammel jente, ble skutt under en minnestund i Syracuse i New York. Tilstanden deres er ukjent.
Abonnent
Utenriks

Trumps tidligere advokat i samtaler med FBI

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen har vært i flere timelange samtaler med spesialetterforsker Robert Mueller de siste ukene.
Abonnent
Innenriks

Vet lite om Barack Obamas planer under Norge-besøket

Barack Obama opptrer foran 3000 næringslivsledere og andre utenfor Oslo neste uke, men hva han ellers skal gjøre i landet er lite kjent.
Abonnent
Lokalt

Varsler ny bompengeaksjon på onsdag

– Vi skal lage kork, sier Trym Aafløy, leder for «Folkeaksjonen nei til mer bompenger».
Abonnent
Lokalt

– Den eneste løsningen er tunnel. Strekningen er livsfarlig.

Etter at en stein styrtet ned fra fjellsiden og knuste frontruten til bussjåfør og varaordfører Gunnar Osland i Askvoll, forsøker han å unngå å bruke denne korteste veien mellom Askvoll og Førde.
Abonnent
Lokalt

Skal sikre landstrøm i Bergen

Bergen kommune går sammen med BKK og Bergen havn for å elektrifisere havnen. Målet er at alle skip skal få landstrøm innen 2020.
Abonnent